Top novost Ferija Lainščka, ki zagotovo odžene zimsko malodušje

Tudi poezija sledi naravi – ob daljših večerih in umirjeni naravi svojemu malčku privoščite pesmice, ki opevajo jesenske barve in zimsko idilo. Pesmice za zimsko veselje Ferija Lainščka so izšle v zbirki personaliziranih slikanic pri založbi Mali junaki. Poskrbite, da bo prav vaš otrok nastopal v knjigi.

Top novost Ferija Lainščka, ki zagotovo odžene zimsko malodušje
Foto: Mali junaki

Vsak letni čas ima svojo paleto barv in občutij. Feri Lainšček predstavlja nadaljevanje poletne poezije za otroke. Za založbo personaliziranih slikanic Mali junaki je spesnil najlepše otroške zimske pesmice, zbrane v slikanici Pesmice za zimsko veselje.

Mali junaki knjige Kako naročite knjige Mali junaki:

1. Na www.malijunaki.si izberete najljubšo knjigo.
2. Določite spol, ime in videz glavnega junaka.
3. Napišete osebno posvetilo za malčka.
4. Počakate nekaj dni in knjiga bo pri vas.
5. Uživate ob branju skupaj z malčkom.

Feri Lainšček Mali junaki Foto: Mali junaki Pesniška slikanica z ilustracijami Alenke Vuk Trotovšek, ki navdušeno opeva jesensko in zimsko veselje, je na voljo tako za punčke kot za fantke, pri vsaki pa vi določite ime junaka ter izberete še barvo njegovih oči, obliko in barvo las, mu dodate pegice ali očala. Prav tako lahko v knjigo dodate osebno posvetilo.

Feri Lainšek Mali junaki Foto: Mali junaki

Nadaljevanje prodajne uspešnice

Pesmice za zimsko veselje so jesensko-zimsko nadaljevanje prodajne uspešnice Pesmice za sončne dni. V najnovejši slikanici je deset pesmic o jeseni, štorklji, zimskih norčijah in uspavanka. Kljub personalizaciji vse pesmice ostanejo rimane in ritmične.

Poezija nam pomaga odkrivati lepote sveta in tudi otroci jo obožujejo, saj jim svet pričara v rimanih verzih, ki gredo hitro v uho. Medtem ko smo jim poleti brali lahkotne sončne pesmi, se s prihodom jeseni radi odločamo za letnemu času prilagojeno poezijo, ki nas počasi pripravlja na prihod zime in vse radosti, ki jih ta prinaša. Letni časi in narava se spreminjajo, zato naj se spreminja tudi literatura, po kateri posegamo v določenem obdobju.

Feri Lainšek Mali junaki Foto: Mali junaki

Kako lahko vaš otrok postane glavni junaki v slikanicah Mali junaki:

Feri Lainšek Mali junaki Foto: Mali junaki Vsaka knjiga Mali junaki je unikatna – ima prirejeno naslovnico, osebno posvetilo, prirejene ilustracije in besedilo. Ob naročilu lahko izberemo ime glavnega junaka, določimo pričesko in barvo las ter mu celo narišemo pegice na lička in nadenemo očala. Vsaka slikanica ponuja različne kombinacije, zato si je vredno vzeti čas in pripraviti popolno darilo.

Zgodbe so avtorsko delo priznanih slovenskih piscev, med katerimi so Desa Muck, Feri Lainšček in Žiga X Gombač, zato je skrb za to, kakšno zgodbo bomo podarili otroku, povsem odveč. Izbirate lahko med osmimi naslovi za dečke in osmimi za deklice, zanimiva možnost pa so tudi Pustolovnik z različnimi igrami in ugankami ter različne sestavljanke, prav tako personalizirane.

Večina zgodbic v naboru Malih junakov je primerna tako za deklice kot dečke, so pa tudi takšne, ki so narejene za dečke in deklice posebej. Pri slikanicah Tine reši mavrico oziroma Tinkara reši mavrico lahko poleg glavnega junaka dodamo stranski lik – sestrico, bratca, prijatelja, tako da bo dogodivščina popolna.

Zakaj brati poezijo?

Feri Lainšek Mali junaki Foto: Mali junaki

Vsi potrebujemo poezijo, ker spodbuja željo po branju, druženju in nas čustveno krepi.

  • Prek poezije se spoznavamo. Otroci ob začetku šolskega leta lahko s pisanjem pesmi svojim vrstnikom sporočijo, kdo so in od kod prihajajo.
  • Prek ritma in rime otroci, ki še ne razumejo besed, spoznavajo jezik. Otroci poezijo dojemajo s celotnim telesom.
  • Ljudje radi poslušajo javna branja pesmi, zato poezija združuje in povezuje.

Še ne poznate Malih junakov? Poglejte tole risanko!

Preberite še:

Se vaš malček noče in noče posloviti od dude? Poskusite s to knjigico!

Slikanica, za katero vsak dan v vrsti stoji sto kupcev

Slovenijo je obnorel knjižni unikat svetovnih razsežnosti

Feri Lainšček – vsak otrok je lahko glavni junak v knjigi

Otroško darilo, ki ostane za vedno: manj stvari – več doživetij

Kaj otrokom podarjajo znani Slovenci?

Sorodne vsebine

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Popularno

Vroči članki

Najbolj brano