Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
9. 10. 2015,
17.34

Osveženo pred

5 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

restavracija bar lokal

Petek, 9. 10. 2015, 17.34

5 let, 7 mesecev

Neobičajni bari, kjer vam ob pijači postrežejo tudi z razgledom (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Zbrali smo deset gostinskih obratov, ki goste privabljajo z nenavadnim ambientom in osupljivim razgledom.

Rickova kavarna na Jamajki Rickova kavarna (Rick's Café) na Jamajki je zagotovo eden od najbolj osupljivih lokalov na svetu predvsem zaradi razgleda in bližine morja. Postavljena je na vrhu klifa v kraju Negril, neredko pa lahko gostje uživajo tudi v spektakularnih skokih v morje, ki se peni skoraj dvajset metrov nižje.

Severni sij na Islandiji Na Islandiji, le uro vožnje iz Reykjavika, je bar Northern Lights. Izletniška točka za vse, ki uživajo v prostranih razgledih, morda pa lahko s stola v lokalu ujamete tudi pogled na severni sij.

Ledeni bar v Kanadi Ledeni bar (The Ice Bar) v Quebecu v Kanadi je del ledenega hotela, ki je odprt le v hladnem obdobju leta. V prihodnjem letu ga lahko recimo obiščete med 4. januarjem in 28. marcem. Hotel, s tem pa tudi bar, vsako leto zgradijo na novo. Če bi radi posedeli v njem in si privoščili ledeni koktajl, ne pozabite obleči debelega plašča.

Rdeča morska zvezda v Izraelu Šest metrov pod morsko gladino Rdečega morja v Izraelu lahko uživate v obedu ali pijači, s katerima vam postrežejo v restavraciji Rdeča morska zvezda. Gre za prvi podvodni bar na svetu, ki so ga gradili kar osem let. Stoji 70 metrov od obale, do njega pa se gostje sprehodijo po pomolu, nato pa jih v globino odpelje dvigalo.

Na pijačo v več tisoč let stari baobab, Južna Afrika V Južni Afriki na farmi mangov v deblu velikega drevesa baobab že od leta 1993 obratuje lokal, ki so mu domačini nadeli ime Sunland, Sončeva dežela. Drevo naj bi bilo staro okoli šest tisoč let, barček pa naenkrat sprejme le peščico gostov. Veliko več jih lahko v nenavadnem okolju uživa pod krošnjo večtisočletnega baobaba.

Med okostji v Švici Ta nenavaden, z okostji obdan bar v Švici, je zasnoval scenograf Hans Rudolf Giger, ki je med drugim sodeloval tudi pri snemanju filma Alien. Nahaja se v muzeju tega umetnika v mestu Gruyere. Ko gost vstopi v bar, se mu zazdi, kot da ga je požrla velika zver ali nezemeljsko bitje. S kostmi so obdani tudi sedeži ter mize.

Rock bar na Baliju Štirinajst metrov nad Indijskim oceanom na skali stoji eden od najbolj poznanih barov na Baliju – Rock bar. Gre za pravo turistično atrakcijo, ki privablja goste z vsega sveta. Zaradi modnih koktajlov, predvsem pa zaradi pompoznega ambienta ter norega razgleda.

Restavracija na Zanzibarju, do katere lahko priplavate Tudi na Zanzibarju se lahko pohvalijo z nenavadnim lokalom z imenom Rock. Prikupna hišica je sezidana na skali, ki se iz morja dviga nedaleč od obale na plaži Michanwi Pingwe. Do restavracije se povzpnete po lesenem stopnišču ter uživate v lokalni kulinariki in razgledu.

Bar z najlepšim razgledom na svetu? Zadnji bar, ki ga predstavljamo tokrat, je skromna okrepčevalnica nad dih jemajočim kanjonom Tiger Leaping Gorge na jugozahodu Kitajske. Je priljubljena postojanka pohodnikov, ki lahko s ploščadi občudujejo razgled in posnamejo kakšno fotografijo.

Ne spreglejte