Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 11. 2020,
11.06

Osveženo pred

3 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Natisni članek

prazniki prazniki božič New York smreka Rockefeller

Četrtek, 19. 11. 2020, 11.06

3 leta, 5 mesecev

Na oskubljeni Rockefellerjevi smreki našli sovjega mladička #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,06

1

Pred nekaj dnevi so slovito smreko, ki med prazniki stoji pred Rockefellerjevim centrom in simbolizira božični duh New Yorka, pripeljali na lokacijo. Skupaj z njo je pripotovala tudi drobna sovica, ta je zdaj v oskrbi veterinarjev.

Po dveh dnevih in skoraj 300 prevoženih kilometrih ogromno drevo, ki simbolizira začetek prazničnih dni v New Yorku, sicer ni bilo videti ravno veličastno, saj je imelo polomljenih precej vej, a v njem je vso naporno pot uspelo preživeti mladiču sove. Ta je gnezdil med vejami drevesa, potem pa so ga nenadoma iztrgali iz njegovega naravnega okolja in pripeljali v betonsko džunglo.

Amazon
Trendi Amazon je letošnji božični oglas posnel v Ljubljani #video

Živalco je ob postavljanju smreke pred Rockefellerjevim centrom našel eden od delavcev, ki so sodelovali pri projektu, in jo vzel domov. Njegova žena je nato stopila v stik z neprofitno organizacijo Ravensbeard Wildlife Center, ki skrbi za ogrožene živali, pod svoje okrilje so sprejeli tudi sovo.

Rockefeller sova | Foto: Reuters Foto: Reuters

Rockefeller sova | Foto: Reuters Foto: Reuters

Ta je bila od dolge poti precej zdelana, zato so ji dali tekočino in hrano. In kmalu sta se njeno počutje in stanje izboljšala, poroča portal Daily Mail. Še nekaj dni bo pod budnim očesom veterinarjev, ko bodo ti menili, da je pri polnih močeh, jo bodo vrnili v njeno naravno okolje. So jo pa poimenovali, in sicer si je glede na okoliščine prislužila ime Rockefeller.

Božiček prek spleta
Trendi Bodo otroci Miklavža, dedka Mraza in Božička letos videli le prek spleta?

Tako kot sovico Rockefeller pa naj bi srečen konec čakal tudi precej zdelano norveško smreko, ki tehta več kot 11 ton in je visoka skoraj 23 metrov. Potem ko je bila na Twitterju tarča komentarjev, češ, da je povsem v skladu z letom 2020, ko gre vse narobe, so se oglasili tudi iz Rockefellerjevega centra in zapisali: "Vi pa ste po dva dni dolgem potovanju zagotovo videti odlično, kajne? Samo počakajte, da dobim nase luči! Se vidimo 2. decembra."

Takrat bo namreč norveška smreka zasijala v vsem svojem sijaju, saj bodo na njej prižgali na stotine lučk, s čimer se bo v New Yorku tudi uradno začela praznična sezona. Drevo bodo do takrat še malce polepšali, nadomestili odlomljene veje in ga okrasili.

božični sejem
Trendi Božični sejmi: v Gradcu letos brez kuhanega vina, v Ljubljani čakajo navodila
Ne spreglejte