Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 12. 2020,
11.07

Osveženo pred

3 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

5

Natisni članek

lučke okrasitev božična smrečica smreka Rockefeller

Petek, 4. 12. 2020, 11.07

3 leta, 4 mesece

Tako so zakrpali letos precej oskubljeno Rockefellerjevo smreko #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,71

5

Konec dober, vse dobro, bi lahko rekli zdaj, ko so v New Yorku s prižigom lučk na slovitem drevesu pred Rockefeller Centrom Newyorčani tudi uradno začeli božično sezono. Skoraj 23 metrov visoka norveška smreka, ki je bila zaradi prevoza precej zdelana, je namreč zasijala v vsej svoji lepoti. O odlomljenih vejah in velikih luknjah v krošnji ni več ne duha ne sluha.

Kot je bilo obljubljeno, so odgovorni za okrasitev slovite Rockefellerjeve smreke poskrbeli, da je tudi letošnje drevo, ki mu je sprva slabo kazalo, zasijalo v vsej svoji lepoti. Pred nekaj tedni se je namreč po dva dneva dolgi poti iz norveškega gozda do središča New Yorka s smreke odlomilo precej vej, zaradi česar je bila ob prihodu na lokacijo videti precej oskubljeno in žalostno. Njene fotografije so kmalu zaokrožile po družbenih omrežjih s pripisi, da je tako kot letošnje koronaleto tudi Rockefellerjeva smreka videti času primerno – depresivno in grozno.

Rockefeller smreka | Foto: Reuters Foto: Reuters

A zdaj ni več tako. Na več kot 11 ton težki in skoraj 23 metrov visoki smreki so nekako nadomestili odlomljene veje, jo okrasili in nanjo obesili več kot 50 tisoč lučk, poroča Reuters. Slavnostni prižig smreke, pospremljen z bogatim glasbenim programom, letos zaradi epidemije novega koronavirusa ni potekal v živo pred občinstvom, temveč so ga televizije prenašale prek svojih kanalov. A zato ni bil nič manj veličasten. Nekaj utrinkov s prižiga si lahko ogledate v videu na vrhu članka.

Rockefeller smreka | Foto: Reuters Foto: Reuters

Tudi ogledovanje slovitega Rockefellerjevega drevesa bo letos povsem drugačno kot v preteklosti. K njemu se ne bodo nič več zgrinjale nepregledne množice obiskovalcev, temveč bo treba ogled vnaprej rezervirati. Do smreke se bo dostopalo prek točno določenih vstopnih točk oziroma vhodov. Ogledi bodo potekali v skupini največ štirih ljudi in s posebej označenih oglednih mest pri drevesu, trajali pa bodo le pet minut.

Preberite tudi:

Trendi Na oskubljeni Rockefellerjevi smreki našli sovjega mladička #video
Trendi Melania Trump razkrila božično okrasitev Bele hiše
prižig luči, božič, prazniki
Trendi December, kot ga še nismo doživeli: takšna bo praznična Ljubljana v luči covida #video #foto
Ne spreglejte