Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 1. 2013,
8.34

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bohinj smučanje vlak zimska rekreacija

Sreda, 30. 1. 2013, 8.34

5 let, 5 mesecev

V Bohinju s smučarskim vlakom spodbujajo trajnostni turizem

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

V Bohinju gostom, ki pridejo z vlakom, ponujajo zastonj avtobusni prevoz na Vogel in cenejše smučarske karte. Tako oživljajo beli vlak, s katerim naj bi se smučarji kmalu vozili na novo smučišče 2864.

"Bohinj tudi v belo zimo stopa zeleno oziroma trajnostno," je povedal direktor Turizma Bohinj Klemen Langus. Kot je pojasnil, tudi v zimskem času spodbujajo uporabo javnih prevoznih sredstev, zato so se povezali s Slovenskimi železnicami in Žičnicami Vogel ter pripravili poseben paket ugodnosti za goste, ki se v Bohinj na smučanje ali druge zimske aktivnosti pripeljejo z vlakom.

Brezplačni ski bus na Vogel Slovenske železnice ponujajo ugodnosti pri nakupu karte za vlak, Turizem Bohinj v projekt vstopa z brezplačnim ski busom do smučišča na Voglu, Žičnice Vogel pa tem tako imenovanim trajnostnim gostom ponujajo ugodnosti pri nakupu smučarske vozovnice. "Tako goste, ki uporabljajo javna prevozna sredstva, nagrajujemo s posebnimi ugodnostmi in gradimo Bohinj kot trajnostno destinacijo tudi v zimskem času," je poudaril Langus.

Vsak dan se z vlakom v Bohinjsko Bistrico pripelje več smučarjev, na decembrski promocijski akciji jih je bilo celo okrog 70. Bohinj se tako ponovno uveljavlja kot zimsko središče, ki je dosegljivo z vlakom.

Novo smučarsko središče naj bi zaživelo konec tega leta V preteklosti so pred predorom pri smučišču na Kobli uredili poseben peron, kjer so izstopali smučarski gostje. Od lanske sezone, ko smučišče na Kobli ne obratuje več, smučarske goste iz Bohinjske Bistrice vozijo na Vogel. Ponovno pa bo poseben peron pri predoru aktualen že konec tega leta, ko naj bi zaživelo povsem novo smučarsko središče, poimenovano 2864.

V letošnji smučarski sezoni se medtem v Bohinju še vedno soočajo z nedelovanjem smučišča na Kobli in nekaterih hotelov. Vendar Langus ostaja optimističen, saj imajo v Bohinju tudi nekaj uspešnih hotelov, preko 70 kilometrov urejenih tekaških prog, drsališče in vse večjo ponudbo aktivnosti na Voglu. "S ponudbo bohinjskega ski vlaka smo naredili še en korak v smeri prepoznavnosti Bohinja kot zimskega športnega središča. Novo smučišče 2864 pa bo krona na vsa naša prizadevanja," je izpostavil Langus.

Lani rast števila gostov, še posebej tujih V Bohinju so lahko zadovoljni tudi z lanskoletnim turističnim obiskom, saj so zabeležili 380.500 nočitev, kar je za odstotek več kot leta 2011. Posebej se je povečalo število tujih gostov. Še boljši izkupiček pa bi v Bohinju beležili, če bi normalno obratovali vsi hoteli, saj je bilo zaradi njihovih težav od 40.000 do 50.000 nočitev manj, kot bi jih bilo sicer.

Ne spreglejte