SiolNET. Trendi Potovanja
0,82

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Ideja za izlet: koruzni labirint v Mariboru letos še večji in zahtevnejši

0,82

termometer

koruzni labirint
Foto: Labirint Maribor

V Mariboru so znova odprli največji tematski park v Sloveniji, doživljajski park v koruznem polju, na katerem so oblikovali labirint z več kot tremi kilometri poti.

"Naše vodilo še zmeraj ostaja dan brez tablice in telefona, ki so ga lani z velikim navdušenjem pozdravili obiskovalci iz vse Slovenije," je povedala vodja projekta Nataša Drozg iz društva za preživljanje prostega časa Labirint. Kot je pojasnila, so načrt letošnjega labirinta, ki je bolj zahteven od lanskega, oblikovali študentje mariborske fakultete za arhitekturo pod mentorstvom Roka Kamnika.

koruzni labirint Foto: Labirint Maribor

Labirint s potmi v obliki satovja in čebele, ki skupno v dolžino merijo 3.339 metrov, so oblikovali na polju ob Streliški ulici v Mariboru, potem ko je bil lanski v kraju Dravski Dvor.

Letos jim je sicer nekoliko zagodlo mrzlo pomladansko vreme, ki je upočasnilo rast koruze, zaradi česar so labirint odprli nekoliko pozneje, obenem pa jim je narava dala več časa, kar so izkoristili in pripravili številne novosti. Park na 40 tisoč kvadratnih metrih ponuja 20 interaktivnih orientacijskih točk, med njimi 17 novih in tri, ki so bile lani najbolj priljubljene.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Koruzni labirint - Labirint MB (@koruznilabirint) on

Drozgova je še pojasnila, da ideja o koruznem labirintu, ki stoji na polju ob Streliški ulici, ni nova, saj ti že dolga leta obstajajo v ZDA in Nemčiji, manjši pa so bili tudi že v Sloveniji. Mariborski organizatorji so si želeli ponuditi več kot le izgubljanje po koruznem polju.

"Dandanes ni lahko tekmovati proti tablici ali pametnemu telefonu. Ampak lanska prva izvedba nam je potrdila, da je prav, kar počnemo, in nam dala dodaten zagon, da pomagamo, da se letos izgubi in spet najde še večje število ljudi," je dejala.

Preberite še:

debela peč Trendi 5 idej za izlet z otroki: v hribe, kjer ultra motiviranje ne bo potrebno #video sarah bled osojnica Sportal Trije izleti na tri konce Slovenije: kam gremo ta konec tedna? #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin