Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
19. 11. 2013,
13.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

prevara partnerstvo zakon

Torek, 19. 11. 2013, 13.05

8 let

Zakaj oprostiti ženski, s katero vas je prevaral?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Prevarani ste, ponižani in prizadeti. Med enim in drugim napadom joka besno pomislite, kaj vse bi storili ženski, s katero vas je prevaral, a lahko izberete drugo pot. Zato da bo vam lažje.

Ko boste na prevaro in tisto drugo žensko pogledali bolj racionalno, boste morda dobili tudi odgovore na to, zakaj vas je sploh prevaral in kdo je kriv, če lahko sploh govorimo o krivdi.

Je sploh vedela, da obstajate? Obstajajo ženske, ki načrtno razdirajo družine, in ženske, ki ne vejo, da ima moški družino oziroma drugo žensko, preden se zapletejo v razmerje z njim. Preden vso svojo jezo in ogorčenje zlijete na eno samo osebo, na drugo žensko, preverite, ali je sploh vedela, da obstajate, saj boste tako lažje sestavili tudi druge koščke sestavljanke.

Tudi ona je bila prevarana Seveda vas bolj skrbi zase in za svoja čustva, ampak neizpodbitno dejstvo, ki si ga morate priznati, je, da je vaš partner hkrati varal obe. Saj ne, da bi morali biti z žensko solidarni, vendar je očitno, da velik del odgovornosti nosi vaš partner, ne samo druga ženska. Lagal je obema, kateri bolj, pa sčasoma postane nepomembno.

Ona ni kriva za vaše težave v partnerstvu Veliko moških pred težavami v zakonu pobegne v objem druge ženske, kar seveda ne opravičuje prevare, vendar je težko verjeti, da je za vse hudo kriva druga ženska. Težave med vama s partnerjem so najverjetneje obstajale že prej, vsak od vaju ima do njih svojo odgovornost, vendar je partner pred njo preprosto odpovedal. To ni krivda druge ženske, ampak njegova odločitev.

Ne razmišljajte o zlobni čarovnici Ženske ne znajo in ne zmorejo drugače, kot da se ob prevari do kosti požrejo z vprašanji, kaj ima tista, česar ona nima, kako je lahko tako zlobna, je morda boljša v postelji in podobno, a to pripelje le do nove reke solz in nobenih odgovorov. Če je ne poznate, ne veste, kakšna je, morda bi bila v nekem drugem življenju lahko celo vaša najboljša prijateljica. Če pa veste, kdo je in kakšna je, si ponavljajte le to, da v vsem pač ni boljša od vas, ali jo vlačite po zobeh, kolikor hočete, vendar se zavedajte, da je to škodljivo za vas, ker ji na ta način samo poklanjate energijo in pozornost, ki si je ne zasluži, pa če je še tako krasna oseba.

Odpustite ji Ko bo najhuje mimo in ko boste sestavili vse koščke sestavljanke, je čas, da na tisto drugo žensko pozabite. Jo preprosto spustite in se z njo ne ukvarjate več, ji odpustite. Za to je potreben čas, včasih veliko časa, a občutek je odličen. Ko ji boste odpustili, zares odpustili in ne pomislili več nanjo z jezo, boste naredili prostor zase in za ukvarjanje s sabo. Kajti čaka vas še težja naloga, ali ste pripravljeni odpustiti svojemu partnerju?

Nobena noče biti tista druga ženska Še nekaj vam lahko dvigne samozavest: zavedanje, da nobena ženska na svetu, če je pri zdravi pameti, ne želi biti tista druga ženska v razmerju. Tista, s katero njen partner vara svojo ženo in se ji laže, tista, ki čaka, ali se bo vrnil k ženi ali ostal z njo. Samo za hip pomislite, kako bi se sami počutili v takšnem položaju, pa boste takoj boljše volje, ker ste v svoji koži. Nobena, ponovimo, nobena ženska noče biti tista grdoba, ki je drugi načela ali razdrla zakon, ker to – roko na srce – sploh ni noben dosežek.

Ne spreglejte