SiolNET. Trendi Potovanja
0

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Praznik kozjanskega jabolka letos tudi v znamenju peke jabolčnega zavitka

0

termometer

Praznik kozjanskega jabolka
Foto: Organizatorji

S pohodom po kozjanskih sadovnjakih se je preteklo nedeljo v Podsredi začel že 18. Praznik kozjanskega jabolka. Dogajanje bo vrhunec doseglo v soboto, ko bo sejem, na katerem se bo predstavilo več kot 170 razstavljalcev in več kot 200 nastopajočih, odprl minister za kmetijstvo Dejan Židan.

Nedeljskega pohoda po sadovnjakih se je po besedah organizatorjev udeležilo okoli 150 pohodnikov, pestro dogajanje pa se bo nadaljevalo nocoj z že petim Aškerčevim večerom.

Osrednja gostja nocojšnjega večera bo pesnica, pisateljica in šansonjerka Svetlana Makarovič.

Na sejmu več kot 170 razstavljavcev in 200 nastopajočih

V petek bo sledilo odprtje razstave starih sort jabolk, ki jo bo spremljala razstava Metulji Kozjanskega, v soboto ob 10. uri pa bo sejem, ki ga bo odprl minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan.

Na več kot 140 stojnicah se bo predstavilo 170 razstavljavcev in več kot 200 nastopajočih, obljubljajo organizatorji.

V okviru sejma bodo iskali tudi najboljšega "štrudlmojstra" oziroma "štrudlmojstrico". V okviru sejma bodo iskali tudi najboljšega "štrudlmojstra" oziroma "štrudlmojstrico". Foto: Organizatorji

V sklopu sejma se bodo tekmovalci s peko jabolčnega zavitka potegovali tudi za naziv štrudlmojstra ali štrudlmojstrice, strokovna komisija pa bo najbolj skrbnemu lastniku travniškega sadovnjaka podelila naziv carjevič.

Obiskovalci bodo tekmovali še v najdaljšem olupu, dogajanje pa bodo popestrili z rekreacijskim tekom in družabnim kolesarjenjem.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 32
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin