Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
2. 11. 2013,
17.55

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

1

Natisni članek

Natisni članek

križarjenje potovanje cena ladja potnik

Sobota, 2. 11. 2013, 17.55

5 let, 6 mesecev

Razkrita velika skrivnost: kako do poceni kart za križarjenja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

1

Popotniki, ki se radi razvajajo vedo, da je luksuzno križarjenje nekaj najlepšega, kar lahko človek doživi. A kako do poceni aranžmajev? Skrivnost velikih ladjarjev je prišla na dan.

Moderne ladje, namenjene luksuznim križarjenjem, prinašajo ladjarjem velike dobičke. Ladje niso več le ladje, postale so luksuzni plavajoči resorti, ki dan in noč zabavajo svoje goste in jim omogočajo nepozabne počitnice ali potovanja. Ladjarji poskrbijo za vse: za zabavo za odrasle in otroke, obstajajo celo križarjenja s tematiko, kot so na primer tista, namenjena navdušencem nad igrami na srečo. Ob vsem tem pa si seveda lahko, če tako želite, ogledate še oddaljena mesta in dežele, ki vam bodo za vedno ostali v spominu. Križarjenje je torej zabaven dogodek, a še bolje kot križarjenje je križarjenje za le 20 odstotkov cene. Pa je to sploh mogoče?

Strokovnjak za križarjenja enega od največjih podjetij, ki se ukvarja s prodajo aranžmajev na najbolj luksuznih ladjah, trdi, da vse od leta 1984 dalje omogočajo križarjenja za občutno nižje cene. Razlika med njihovimi križarjenji in tistimi, ki jih ponujajo ladjarji, je le v ceni, saj ima vsaka ladja določeno število kabin, ki naj bi bile vedno polno zasedene. To je cilj vsakega ladjarja, a to se v resničnem svetu zgodi le malokrat. Vse večje in razkošnejše ladje so k temu dejstvu samo še pripomogle in prav tukaj je ključ do poceni križarjenj, ki si jih lahko privošči marsikdo.

Vedeti moramo, da bo ladja, ne glede na to, ali bodo polne vse kabine ali ne, izplula. V določenem trenutku, ko je ladja do neke mere že zapolnjena, ladjarji raje prodajo kabine pod ceno, kot da imajo na potovanju prazne, saj se veliko denarja ladjarju steče na račun tudi od vsega tistega, kar potniki na križarjenju zapravijo. Prav tu nastopijo podjetja, ki prodajajo cenovno ugodne aranžmaje, saj bi se v primeru znižanja cen tisti, ki so že plačali polno ceno, počutili opeharjene. Podjetje, ki prodaja preostale kabine, je pooblaščeno za prodajo kabin z nižjo ceno svojim strankam in slednje dobijo luksuzno križarjenje za zelo nizko ceno. Ladjarjem takšen način prodaje ugaja, saj se ne bojijo nezadovoljstva svojih strank, obenem pa zapolnijo preostale, še prazne kabine na ladji.

Da ne bo pomote, takšnih ponudb je veliko in ne veljajo le za majhne, utesnjene kabine pod morsko gladino. V ponudbi imajo podjetja kabine vseh cenovnih razredov, posebne ugodnosti pa imajo tudi za starejše potnike, potnike, ki so že potovali, uslužbence letalskih družb, vojake, policiste in posebne organizirane skupine. Zatorej: zelo pomebno je, kje in kdaj boste rezervirali svoje križarjenje, in koliko denarja boste prihranili s tem. Večina podjetij, ki se ukvarja s prodajo cenejših ladijskih aranžmajev, je dosegljivih na spletu in so namenjena kupcem iz vsega sveta. Samo najti jih je treba.

Ne spreglejte