SiolNET. Trendi Potovanja
0,10

termometer

  • Messenger
  • Messenger

The Guardian: Bled je najboljša destinacija v Evropi za jesenske počitnice

0,10

termometer

Bled_jesen | V Sloveniji se oktobra ohladi, vendar je to spektakularen čas za opazovanje Blejskega jezera v čudovitih jesenskih barvah. | Foto:
V Sloveniji se oktobra ohladi, vendar je to spektakularen čas za opazovanje Blejskega jezera v čudovitih jesenskih barvah.

Slikovito Blejsko jezero je v britanskem časopisu The Guardian na vrhu lestvice desetih najboljših destinacij v Evropi, ki jih je treba obiskati v času jesenskih počitnic. Na seznam se je uvrstilo še devet drugih evropskih mest. 

"V Sloveniji se oktobra ohladi, vendar je to spektakularen čas za opazovanje Blejskega jezera v čudovitih jesenskih barvah. Ogledate si lahko Blejski grad na hribu, se sprehodite po sprehajalni poti v slogu Indiane Jonesa ob strmi Blejski soteski, se usedete na kolo in naredite krog okoli jezera, s kajakom zaplujete po reki Savi, otroci pa bodo zagotovo navdušeni nad vožnjo do pravljičnega otoka sredi jezera," so zapisali britanski mediji.

Bled je čudovita destinacija za jesenski izlet z družino.  | Foto: Bled je čudovita destinacija za jesenski izlet z družino.

Bled je prvi, sledijo mu ...

Tik pod Bledom so na seznam najboljših jesenskih počitniških ciljev uvrstili jugovzhodno Sicilijo, Val de Bagnes v švicarskih Alpah, Canal du Midi – prekop v Severni Franciji, vzhodni Algarve, nacionalni park Maramures na romunskem podeželju, grški otok Rodos, pisano nemško mesto Hamburg, Amsterdam in podeželje Normandije. 

Bled_1 Trendi Pravljična jesen ob najlepšem jezeru na svetu Bled Trendi Bled uvrstili med najlepša majhna mesta v Evropi Bohinjsko jezero Trendi CNN: Bohinj med najlepšimi kraji v Evropi

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin