Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
30. 10. 2015,
11.07

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

zimska rekreacija Zermatt luksuz smučarska koča smučanje

Petek, 30. 10. 2015, 11.07

3 leta, 11 mesecev

Tako smučajo petičneži: luksuzne koče z bazeni in zasebnimi kuharji #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Ste že kdaj potarnali, da je smučanje precej drag šport? Poglejte, kako globoko je treba v žep seči za bivanje v teh luksuznih kočah v znanih evropskih smučarskih središčih.

Zvezdnica med luksuznimi počitniškimi domovanji v francoskem smučarskem središču Val-d'Isere je koča oziroma chalet Le Rocher. Brunarica ima sedem spalnic za največ 14 ljudi, skupno pa bivalne površine obsegajo slabih tisoč kvadratnih metrov. | Foto: Zvezdnica med luksuznimi počitniškimi domovanji v francoskem smučarskem središču Val-d'Isere je koča oziroma chalet Le Rocher. Brunarica ima sedem spalnic za največ 14 ljudi, skupno pa bivalne površine obsegajo slabih tisoč kvadratnih metrov.

Koča ima notranji bazen, parno kopel in fitnes, za pravo zimsko izkušnjo pa ne manjkata niti zunanja vroča kopel in ogromen kamin sredi dnevne sobe. | Foto: Koča ima notranji bazen, parno kopel in fitnes, za pravo zimsko izkušnjo pa ne manjkata niti zunanja vroča kopel in ogromen kamin sredi dnevne sobe.

In koliko je treba za vse to odšteti? V zimski sezoni imejte pripravljenih dobrih 50 tisoč evrov na teden, razen če bi tam silvestrovali – najemnina za novoletni teden znaša 140 tisoč evrov. Res pa je, da je v ceno vključen tudi osebni šofer. | Foto: In koliko je treba za vse to odšteti? V zimski sezoni imejte pripravljenih dobrih 50 tisoč evrov na teden, razen če bi tam silvestrovali – najemnina za novoletni teden znaša 140 tisoč evrov. Res pa je, da je v ceno vključen tudi osebni šofer.

Zimskošportno središče Morzine v Savojskih Alpah  je zaradi nezahtevnih smučarskih prog priljubljeno predvsem pri družinah, tamkajšnja najnovejša koča Jejalp pa je namenjena nekoliko drugačnim gostom – takšnim, ki so jim ob smučanju prav toliko pomembne tudi zabave, ki sledijo spuščanju po snežnih strminah. | Foto: Zimskošportno središče Morzine v Savojskih Alpah je zaradi nezahtevnih smučarskih prog priljubljeno predvsem pri družinah, tamkajšnja najnovejša koča Jejalp pa je namenjena nekoliko drugačnim gostom – takšnim, ki so jim ob smučanju prav toliko pomembne tudi zabave, ki sledijo spuščanju po snežnih strminah.

Največja posebnost te koče je zagotovo stekleno dvigalo, ki je umeščeno v dvonadstropno vinsko klet. Če vam ta ne zadostuje, pa je v vrhnjem nadstropju ob majhni kinodvorani umeščena še biljardnica z dobro založenim barom. | Foto: Največja posebnost te koče je zagotovo stekleno dvigalo, ki je umeščeno v dvonadstropno vinsko klet. Če vam ta ne zadostuje, pa je v vrhnjem nadstropju ob majhni kinodvorani umeščena še biljardnica z dobro založenim barom.

Za šest spalnic, v katerih lahko skupno prespi deset odraslih in štirje otroci, je treba odšteti okoli 30 tisoč evrov na teden, za ta denar pa lahko tudi pojeste (kuha vam osebni kuhar) in popijete, kolikor vam srce poželi. | Foto: Za šest spalnic, v katerih lahko skupno prespi deset odraslih in štirje otroci, je treba odšteti okoli 30 tisoč evrov na teden, za ta denar pa lahko tudi pojeste (kuha vam osebni kuhar) in popijete, kolikor vam srce poželi.

Švicarski Zermatt, ki je že sam po sebi eno najbolj prestižnih in zasoljenih smučarskih središč, premore tudi kakšen sladkorček za tiste res najbolj zahtevne. Zermatt Peak je uradno sicer koča, a je videti kot kakšno skrivališče Jamesa Bonda – vanjo vas popeljeta dvigalo in predor. | Foto: Švicarski Zermatt, ki je že sam po sebi eno najbolj prestižnih in zasoljenih smučarskih središč, premore tudi kakšen sladkorček za tiste res najbolj zahtevne. Zermatt Peak je uradno sicer koča, a je videti kot kakšno skrivališče Jamesa Bonda – vanjo vas popeljeta dvigalo in predor.

Skozi ogromna okna lahko uživate v razgledu na sloviti Matterhorn, medtem ko od smučanja utrujene mišice namakate v džakuziju ali pa se prepustite rokam maserjev, ki so ves čas na voljo. V koči je dovolj prostora za deset odraslih in tri otroke, da ne bi bilo prepirov, pa so v njej tri ločene mini kinodvorane. | Foto: Skozi ogromna okna lahko uživate v razgledu na sloviti Matterhorn, medtem ko od smučanja utrujene mišice namakate v džakuziju ali pa se prepustite rokam maserjev, ki so ves čas na voljo. V koči je dovolj prostora za deset odraslih in tri otroke, da ne bi bilo prepirov, pa so v njej tri ločene mini kinodvorane.

Sredi novembra boste za ves ta luksuz odšteli okoli 50 tisoč evrov, januarja kar 120 tisoč, februarja pa bodo cene spet bolj zmerne – takrat zahtevajo (le) 80 tisoč evrov na teden. | Foto: Sredi novembra boste za ves ta luksuz odšteli okoli 50 tisoč evrov, januarja kar 120 tisoč, februarja pa bodo cene spet bolj zmerne – takrat zahtevajo (le) 80 tisoč evrov na teden. Najslajše in najdražje je treba prihraniti za konec – koča oziroma chalet N blizu slovitega avstrijskega smučarskega središča Lech velja za eno najprestižnejših, kar jih premorejo smučišča po svetu. Ima deset spalnic za skupno 24 ljudi, za katere skrbi 26-člansko osebje. | Foto: Najslajše in najdražje je treba prihraniti za konec – koča oziroma chalet N blizu slovitega avstrijskega smučarskega središča Lech velja za eno najprestižnejših, kar jih premorejo smučišča po svetu. Ima deset spalnic za skupno 24 ljudi, za katere skrbi 26-člansko osebje.

Okna so, kdo ve, zakaj, iz neprebojnega stekla, jedilnici sta kar dve, ne manjka niti spa z bazenom, zunanjim džakuzijem in osebnimi maserji, medtem ko tiste, ki jim je bolj pomemben užitek kot zdravje, čakata bar in vinska klet. | Foto: Okna so, kdo ve, zakaj, iz neprebojnega stekla, jedilnici sta kar dve, ne manjka niti spa z bazenom, zunanjim džakuzijem in osebnimi maserji, medtem ko tiste, ki jim je bolj pomemben užitek kot zdravje, čakata bar in vinska klet.

Cena? Malenkost: kakšnih 300 tisoč evrov na teden.  | Foto: Cena? Malenkost: kakšnih 300 tisoč evrov na teden.

Ne spreglejte