Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
5. 2. 2015,
8.17

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

poročna fotografija poroka soline advertorial

Četrtek, 5. 2. 2015, 8.17

2 meseca, 1 teden

Ženin in nevesta kot iz filmske poroke

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Seveda ste vznemirjeni, če ste se pred kratkim zaročili, a ne hitite in ne sprejemajte naglih odločitev. Načrtujte poroko, predvsem pa si za začetek pred očmi narišite, kakšne poroke si zares želite.

Kako si predstavljate svojo poroko? Se boste s svati zbrali zunaj na cvetočem travniku, bi imeli radi slavnostni sprejem v lepo okrašeni dvorani ali pa bi svoj najpomembnejši dan v življenju raje preživeli na obali, ob morju? Ko se vam pred očmi izriše vaša pravljična poroka, lahko začnete iskati poročno obleko, ki se bo zlila z vašo postavo in vašim stilom. Iskati lahko začnete primeren prostor, kjer bosta zapisala svojo pravljico, in fotografa, primernega vajinemu stilu, ki bo znal zapisati dogodke ter čustva vajinega dne na papir. Preostale podrobnosti, kot so cvetje, vabila in zahvale, barva poroke, poročno okrasje, hrana ipd., bodo tako spontano začele dobivati svojo podobo in mesto na vaši poroki.

Pomembno priporočilo: ne ubirajte bližnjic. Projekta poroka se lotite počasi in preudarno.

Seznam želja in seznam nujnih stvari Naredite si seznam nujnih stvari in seznam želja. Poleg tega si naredite okviren finančni načrt, da si boste po poroki lahko relativno hitro opomogli. Na seznamu nujnih stvari morajo biti nepogrešljivi elementi vsake poroke, brez katerih svojega poročnega dne ne smete izpeljati.

To so obleka, prstani, lokacija, poročni fotograf, poročni šopek, vabila in zahvale.

V okviru nujnega seznama si določite prioritete. Seznam želja, kot so dekoracija, darilca za svate, petje na obredih ipd., bo prišel na vrsto, ko bo seznam nujnih zadev izpolnjen.

Lokacija poroke naj odraža vajin značaj Obožujeta mesto, urbano okolje ali se raje odpeljeta v mir, v naravo? Obožujeta grajske hodnike in dvorišča ali se raje gibljeta na travniku, v gozdu, pod kozolcem, med balami sena? Kaj pa poroka ob morju?

Morda še ne veste, a med najbolj romantičnimi kraji za poroko v Sloveniji so tudi Sečoveljske soline, ki vam lahko v okviru Thalasso SPA – Lepa Vida s svojo filmsko kuliso pričarajo nepozaben dan v zavetrju solnih polj, ob starih solinskih hišah in ob petju galebov.

Poročna obleka naj sovpada z vajinim stilom in stilom poročnega dne Vsaki postavi pristaja določen tip obleke. Preden se zares odločite za nakup ali izposojo, preverite, kateri kroj pristaja vam. Obleka naj odraža vajin stil in sovpada z izbrano lokacijo poroke.

Za dobro poročno fotografijo poiščite slog, ki vam je res všeč Če bi vaš stric, sestra ali sosed, ki ima dober fotoaparat, na poroki rad sodeloval kot uradni poročni fotograf, dobro razmislite, kaj mu boste odgovorili. Ideja je sicer finančno zelo zanimiva, ampak vprašajte se, koliko bo ta cena odtehtala na koncu, ko bodo zbrani vsi vaši spomini poročnega dne, za vse življenje in druge generacije. Profesionalni poročni fotograf bo namreč ustvaril poročne fotografije, pisane na vašo kožo, pri čemer bo obvladal vse svetlobne pogoje, se odzval na vse načrtovane in nepredvidene dogodke, poskrbel za rezervno opremo ter bo tam samo za vaju in se bo trudil ujeti vsak detajl vajinega poročnega dne.

Dobra poročna fotografija je kot staro vino. Vsak trenutek po končanem poročnem dnevu ima večjo vrednost, ki vas bo vedno, tudi mnogo, mnogo let pozneje, spominjala na idiličen dan, preživet v družbi svojih najdražjih. Če si želite res dobrih poročnih fotografij, pa je potrebnega tudi nekaj dela. S fotografom se morate srečati še pred poroko, da se spoznate, ustvarite odnos, najdete vajin slog in ugotovite trenutke, ki bi jih res radi ovekovečili na poročnih fotografijah.

Večina profesionalnih poročnih fotografov vam bo zato priporočila predporočno fotografiranje, na katerem lahko ugotovite, kakšen stil fotografiranja vama je zares všeč, katere poze vama pristajajo in česa dejansko ne marata, čemu se želita izogibati. Pri poziranja pride prav tudi kakšna vaja pred domačim ogledalom. S pravilnim poziranjem je mogoče marsikaj poudariti ali prikriti. Saj bi v poročnem albumu radi videli najlepšo različico ženina in neveste, kajne?

Če so vam poročne fotografije iz Solin všeč, kontaktirajte Polono tukaj.

Ne spreglejte