Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
15. 6. 2018,
8.33

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča ZUKD GRAD

Natisni članek

Vulkanija Prekmurje advertorial izlet

Petek, 15. 6. 2018, 8.33

2 meseca, 1 teden

Namig za poletni pobeg z otroki: spoznajte slovenski vulkan

Vsebino omogoča ZUKD GRAD

Naj vas to poletje vsaj enkrat zanese do Prekmurja, kjer boste doživeli pravo potovanje v časovni kapsuli, ki vas bo odpeljala v čas, ko je tam še stal pravi vulkan.

Poletni meseci niso idealni samo za osvežujoč skok v morje, ampak tudi za malo drugačno družinsko doživetje. In prav to ponuja Prekmurje: idilično pokrajino, bogato kulturno dediščino, izvrstno kulinariko, prijazne ljudi in ... vulkan!

Podarjamo dve družinski vstopnici za doživljajski park Vulkanija.

Z Olijem v pravi doživljajski park

Pri Gradu na Goričkem je pred tremi milijoni let bruhal poslednji vulkan na območju Slovenije. In prav na tistem mestu so ga pred petimi leti spet oživili: čarobni doživljajski park Vulkanija stoji prav na kraterju tega vulkana.

Park Vulkanija je destinacija, v kateri uživajo tako najmlajši kot starejši, saj poleg zabave, namenjene otrokom, ponuja tudi veliko zanimivosti ter pravi interaktivni skok v krater mogočnega vulkana.

Pred Vulkanijo vas bo najprej pričakal razigrani krtek Oli, ki vas bo prijazno povabil v svoj podzemni svet. Najprej boste spoznali vulkane, njihovo delovanje in posledice. Na vulkanski mizi boste lahko raziskovali in igrali vulkanske igrice. Po lavini cevi se boste sprehodili do Olijeve votline, nato pa skozi 4D-film s posebnimi učinki spoznali nastanek vesolja in življenja na Zemlji. Doživeli boste tudi pravi izbruh goričkega vulkana.

Pot boste nadaljevali po podzemnem rovu, kjer boste lahko otipali prave geode in se z dvigalom spustili v središče vulkana. V globini šest tisoč metrov vas čaka vroče vulkansko ognjišče, od koder se morate rešiti. A brez skrbi. Na vsakem koraku vam bo pomagal krtek Oli, saj vas bo s svojim podzemnim vlakom skozi 3D-film prav adrenalinsko reševal in vozil proti površju.

Na površju pa vas čaka še geološki muzej, kjer boste spoznali kamnine in naravo Goričkega, še posebej pa kristal olivin, ki ga v Sloveniji najdemo edino pri Gradu na Goričkem.

Vulkanija | Foto:

Vulkanija | Foto: Oli in Vulkanija pihata peto svečko

Doživljajski park Vulkanija pri Gradu na Goričkem konec avgusta praznuje peto obletnico. Od odprtja smo gostili že več kot 90 tisoč obiskovalcev, predvsem družin in šolskih skupin, ki so običajno najbolj navdušeni nad potovanjem v središče vulkana in 3D podzemnim vlakom.

Glavno praznovanje bo v petek, 31. avgusta, od 10. do 18. ure, z zabavo pri Oliju, vožnjami z vlakom, Olijevim sladoledom in drugo posebno ponudbo, vstopnice v doživljajski park pa bodo na voljo s posebnim popustom.

Nedvomno bo eden od vrhuncev celodnevnega doživetja tudi fotografiranje z glavnim junakom Vulkanije, simpatičnim krtkom Olijem, ki zna tudi najbolj sramežljive otroke spraviti v smeh ter jih opogumiti, da se sprehodijo skozi padajočo lavo v lavini cevi. 

Med poletnimi počitnicami bo Oli večkrat z najmlajšimi obiskovalci zaplesal in jih povabil v svoje vulkansko podzemlje. Julija in avgusta bodo na voljo tudi vožnje s turističnim vlakom Oli po vulkanski pokrajini za družine in posameznike, delavnice ter razni dogodki in praznovanja.

Še posebej praznično razpoloženi bodo avgusta, saj bo Vulkanija odprta tudi 13. avgusta in na praznik Marijinega vnebovzetja, 15. avgusta, ko bo tu potekalo praznovanje (proščenje) s kramarskim sejmom ter z dodatno športno in gostinsko ponudbo.

Vulkanija | Foto:

Za obisk Vulkanije se predhodno najavite na telefonski številki 02 553 10 00 (med 10. in 18. uro - v odpiralnem času) ali na e-mail info@vulkanija.si

Spremljajte jih tudi na Facebooku.

Vulkanija kot priložnost za nepozabno družinsko druženje

Okolica Vulkanije ponuja še veliko možnosti za družinsko potepanje: obiščite kamnolom bazaltnega tufa in vulkanske kamnine, v kateri se skrivajo kristali olivina. Kamnolom je oddaljen en kilometer, do njega pa se lahko sprehodite ali se zapeljete s cestnim turističnim vlakom. V senci kamnin si lahko privoščite blagodejni počitek ali slastno piknik malico.

Lahko pa naredite še malo drugačen skok v preteklost in obiščete slikoviti grad, ki so mu nekoč rekli Gornjelendavski grad, ter Plečnikovo cerkev Gospodovega vnebohoda v Bogojini, ki je ena od najzanimivejših arhitektur 20. stoletja. Če se navdušujete nad naravnimi vodami, priporočamo Bukovniško jezero, kjer se pretakajo zdravilne energije.

Vsekakor pa se v tem delu Slovenije morate prepustiti tudi pristnim kulinaričnim dobrotam, kot so bograč, dödoli in gibanica.

Vulkanija | Foto:

Kaj še lahko doživite v Prekmurju?

Obiskovalci Prekmurja se zelo radi sproščajo v številnih termah in kopališčih. Pokrajina je privlačna tudi za kolesarje, saj je gričevnat svet Goričkega ravno prav razgiban in izjemno slikovit.

Zapeljite se še do slikovitega otoka ljubezni ob Muri. Otok ponuja več kot le romantično doživetje. Plavajoči mlin je samo eden od ostankov bogate prekmurske dediščine. Odpeljite se še do bližnjih Beltincev in si privoščite sproščujoč sprehod po mestu z bogato preteklostjo, ki sega v 14. stoletje.

V Dobrovniku pa obiščite tropski gozd Ocean Orchids.


Nagradna igra: podarjamo dve družinski vstopnici za Vulkanijo

Nagradna igra je končana. Srečni nagrajenki sta Zdenka Medved in Petra Agapito. Čestitamo!

Ne spreglejte