Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
18. 11. 2022,
7.00

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Oglasno sporočilo

Natisni članek

Dominikanska republika Karibi Počitnice.si počitnice potovanje PR članek

Petek, 18. 11. 2022, 7.00

1 leto, 4 mesece

Punta Cana ali Bayahibe? Dominikanska republika za vsak žep!

Oglasno sporočilo

Obstajajo kraji, ki jih skozi vse leto grejejo topli sončni žarki in božajo turkizni morski valovi. Kraji, kjer so ljudje vselej nasmejani in kjer vas nihče ne gleda postrani. Kjer se nikomur ne mudi in vas nihče med zasluženim počitkom ne budi! Eden takih je zagotovo Dominikanska republika, ki je v zadnjih letih postala ena najbolj priljubljenih zimskih počitniških destinacij med Slovenci – z razlogom, saj si lahko počitnice v osrčju Karibov privoščite po izjemni ceni!

Vista Sol Playa - Beach 2 | Foto:

Karibi so v preteklosti nosili ime Zahodnoindijski otoki – nadel jim ga je svetovno znani popotnik Krištof Kolumb, ko se je v 15. stoletju izkrcal na njih ter zmotno mislil, da je priplul na zahodno obalo Indije. V resnici je odkril novo celino in bil v trenutku očaran nad tem, kar je videl: rajske bele plaže, turkizno morje in zimzelena notranjost, polna bujnega zelenja in palm. Vse našteto lahko to zimo od blizu doživite in občutite tudi vi – v Dominikanski republiki, kjer boste za luksuzne all inclusive počitnice odšteli toliko, kot v solidni namestitvi na jadranski obali.

Če je nekoč veljalo, da so počitnice na Karibih rezervirane zgolj za peščico petičnežev z debelimi denarnicami, danes nikakor ni več tako. V spletni turistični agenciji Počitnice.si, kjer imajo na enem mestu zbrane ponudbe organizatorjev potovanj iz širše regije, so namreč pripravili posebne akcijske pakete za oddih v Dominikanski republiki ter jih zaradi velikega povpraševanja še dodatno znižali za do 20 %!

Ob tem velja poudariti, da za vstop v Dominikansko republiko ne potrebujete nikakršnih covidnih potrdil, niti vize, kar pomeni nič stresa, nič papirologije samo popolna uživancija!

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Vsaj za teden ali dva pozabite na hitri nori svet in se prepustite brezskrbnemu uživanju na rajskih plažah Dominikanske republike. Popolno all inclusive namestitev lahko poiščete s pomočjo priročnega iskalnika ali pa pošljete povpraševanje na info@pocitnice.si. V zgolj nekaj urah boste na e-mail prejeli najboljše paketne ponudbe za nepozaben oddih v osrčju Karibov!

Dominikanska republika to zimo po izjemno ugodnih cenah!

Proti sončni Punta Cani lahko poletite vsak dan iz Ljubljane, Zagreba, Gradca, Benetk ali Dunaja, prek Frankfurta ali Pariza, nato pa se za 7 ali 14 dni bodisi zasidrate v katerem izmed letovišč na območju Punta Cane bodisi se podate na približno dve uri dolgo vožnjo proti jugu in oddih preživite v okrožju Bayahibe.

Edina občutna razlika med obema krajema je v vetrovnosti: Punta Cana namreč leži na vzhodu otoka Hispaniol, obdaja jo Atlantski ocean, zato je tu nekaj več vetra in valov, ki pa niso moteči. Tu najdete prečudovite plaže z belo mivko in turkizno modrim morjem, v senci palm pa se skrivajo najlepši hoteli in resorti otoka. Med slovenskimi gosti je na območju Punta Cane letos še posebej priljubljen hotel Vista Sol Punta Cana 4*, saj po njihovih ocenah nudi najboljše razmerje med ugodno ceno ter kakovostno namestitvijo. Družine so prav tako navdušene nad hotelom Grand Sirenis Punta Cana 4*, ki se lahko pohvali z velikim vodnim parkom ter pestro vsakodnevno animacijo, kar pomeni, da je poskrbljeno tako za aktivne počitnice kot za sproščanje na plaži ali ob bazenu. 

Hilton vodni park | Foto:

Bayahibe se po drugi strani nahaja na skrajnem jugu Dominikanske republike in je manj vetroven, voda pa nekoliko toplejša, saj obalo tu boža Karibsko morje. V tem delu Dominikane slovenski počitnikarji med množico izjemnih letovišč letos najraje izpostavijo hotel Hilton La Romana 5*, ki se nahaja neposredno na plaži v čudovitem mirnem zalivu z značilnim karibskim turkiznim morjem, obdajajo pa ga prekrasni tropski vrtovi. Posebna prednost tega resorta je ta, da je razdeljen na družinski del in ekskluzivni del samo za odrasle, kar pomeni, da tu najdete tako zabavo kot tudi bolj umirjeno, intimno vzdušje.

Hilton LA Romana | Foto:

Na Počitnice.si razpolagajo z naborom več kot 150 hotelov različnih kategorij z all inclusive storitvijo v Dominikanski republiki. Večina se jih nahaja neposredno na čudoviti peščeni plaži, all inclusive ponudba pa poleg neomejene hrane in pijače obsega tudi različne vrste dnevne in večerne animacije za otroke in odrasle, kopico športnih aktivnosti na prostem in v vodi, možnost 'a la carte' večerje v hotelu od 2- do 7-krat na teden ter nepozabne zabave na plaži v ritmih salse, bachate in merenge.

Izkušeni svetovalci na Počitnice.si so vam poleg organizacije potovanja vselej na voljo tudi za svetovanje glede prave namestitve za vaše želje in potrebe. Vse z namenom, da lahko vi v celoti pozabite na hektičen vsakdan v domačem okolju ter resnično brezskrbno uživate v zasluženih počitnicah. Za pripravo najboljših ponudb in svetovanje so vam na voljo bodisi prek elektronske pošte info@pocitnice.si bodisi na telefonski številki 01 280 30 00, od ponedeljka do sobote pa jih lahko obiščete tudi v njihovi poslovalnici v nakupovalnih središčih Supernova Rudnik v Ljubljani ter Supernova Kranj Primskovo. 

So počitnice v Dominikanski republiki zgolj poležavanje na plaži?

Lahko, ni pa nujno! Poleg večnega poletja, turkiznega morja, razgibane in čudovite narave ter luksuznih hotelov z all inclusive ponudbo Dominikanska republika namreč ponuja tudi številne možnosti aktivnega preživljanja prostega časa. Obiščete lahko prestolnico Santo Domingo, ki ni brez razloga eno najbolj živahnih mest Karibov. Od zgodovine do vrveža sodobnosti je v tem očarljivem mestu mogoče odkriti številne znamenitosti. Vsekakor velja raziskati Zone Colonial – staro mestno jedro s pisanimi hiškami in stojnicami ter številnimi slikami s karibskimi motivi. Obvezen je postanek v kateri od destilarn ruma, kjer lahko to tradicionalno pijačo tudi degustirate, mimogrede pa se naučite še zvijanja priljubljenih cigar, ki naj bi bile celo kakovostnejše od znamenitih "kubank".

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Prav posebna izkušnja je zagotovo tudi izlet s štirikolesniki, s katerimi raziščete zanimive plaže, nasade bananovcev in mangov ter polja sladkornega trsa in obiščete idilične vasice revnih, a vselej nasmejanih domačinov. No, tisti, ki imate raje morske užitke, pa se lahko  z avtobusom odpeljete do pristanišča v mestu Bayahibe in se s katamaranom podate do sanjskega otočka Saona, ki se ponaša s prekrasnimi peščenimi plažami in kristalno čisto vodo, nad katero se bočijo košate palme. Tropski otok je del nacionalnega parka in je prava paša za oči. Med plovbo, ki jo spremljajo tipični karibski glasbeni ritmi, si ogledate tudi priobalni pas južnega dela Dominikane, vmesne postanke pa izkoristite za kopanje ter ogled morskih zvezd.

Zakaj na oddih v Dominikanski republiki?

Foto: Shutterstock | Foto: Foto: Shutterstock

Razlogov za zimski pobeg na Karibe je ogromno! Poletje ima tu svojo rezidenco skozi vse leto. Temperature se ves čas gibljejo okrog 30 stopinj Celzija, a je v času našega poletja tam deževno obdobje, ko je več možnosti za tropske nevihte. Od novembra do maja so počitnice v Dominikanski republiki torej popolna izbira za vse generacije. Še več: ta slikovita tropska destinacija je kot nalašč tudi za tiste brez predhodnih potovalnih izkušenj. Domačini so izjemno prijazni, gostoljubni in ustrežljivi, a žal večina ne obvlada nobenega tujega jezika, zato je najbolje počitnikovati pod okriljem preverjenih organizatorjev potovanj, ki poskrbijo za popolno karibsko izkušnjo.

Naročnik oglasnega sporočila je Turistična agencija Počitnice.si d.o.o.

Ne spreglejte