SiolNET. Trendi Potovanja
0,89

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Še lani so se jih otepali, zdaj si v Dubrovniku želijo vrnitve potniških ladij #video

0,89

termometer

Dubrovnik hrvaške oblasti prosi, naj umaknejo prepoved pristajanja ladij z več kot 200 potniki.

Župan Dubrovnika Mato Franković je nacionalni štab civilne zaščite na Hrvaškem zaprosil za spremembo uredbe, ki ladjam z več kot 200 potniki prepoveduje sidranje v hrvaških pristaniščih, poroča časopis Slobodna Dalmacija.

Za umik prepovedi je dubrovniški župan zaprosil, potem ko družba MSC – znani ponudnik ladijskih križarjenj – v svojo letošnjo ponudbo destinacij ni uvrstila Dubrovnika.

Na križarjenjih po Sredozemlju v družbi MSC letos ne načrtujejo pristankov v Dubrovniku. Na križarjenjih po Sredozemlju v družbi MSC letos ne načrtujejo pristankov v Dubrovniku. Foto: Reuters

V Dubrovniku so se sicer do letošnjega izbruha koronavirusa soočali s prekomernim turizmom in med drugim že omejili prihode turistov z ladij za križarjenja, češ da so slabi potrošniki in da v mestu le povzročajo gnečo.

Turisti se vračajo na Hrvaško, a ne v Dubrovnik

Letos pa v Dubrovniku beležijo najslabšo turistično sezono vse od hrvaške osamosvojitvene vojne v 90. letih. Medtem ko se na preostanek hrvaške obale turisti vendarle vračajo, je v Dubrovniku stanje porazno – predvsem zato, ker so obiskovalce v zadnjih letih tja dovažala predvsem letala in potniške ladje, medtem ko je bilo avtomobilskega turizma občutno manj kot drugod po Jadranu.

Tako so na vrhuncu poletne sezone videti dubrovniške plaže. Tako so na vrhuncu poletne sezone videti dubrovniške plaže. Foto: Reuters

Oglejte si še:

Dubrovnik Trendi Jadranski biser sameva. Je letošnja sezona že izgubljena? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 5
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin