SiolNET. Trendi Odnosi
2,84

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Zaradi ljubezni na drug konec države - je prehitro? #VeronikaSvetuje

2,84

termometer

par v zrelih letih
Foto: Getty Images

Bralkina dilema: naj zaradi ljubezni pusti svoje življenje in se preseli?

Spoštovana Veronika!

Stara sem 55 let in lani poleti sem spoznala novega partnerja. Med nama je vse lepo, čutim, da bi lahko iz tega poznanstva nastalo tudi kaj več. Pred kratkim pa me je vprašal, ali bi poskusila z življenjem skupaj. Sama sem iz Maribora, on pa je z Obale. Malo sem v dvomih, da v teh letih pustim svoje življenje tu in se preselim k njemu. Tukaj imam svoje otroke, vnuke in prijatelje. Res pa je, da je bilo zadnje leto eno lepših zadnje čase. Ne morem se odločiti, ali naj poskusim srečo z njim ali je še prehitro.

Hvala za odgovor,

Štajerka
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še druge Veronikine nasvete:


Veronika Podgoršek Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Spoštovani!

Najprej je pomembno, da se vprašate, kakšen odnos in način življenja si želite. Ali si želite predan, pravi partnerski odnos, kjer dva živita skupaj in si s tem delita vsak sleherni dan z vsemi lepotami in tegobami vred? Do zdaj tega nista imela, saj sta živela vsak na svojem in sta skupaj preživljala čas, ko vama je to odgovarjalo.

Ali si želite bolj prijateljski odnos za občasna skupna druženja? Takega odnosa si pogosto želijo ljudje, ki že imajo za seboj predano partnerstvo, družinsko življenje, odrasle otroke in si kot takega in na tak način ne želijo več. Želijo si druženja, prijateljevanja, ne pa več življenja pod isto streho.

Vsekakor pa je veliko tudi takih, ki si v življenju ponovno ustvarijo skupno predano partnersko življenje, ne glede na leta in preteklost. Tak odnos nato vključuje tudi širšo družino, v vašem primeru vaše otroke in vnuke in morda njegove, če jih ima.

Če si partnerskega odnosa na tak način želite, boste ta korak seveda storili! Prijateljev zaradi tovrstne razdalje ne boste izgubili. Spremenila se bo količina druženja, ali pa še ta ne. Sicer pa, saj veste, če vama življenje pod isto streho ne bo prinašalo sreče in zadovoljstva, se vsekakor lahko vrnete nazaj in greste naprej. To pa se bo dejansko pokazalo šele skozi čas, saj tega nihče ne more vedeti, dokler par skupaj ne zaživi.

Vedeti morate, da boste v primeru, če si skupnega življenja želite, a zaradi strahov ne boste naredili tega koraka naprej, večno hrepeneli in se večno spraševali, kako bi bilo. In lahko se zgodi, da vas bo ta strah in stopicanje na mestu počasi znotraj razžrl. In prav tako tudi gospoda, ki si tega koraka želi, glede na to, da ga je on predlagal.

Ob vsem tem pa se poraja še eno vprašanje. Bi vam bilo ljubše, če bi se on preselil v Maribor? Potem lahko spregovorita o tej možnosti.

Če pa si skupne selitve v osnovi ne želite, pa morate to tudi dati gospodu jasno vedeti, da vidita, kako in na kakšen način naprej. Spoštovati svoje življenje in življenje drugega je pomembno. Tako, kot je vam pomemben vaš čas v življenju, je pomemben tudi njemu. In ta neusmiljeno teče …

Preberite še:

tašča Trendi Kako se "znebiti" tašče, ki se je priselila k nam? #VeronikaSvetuje par, odnos, prepir Trendi "Bližnji ne vedo, da me je že večkrat prevaral" #VeronikaSvetuje debelost, lenoba Trendi "Partner je vedno bolj zanemarjen, kaj naj naredim?" #VeronikaSvetuje

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 14
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin