Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 10. 2014,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

letalo luksuz

Torek, 7. 10. 2014, 11.45

8 let

Letalska vozovnica za 15 tisoč evrov – je vredno? (foto)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Kaj je lahko bolj udobno od prvega razreda? Razred Suite na letalu družbe Singapore Airlines, najbolj prestižen način letenja, dostopen "navadnim smrtnikom".

Dostopen le redkim navadnim smrtnikom – za polet od Singapurja do New Yorka na airbusu A380 v razredu Suites je treba namreč odšteti slabih 15 tisoč evrov. Luksuz ima pač svojo ceno: za ta znesek vam pripada zasebna soba z lastno televizijo, prostorom za shranjevanje prtljage in velikim udobnim sedežem, ki ga je izdelal vrhunski italijanski proizvajalec usnjenega pohištva Poltrona Frau.

To seveda še zdaleč ni vse – kabino, ki jo je oblikoval znani francoski oblikovalec Jean-Jacques Coste (sicer znan po načrtovanju in opremljanju luksuznih jaht), vam takrat, ko je čas za spanje, spremenijo v udobno spalnico. Mimogrede, Singapore Airlines je edina letalska družba, ki se lahko v svojem letalu pohvali z dvojno posteljo – ta nastane, če združijo dve sosednji kabini.

Med vse to udobje seveda spada tudi vrhunska hrana. V tem prestižnem razredu jedilnik sestavlja ekipa priznanih kuharjev, vsakemu potniku pa lahko jedi pripravijo tudi povsem po njegovih željah. Za spremljavo ponujajo izbor vrhunskih vin, od šampanjcev do bordojcev in burgundcev, ki jih točijo v kristalne kozarce, medtem ko so jedilni pribor in krožniki Givenchyjevi.

Podpis Givenchy prav tako nosijo posteljnina, copati in pižame, seznam prestižnih blagovnih znamk pa se s tem še ne konča – Salvatore Ferragamo prispeva toaletno torbico s kozmetiko, slušalke pa slišijo na ime Bose. In ko smo že pri tehniki: za uživanje v videovsebinah na zahtevo ima vsak potnik v svoji kabini tudi 23-inčni LCD-zaslon. V primerjavi z domačimi televizorji se morda ne sliši veliko, nad oblaki pa je to ogromno – v potniškem razredu smo običajno deležni slabih sedem inčev.

Ne spreglejte