Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
8. 11. 2019,
13.27

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogoča AVE

Natisni članek

piščanec recept burger advertorial Ave

Petek, 8. 11. 2019, 13.27

2 meseca, 1 teden

Neverjetno sočen burger na hitro #video

Vsebino omogoča AVE

Kaj pravite na malo drugačen burger, ki vas bo navdušil zaradi svoje sočnosti in neverjetno preproste priprave? Preverite recept in si še ta teden pripravite obrok, ki bo nedvomno postal stalnica na vaših jedilnikih.


ave burger | Foto: Sestavine:

file stegna (piščančja stegna brez kosti in kože)
velik paradižnik
žemlja ali bombetka
solata
čebula
kisle kumarice
sol
poper
zelišča
olje

Priprava:

Čebulo olupimo in narežemo na kolobarje. Paradižnik razrežemo tako, da dobimo debel steak. Solimo. Prav tako narežemo kumarice. File stegna položimo na desko, da dobimo lep zrezek, ga namastimo, solimo, popramo in posujemo z zelišči.

V ponvi ogrejemo olje in dodamo stegna. Popečemo jih na eni strani, obrnemo, dodamo paradižnik in vse skupaj popečemo do konca.

Žemljo razpolovimo, nanjo položimo pečen paradižnikov steak, čezenj pečena stegna, čebulo, solato in lističe kisle kumarice. Pokrijemo z drugo polovico žemlje ali bombetke.

burger piščanec | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Sočna alternativa za burger – piščančje meso

Presezite običajno izbiro mesa za burger in se odločite za alternativo, ki vam bo pričarala pravo mešanico edinstvenosti. Sestavite burger po svoji domišljiji in vanj vključite kakovostno piščančje meso. Dovolite, da vaša kreativna kuharska žilica opravi svoje in pripravite recept z veliko začetnico. Boste vanj vključili prsi, stegno ali morda oboje? Bo burger nastal iz zrezka, klasičnega mletega polpeta ali iz natrganih kosov mesa?

Poleg tega je pomembno poudariti, da je piščančje meso odlična izbira, če se trudimo za uravnoteženo prehrano, saj ima visoko hranilno vrednost. Je kakovosten vir beljakovin, ima nižjo vsebnost maščob in je lažje prebavljiv.

burge piščanec | Foto: Getty Images Foto: Getty Images

Priprava vašega najljubšega burgerja lahko postane vaš osebni kulinarični eksperiment. Obogatite okus sočnega piščanca s svojo najljubšo omako ali z izbrano svežo zelenjavo, ki bo vsakemu grižljaju dodala kanček eksplozivne zabave okusov. Pomembno vlogo bodo odigrale tudi sveže ali suhe začimbe.

Da boste lažje izbrali začimbe za piščančje meso, preverite, katere se mu najbolj podajo:

Pomarančna, limonina in limetina lupina – dodajte piščancu nekaj okusa citrusov. Njihove živahne arome so še posebej pripravne za marinado.

Rožmarin – s piščancem sta skoraj nerazdružljiva. To zelišče nekoliko hladi, jedi pa obenem doda malce lesnega in balzamičnega priokusa.

Lovorjev list – je naravnost izjemen dodatek za piščančjo marinado, saj odlično poveže okuse.

Cimet – njegova sladkoba se bo izvrstno izkazala zlasti pri pečenem piščancu.

Da bo res okusno in po meri vrhunskega šefa – izberite prekmurskega piščanca AVE

Okusite razliko s prekmurskim piščancem AVE, edinim piščanec v Sloveniji, ki se hrani z lokalno pridelano krmo brez GSO. Prav zaradi odlične krme se lahko pohvali s polnim okusom in neverjetno sočnostjo.

Piščanec AVE v nobenem trenutku ne pride v stik z gensko spremenjeno sojo ali zrnom – niti med prevozom niti med skladiščenjem.

AVE | Foto:

Certifikat Brez GSO podeljuje neodvisen Inštitut za kontrolo in certifikacijo Univerze v Mariboru.

Kakovostna krma pozitivno vpliva na rast in razvoj piščanca, zato je uživanje takega mesa bolj prijetno. Neustrezna krma slabše kakovosti lahko piščancu doda neprijetne okuse.

Dobra prehrana piščanca torej pomeni tudi dobro prehrano za nas, zato ima tudi prekmurski piščanec AVE odlično oceno – na neodvisnem preizkusu senzoričnih strokovnjakov Inštituta za varno hrano, krmo in okolje je dobil kar 19,5 točke od 20.

AVE | Foto:

Preverite, kaj kupujete

Pri nakupovanju mesa in drugih živil je pomembno, da ne nakupujemo na slepo. Vzemite si dovolj časa, berite deklaracije ter preverite hranilne vrednosti izdelka, poreklo in dokaze o certifikatih.

piščanec file kuhanje
Trendi Slasten recept: piščančji zrezki s kurkumo in zelenjavo #video
Panvita
Trendi Zakaj so prekmurski piščanci drugačni od ostalih?
Panvita
Trendi Kaj zobajo prekmurski piščanci?
piščanec
Trendi Kako do okusnega in sočnega piščanca?
Ne spreglejte