SiolNET. Trendi Potovanja
0,26

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Malta najbolj prijazna do LGBTI turistov, Slovenija na 20. mestu

0,26

termometer

Malta |  | Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Malta je kot najboljša turistična destinacija za LGBTI skupnost že četrto leto zapored. Slovenija je na tej lestvici zasedla 20. mesto.

Organizacija Europe Rainbow, ki na letni ravni pregleduje področje človekovih pravic za skupnost LGBTI, je med 49 evropskimi državami za najboljšo turistično destinacijo izbrala Malto. Ob bolj vključujoči zakonodaji prebivalce otoške države v Sredozemskem morju opisujejo kot ljubeznive, tudi do skupnosti LGBTI.

Malti na lestvici top destinacij sledijo Belgija, Luksemburg, Finska, Danska, Norveška, Portugalska, Francija, Velika Britanija in Švedska. Slovenija je na 20. mestu, na predzadnjem Turčija, na zadnjem, 49. pa Azerbajdžan.

Malti na tej lestvici do LGBTI turistov prijaznih držav sledijo Belgija, Luksemburg, Finska, Danska, Norveška, Portugalska, Francija, Velika Britanija in Švedska. Slovenija je na 20, mestu, na zadnjem, 49. pa Azerbedžja | Foto: Reuters Malti na tej lestvici do LGBTI turistov prijaznih držav sledijo Belgija, Luksemburg, Finska, Danska, Norveška, Portugalska, Francija, Velika Britanija in Švedska. Slovenija je na 20, mestu, na zadnjem, 49. pa Azerbedžja Foto: Reuters

Kriteriji lestvice

Med kriteriji lestvice so, kako zakoni in lokalne politike vplivajo na življenje oseb LGBTI. V razvrstitev so tako zajeti pravni standardi posamezne države v primerjavi z njenimi evropskimi sosedami, številke pa so le del pregleda, poudarjajo v organizaciji.

Med kazalniki, ki jih spremljajo, so med drugim tudi vprašanja enakosti, področje družine, sovražni govor, pravno priznanje oznake spola, svoboda izražanja in azilna politika.

Preberite še:

Adam Julian Trendi Življenjska zgodba: s spremembo oznake spola končno vidi in čuti sebe #intervju

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin