Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 12. 2013,
10.55

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Kranj mesto video

Četrtek, 5. 12. 2013, 10.55

7 let, 12 mesecev

"V Kranju se kaj dobrega dogaja v vseh letnih časih"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tako kot številna mesta v svetu ima tudi Kranj, Prešernovo mesto, po novem predstavitveni spot. In Kranj ima, sodeč po kratkem filmčku, kaj ponuditi.

Gorenjska prestolnica je po skoraj letu dni priprav bogatejša za še eno pridobitev. Tokrat gre za kulturno, turistično in družbeno predstavitev Kranja, ki ga je ekipa produkcijske hiše SlabeScene v sodelovanju z naročnikom, Zavodom za turizem Kranj pripravlja skoraj leto dni. Spot je, brez posebne napovedi, zaživel na spletu pred dvema dnevoma in nekaj tisoč ogledov v tako kratkem času je presenetilo vse.

"Na Zavodu za turizem Kranj smo želeli pripraviti promocijski film o Kranju, ki bo gledalcem jasno povedal, da je Kranj mesto, ki se ga lahko doživi. Zato smo si ob razmišljanju, kako zastaviti projekt, ogledali različne promocijske filme - tako turističnih krajev v Slovenji kot tujini ter si izoblikovali sliko, kaj v resnici želimo. Film naj bi bil živahen, vendar primerno Kranju, kot Prešernovem mestu," nam je povedala o spotu direktorica Zavoda za turizem Kranj Natalija Polenec.

"Naslednji korak je bil poiskati režiserja in ekipo, ki bi znala uresničiti našo vizijo. Našli smo ga v producentu Mateju Slabetu in režiserju Primožu Kosu. Cilj filma ni bil v prikazu vseh objektov in vseh dejavnosti, temveč prikaz doživetij, ki jih Kranj ponuja, obenem pa smo želeli povedati, da se v Kranju nekaj dobrega dogaja v vseh letnih časih. Želeli smo prikazati lepote neokrnjene narave in doživetij v njej, kulturno ponudbo z muzeji in dogodki, športno ponudbo mesta in dogodke, namenjene najmlajšim in zabavi. V filmu opazimo tudi nekaj zanimivih osebnosti kranjskega kulturnega življenja, recimo izvrstnega kitarista Primoža Grašiča," je še povedala Natalija Polenec.

O tem, kako je predstavitveni spot, recimo mu raje kar kratki film o Kranju, nastajal, pa nam je iz prve roke povedal tudi producent filma. "Ideja za spot mesta Kranj je bila zasnovana spomladi 2012, projekt pa se je zaključil pred mesecem dni. Toliko časa nam je projekt vzel zaradi vseh prireditev, ki se odvijajo v Kranju prek leta in zaradi vremenskih dogodkov, na katere žal nimamo vpliva. Od začetka do konca se stvari niso preveč spreminjale in smo se kar držali prvotnega načrta. Na terenu je bilo vedno zabavno, vendar tudi delavno, kar zamislite si zgodnje vstajanje zaradi primerne svetlobe, sestavljanje in pospravljenje težke oprem in še kaj bi se našlo," nam opiše delo Matej Slabe.

"Vsak kader, ki smo ga posneli, je bil vnaprej premišljen in narisan v zgodbi na papirju. Posneli pa smo seveda več materiala, kot smo ga na koncu uporabili, saj vedno potrebuješ še kaj 'za vsak primer'. To je bil eden izmed zahtevnejših projektov naše ekipe, saj ponavadi snemamo videospote in reklame. Lahko rečem, da je bil to prvi projekt take vrste, na katerega smo zdaj, ko je končan, zelo ponosni. V ta spot je bilo vloženega izjemno veliko časa, delo je moralo biti dobro organizirano in sodelovalo je prek 40 oseb! Brez njih spot ne bi bil takšen, kot je. Tako dobrega in tako množičnega odziva na spot nismo pričakovali, seveda smo nad njim navdušeni in z veseljem spremljamo statistiko ogledov ter sprejemamo komentarje gledalcev," je še povedal Matej Slabe.

Dogajanje na snemanju spota pa so ustvarjalci ujeli tudi v objektiv fotoaparata. Fotografije, ki so nastale, si oglejte v fotogaleriji:

Ne spreglejte