SiolNET. Trendi Potovanja
0,98

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Triinosemdesetletnik, ki je prepotoval vse države na svetu #video

0,98

termometer

Andre Brugiroux |  | Foto: zajem zaslona/Reuters
Foto: zajem zaslona/Reuters

Francoz trdi, da je obiskal prav vse države na svetu, tudi tiste, ki niso mednarodno priznane.

Triinosemdesetletni Andre Brugiroux se je iz rodne Francije prvič odpravil, ko je imel le 17 let. Takrat je odšel delat na Škotsko, nato pa ga je prijela potovalna mrzlica, ki ga je odpeljala najprej po vsej Evropi, nato v Kanado in potem po vsem svetu.

Dolar na dan

Samo v obdobju med letoma 1967 in 1973 je prepotoval 400 tisoč kilometrov, večinoma z avtoštopanjem in drugimi brezplačnimi možnostmi transporta. Na dan je porabil največ en ameriški dolar, je zatrdil novinarjem Reutersa. "Najprej si nisem niti mislil, da bi lahko na ta način prepotoval takšno razdaljo," je dejal, "nato pa sem ugotovil, da lahko tako vidim ves svet."

Poglejte dokumentarne posnetke z njegove poti:

Prepričan je, da je obiskal prav vse države na svetu, naštel jih je 251, med njimi torej tudi takšne, ki uradno ne obstajajo, denimo Somaliland, nepriznano državo na severu Somalije. Stopil je tudi na otok Tristan da Cunha v južnem Atlantiku, najbolj odročen stalno naseljen kraj na Zemlji.

Potoval je vse do leta 2019, ko se mu je zazdelo, da je postal prestar za napore, ki jih potovanja prinesejo s seboj. Pred tem je pot začasno prekinil le enkrat - ko je staknil kolero in se je v Francijo vrnil na zdravljenje.

Recept za srečno pot

V vseh teh letih je napisal več knjig in ustvaril dokumentarni film z videoposnetki s svoje dolgoletne poti. "Če želiš srečno potovati, je za to le en recept," je še povedal za Reuters, "rad moraš imeti ljudi."

Preberite še:

potovanja Trendi Šest napovedi, kako bodo po koncu pandemije videti potovanja

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin