Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 12. 2017,
14.01

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

koncert italija Rim Kolosej

Sreda, 6. 12. 2017, 14.01

6 let, 4 mesece

Bo rimski Kolosej v prihodnje gostil Stinga in druge glasbene zvezdnike?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08
Kolosej

"Kolosej bi moral postati živo prizorišče, ne le muzej, ki ga obiščeš enkrat v življenju," meni nova direktorica arheološkega parka okrog Koloseja v Rimu Alfonsina Russo, ki si v njem želi nastopov rockovskih zvezdnikov.

V rimski areni bi Alfonsina Russo rada videla nastopa Stinga in Bona Voxa, saj sta oba "znana po svojem humanitarnem in družbenem angažmaju", je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA povedala v intervjuju za milanski časnik Corriere della Sera.

Njen cilj je, da bi tako zgodovinski kraj dobil prvotni namen in postal mesto, ki ga ljudje, Rimljani, pogosto obiskujejo zaradi predstav, tako kot v starorimskih časih. "Rada bi, da bi postal družinski kraj, ki ne prestraši ljudi zaradi dolge vrste turistov," pravi nova vodja, ki bo na tem položaju štiri leta. Lani je bil Kolosej s 6,4 milijona obiskovalcev najbolj obiskana znamenitost Italije. | Foto: Reuters Lani je bil Kolosej s 6,4 milijona obiskovalcev najbolj obiskana znamenitost Italije. Foto: Reuters

Preprečevanje črnega trga

Prav tako si nova direktorica prizadeva preprečiti črni trg in goljufije okrog slavnega spomenika. Na žalost so nezakonite dejavnosti ob glavni znamenitosti Rima močno razširjene, stanje pa je resno, njene besede navaja APA.

"Kolosej je simbol države in v zvezi z njim mora prevladati zakonitost," je poudarila Alfonsina Russo. V najkrajšem mogočem času si zato želi z rimsko županjo Virginio Raggi in policijo organizirati okroglo mizo na temo reševanja težave trgovcev.

"Kolosej bi moral postati živo prizorišče, ne le muzej, ki ga obiščeš enkrat v življenju," o Koloseju v Rimu meni nova direktorica arheološkega parka Alfonsina Russo. | Foto: Reuters "Kolosej bi moral postati živo prizorišče, ne le muzej, ki ga obiščeš enkrat v življenju," o Koloseju v Rimu meni nova direktorica arheološkega parka Alfonsina Russo. Foto: Reuters

Najbolj obiskana znamenitost Italije

Lani je bil Kolosej s 6,4 milijona obiskovalcev najbolj obiskana znamenitost Italije. Tamkajšnji minister za kulturo Dario Franceschini je nazadnje sprejel sklep, s katerim je amfiteater in arheološki park povezal v samostojen muzej z upravljavcem. Direktorja so iskali prek mednarodnega razpisa. Alfonsina Russo je na koncu premagala še dva italijanska kandidata.

Ne spreglejte