Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Veronika Podgoršek

Ponedeljek,
18. 2. 2019,
20.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

14

Natisni članek

partnerstvo spolnost VeronikaSvetuje

Ponedeljek, 18. 2. 2019, 20.46

5 let, 2 meseca

"Mož mi je razkril, da sanjari o seksu v troje" #VeronikaSvetuje

Veronika Podgoršek

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,01

14

trojček, seks v troje | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Ko je moža povprašala, o čem fantazira, ji je povedal, da bi rad v posteljo pripeljal še eno žensko.

Pozdravljeni, Veronika.

Z možem sva skupaj že dobro desetletje in zadeve na spolnem področju so že nekaj časa dolgočasne. V upanju popestritve najinega spolnega življenja sem ga pred časom vprašala, česa si v postelji želi več in kakšne so njegove fantazije.

Najprej mi seveda ni želel povedati. No, po dolgem prepričevanju in moji obljubi, da se ne bom jezila nad njegovimi željami, mi je razkril, da sanjari o spolnem odnosu v troje - jaz, on in še ena ženska. Iskreno takšnega odgovora nisem pričakovala, kar je on tudi začutil in že v isti sapi mi je zatrjeval, da so to samo fantazije in naj si ne belim glave.

Ampak ne morem. Stvar je zdaj še slabša, saj mi sploh ni do seksa z njim. Vsakič, ko se tega lotiva, mi po glavi rojijo misli, kako mu kot ženska nisem dovolj in da mu najverjetneje nisem več spolno privlačna, zaradi česar ima željo po drugih ženskah. Popolnoma sem nesproščena in vse skupaj je tako neprijetno.

Naj mu ugodim in dovolim, da v spalnico pripelje še tretjo osebo, ki bo mogoče rešila težave za najino rutino? Tudi če to dopustim, je to res pravi način? Je možno, da bi tovrstno dejanje v njem sprožilo še večjo željo po drugih ženskah in posledično varanju? Toliko vprašanj se mi poraja v glavi, vendar nočem sprejeti prenagle odločitve, ki bi lahko negativno vplivala na najino skupno življenje.

Gospa Veronika, kaj svetujete?

Manca
Imate tudi vi težave v partnerskem odnosu ali vprašanja o njem? Pišite nam na e-naslov veronikasvetuje@tsmedia.si. Na vaša vprašanja bo odgovorila psihoterapevtka Veronika Podgoršek.

Preberite še druge Veronikine nasvete:


Spoštovana gospa Manca.

Veronika Podgoršek | Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Foto: Aleksandra Saša Prelesnik Fantazije so velikokrat zgolj fantazije in pri njih tudi ostane. Ljudje jih zelo pogosto v realnosti niti ne želijo zares uresničiti. Pogosto so fantazije tudi povsem brez specifičnih obrazov, torej obrazov, ki bi spominjali na točno določeno osebo, in teles, ki bi nekomu dotičnemu pripadali. Nekaj drugega je fantazirati oziroma sanjariti o točno določeni osebi!

Svojega moža ste spraševali o njegovih fantazijah. Dejstvo je, da obstajajo pari, ki o spolnih fantazijah med seboj govorijo. Eni jih uresničijo, drugi pa jih uporabijo zgolj kot sredstvo za "kurjenje" oziroma podžiganje spolne vzdraženosti. Sicer pa ljudje pogosto o fantazijah niti ne želijo na glas govoriti. Zakaj? Ker se bojijo, da bi jih napačno razumeli. Kar se je morda zgodilo tudi pri vama in vi zdaj vidite in čutite najhujše. To boste morali pri njem ponovno s pogovorom preveriti.

Namreč, lahko je dejansko govoril le o fantaziji, ki je v praksi ne bi poskusil. Morda tudi že iz strahu, da bi se trojček dveh žensk in moškega enkrat zamenjal z dvema moškima in žensko. Morda si vas ne bi želel gledati in vas doživeti ob sebi z drugim moškim. Po drugi strani pa seveda lahko obstaja tudi možnost, da bi si to želel dejansko izvesti, tako in drugače. Vsi vemo, da to obstaja in da nekateri pari to tudi prakticirajo.

Ne more vam pa prav nihče reči, ali naj se spustite v nekaj takega tudi vi! To je povsem nedopustno. Vsak posameznik mora namreč sprejeti in nositi odgovornost za lastne odločitve. Včasih ljudje radi preložijo odgovornost na druge, na prijatelje, prijateljice, ki pogosto na podlagi lastnih izkušenj ali pa po drugi strani morda zaradi lastne radovednosti opogumljajo druge, naj vendar nekaj naredijo ali ne naredijo. Vendar pa, ko se oseba v nekaj spusti in to naredi, ima ob tem povsem svoja občutja, dojemanje in videnje, in kaj hitro lahko reče, saj si mi ti tako rekla oziroma rekel. Da, sem, a jaz čutim drugače in to dojemam drugače!

Če torej se pogovarjate s kom, ki ima določene izkušnje, jih morate prevrednoti sami za sebe. Kako se nekaj sklada z vašim svetom prepričanj, vrednot, načinom življenja. Nekaj, kar nekje ali pri nekom lahko deluje, pri drugem niti v sanjah ne more.

Prav zato morate, ga. Manca, pogledati globoko vase! Zaprite oči in pojdite tja v namišljeno, toda realno akcijo vas treh … Vprašajte se, kaj čutite ob tem, ko se oči vašega moža sprehajajo po telesu druge ženske, kaj ob tem, ko se vaš mož dotika, ljubi … z drugo žensko? Se sami želite ljubiti, dotikati … z drugo žensko? To, kar vam telo odgovori na vaše zastavljeno vprašanje, je vaš prav! Ne zanemarite ga! Ne pojdite prek sebe. Kajti ravno to bi lahko bil začetek neizpodbitnega konca – to, da ste zanemarili, stopili stran od sebe in prevarali samo sebe!

Preberite še:

Orgazem, seks
Trendi Pet nenavadnih "stranskih učinkov" orgazma
ženska, žalost, depresija
Trendi "Postajam vse bolj depresivna, ker sem še vedno samska" #VeronikaSvetuje
par, odnos, prepir
Trendi "Bližnji ne vedo, da me je že večkrat prevaral" #VeronikaSvetuje
Ne spreglejte