Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Tina Vovk

Sreda,
17. 8. 2016,
16.04

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

Natisni članek

luksuz Katar Doha nakupovalno središče Al Hazm

Sreda, 17. 8. 2016, 16.04

6 let, 6 mesecev

Razkošno nakupovalno središče za milijonarje in milijarderje

Tina Vovk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

2

V Dohi bodo predvidoma do konca leta odprli nakupovalno središče Al Hazm, kjer se bo po načrtih investitorjev zbirala prav posebna klientela – le milijonarji in milijarderji.

Al Hazm bo, zagotavljajo investitorji, predstavljal nov slog razkošnega življenja. Osnovan je za tiste z okusom za najboljše stvari v življenju in seveda zelo debele denarnice. "Spektakularna družbena scena, najboljše mesto v Dohi za videti in biti viden. Al Hazm je kombinacija klasičnega evropskega stila v srcu moderne Arabije," se promovirajo na svoji spletni strani.  

"To ni nakupovalno središče. Naša ciljna skupina so ljudje, ki ne hodijo v nakupovalna središča. Sem želimo pripeljati Katarke in Katarce, ki so do zdaj hodili kupovat v Pariz ali Milano," je dejal Soufiane El Ouazzani, direktor marketinga nove specifične lokacije, ki se odpira v glavnem mestu Katarja. 

Nakupovalno središče za milijonarje

El Ouazzani poudarja, da se bo Al Hazm razlikoval od drugih razkošnih nakupovalnih središč v Katarju, saj tam ne bo klasične ponudbe trgovinskih središč, ne bo franšiznih trgovin in restavracij s hitro prehrano: "To bo destinacija, kjer bo ponudba prilagojena vsaki osebi posamezno."

Katar, ki bo leta 2022 gostil nogometno svetovno prvenstvo, ima enega največjih BDP-jev po prebivalcu na svetu. Število 28 tisoč milijonarjev, ki živijo v Katarju, še narašča. Načrt je, da bi ti bogataši po nakupih hodili v Al Hazm, ne pa v tujino. Da bi se kljub temu počutili, kot da so v evropski prestolnici mode Milanu, so poskrbeli arhitekti, ki so delno naredili repliko milanskega trgovinskega središča Galerija Vittorio Emanuele II., enega najstarejših in najbolj znanih nakupovalnih središč na svetu.

Al Hazm bo najbolj ekskluzivno mesto za nakupovanje na svetu, napovedujejo investitorji. | Foto: alhazm.com Al Hazm bo najbolj ekskluzivno mesto za nakupovanje na svetu, napovedujejo investitorji. Foto: alhazm.com

Temeljni kamen kompleksa, ki se razteza na 105.159 kvadratnih metrih, so postavili pred skoraj sedmimi leti. Poleg 15 arhitektov je pri gradnji projekta sodelovalo okoli 2.500 inženirjev, gradbenih delavcev in drugih. Pri gradnji niso varčevali, porabili so okoli 41.400 ton kamna in marmorja. Marmor so pripeljali iz Toskane, kamne iz Jeruzalema in Carra, nato jih je obdelalo 250 indijskih rezbarjev. Projekt podjetja Al Amadi Enterprises, vreden 820 milijonov dolarjev (727 milijonov evrov).

Za najbolj bogate VVIP-prostori

Stene središča bodo krasile drage slike, v kompleksu pa bo tudi kulturno središče s številnimi redkimi knjigami. Zgradba bo klimatizirana, v njej bodo fontane in oaze – iz Sicilije so pripeljali 200 let stare oljke. V kompleksu, ki se lahko pohvali s 40 metrov široko stekleno kupolo, bo tudi tržnica z organskimi izdelki, uvoženimi z vsega sveta; čokolada iz Belgije, sir iz Francije …

Ker tudi med bogatimi obstajajo razlike, bodo za tiste najbogatejše v drugem nadstropju rezervirali poseben prostor – VVIP (zelo zelo pomembne osebe), kjer bodo morali zaposleni poimensko poznati stranke.

Ne spreglejte