SiolNET. Trendi Potovanja
1,58

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Idilični italijanski otok razglasil: Uradno smo brez covida

1,58

termometer

Capri
Foto: Pixabay

Z otoka Capri, ki velja za eno najbolj priljubljenih italijanskih turističnih destinacij, turiste vabijo z razglasom, da so postali "območje brez covida".

V italijanski deželi Kampanji so trdno odločeni, da bo letošnja turistična sezona bolj uspešna, kot je bila lanska. In z razliko od leta 2020 imajo letos tudi "orožje", s katerim lahko to dosežejo − cepivo proti koronavirusu. Cepljenje je v polnem teku, pri čemer so se osredotočili na priljubljene turistične destinacije, med njimi otoke v Neapeljskem zalivu: Capri, Procido in Ischio.

Na Capriju so že cepili vse odrasle prebivalce in turistične delavce, ki na otok prihajajo od drugod. Na Capriju so že cepili vse odrasle prebivalce in turistične delavce, ki na otok prihajajo od drugod. Foto: Pixabay

Pred kratkim so tako sporočili, da sta sloviti Capri in nekoliko manj znana Procida zdaj uradno "otoka brez covida". "Proti koronavirusu so cepili vse odrasle prebivalce in tudi turistične delavce, ki na otoke prihajajo od drugod. Tudi cepljenje na Ischiji se bliža koncu," so razglasili.

Ob Capriju je "območje brez covida" še en otok v Neapeljskem zalivu − Procida − ki bo prihodnje leto nosila naziv Evropske prestolnice kulture. Ob Capriju je "območje brez covida" še en otok v Neapeljskem zalivu − Procida − ki bo prihodnje leto nosila naziv Evropske prestolnice kulture. Foto: Pixabay

Za turističnimi delavci na Capriju, sicer eni najbolj priljubljenih turističnih destinacij v Italiji, je izjemno težko obdobje. Na otoku, ki se finančno močno zanaša na turizem, so lani v tej panogi ustvarili kar 70 odstotkov manj prihodkov kot leto pred tem. Še enega takšnega leta si ne morejo privoščiti, zato so projekt cepljenja prebivalstva in turističnih delavcev zagnali takoj, ko je bilo to mogoče.

Capri Foto: Pixabay

"S tem v svet pošiljamo sporočilo, da nas lahko ljudje obiščejo popolnoma brez skrbi," je za CNN dejal župan Caprija Marino Lembo.

Turistov ne vabijo le z zagotovilom, da prihajajo na precepljen otok, temveč želijo poskrbeti tudi zanje, je za CNN pojasnil predsednik združenja hotelov na Capriju Sergio Gargiulo:  "Kdor bo za povratek domov potreboval test PCR, mu ga bomo zagotovili in poskrbeli, da bo izvid dobil pravočasno."

Oglejte si še:

Belen Rodriguez Trendi Zvezdnica uživa na Capriju, o njenem izbrancu pa ne duha ne sluha Benetke Trendi Benetke in Firence nad Airbnb: Ko se meje odprejo, moramo biti pripravljeni Koreja vijoličasta otoka Trendi Ko so otoka prebarvali v vijoličasto, sta postala turistična atrakcija #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 1
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin