Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
20. 4. 2016,
8.31

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Mali junaki

Foto: Thinkstock, Mali junaki, Facebook

Natisni članek

darilo branje slikanice knjige advertorial Mali junaki

Sreda, 20. 4. 2016, 8.31

2 meseca, 1 teden

Kaj otrokom podarjajo znani Slovenci?

Vsebino omogočajo Mali junaki

Foto: Thinkstock, Mali junaki, Facebook

otrok očala poletje | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Vprašali smo znane Slovence, kaj podarjajo svojim oziroma prijateljevim otrokom. Vsi jih radi obdarujejo z zares posebnimi darili in jim dajo vedeti, da so zanje nekaj posebnega.

Prav vsak si želi svoje malčke obdariti s posebnim darilom, ki ga bo vedno spominjal na prijeten čas otroštva in ki ne bo obležal v kupu krame. Ko pomislimo na darilo, ki bi razveselilo vsakega otroka, se nam v mislih hitro posveti prava ideja: knjiga. Tako vsi iščejo knjigo, ki bo unikatna, zabavna, poučna in prikupna hkrati. Radi bi, da bi se otrok lahko vživel v knjigo in glavne junake – tako bi ga zgodba bogatila tudi na čustvenem nivoju.

Kako postati glavni junak knjige?

otrok branje knjiga | Foto: Thinkstock Foto: Thinkstock

Številni otroci znanih Slovencev in Slovenk že nastopajo kot glavni junaki v slovenskih literarnih zgodbah.

Založba Mali junaki je namreč vse ljubitelje knjig razveselila z idealnim darilom – vsak je lahko junak svoje knjige. Mali junaki so prve personalizirane slikanice v slovenščini in so primerne za otroke do 12. leta.

Vsaka knjiga Mali junaki je unikatna – ima prirejeno naslovnico, osebno posvetilo, prirejene ilustracije in besedilo. Ob naročilu lahko izberemo ime glavnega junaka, določimo pričesko in barvo las ter mu celo narišemo pegice na lička in mu nadenemo očala. Vsaka slikanica ponuja različne kombinacije, zato si je vredno vzeti čas in pripraviti popolno darilo.

Čarobno formulo so preizkusili že številni slavni Slovenci, nekateri so nam zaupali tudi svoje mnenje o slikanicah izpod peres priznanih slovenskih avtorjev.

mali junaki slikanice | Foto:

Iva Kranjc, igralka: "Za Bralno značko še ne tekmujemo, a za Male junake, kjer imajo res unikatne knjigice, ni nikoli prezgodaj!"










mali junaki slikanice | Foto:

Anja Baš, pevka: "Dobila sem priložnost, da eno od knjigic Malih Junakov podarim fantku Tilnu, sinu dobre prijateljice in njenega partnerja. Otroci so v knjigicah glavni junaki zgodbe, kar se mi res zdi eden boljših načinov za krepitev njihove domišljije. Preko zgodbe spoznajo tudi kakšen moralni nauk, na ta način je zadoščeno tudi vzgojnemu delu zabave. Nasploh se mi zdi prav, da otroke spodbujamo k branju, in tako knjigico bom podarila tudi svojemu otroku, ko ga bom imela."



mali junaki slikanice | Foto:

Jelena Vadnjal, nekdanja televizjska voditeljica: "Je lahko še kaj lepšega kot to, da je tvoj otrok glavni junak v knjigi? Miša Zarja je sicer še premajhna da bi to dojela, a ko bo, bo zagotovo navdušena. Vrhunska ideja - bravo Mali junaki!"









mali junaki slikanice | Foto:

Iztok Melanšek, baskitarist skupine Tabu: "Naša Iza je bila ena prvih, ki je prejela personalizirano otroško knjigo Mali junaki in že ob prvem pogledu na ilustracije z njeno podobo se je dobesedno prilepila na knjigo. Odkrivamo ščuke, žabe, potočne rake in seveda, kje je treba umiti roke, preden se zapodimo v slastne mamine palačinke. Super knjiga. Zabavna, prijetna in poučna."




mali junaki slikanice | Foto:

Tone Kregar, pevec skupine Mi2: "Čeprav naša Zara bere že sama, se Mali junaki dobro počutijo tudi v očijevem naročju."













mali junaki slikanice | Foto:

Maša Medik, nekdanja pevka skupine Turbo Angels: "Zdi se mi super ideja, da lahko naši mali junaki nastopijo v glavni vlogi v svoji knjigici, in prepričana sem, da bo zgodbica Lanai zelo všeč."








mali junaki slikanice | Foto:

Tinkara Fortuna, nekdanja članica skupine Bepop: "Starejša hči Taja si je personalizirala knjigo. Ideja se mi zdi odlična, predvsem pa je lahko lepo in izvirno darilo."










mali junaki slikanice | Foto:

Mojca Mavec, voditeljica: "Naši najljubši malčki odslej tudi v svoji pravljici. Personalizirane otroške knjige so lepa zamisel slovenskih avtorjev. Tale zgodba je bila napisana za mojo nečakinjo Nikijo, ampak sem najprej sama štrbunknila vanjo ... Zelo všeč!"








Kako naročite knjige Mali junaki:

Mali junaki knjige | Foto:

1. Na www.malijunaki.si izberete najljubšo knjigo.
2. Določite spol, ime in videz glavnega junaka.
3. Napišete osebno posvetilo za malčka.
4. Počakate nekaj dni in knjiga bo pri vas.
5. Uživate ob branju skupaj z malčkom.

Zgodbe so avtorsko delo priznanih slovenskih piscev – med njimi so Desa Muck, Feri Lainšček in Žiga X Gombač, zato je skrb o tem, kakšno zgodbo bomo podarili otroku, povsem odveč. Izbirate lahko med osmimi naslovi za dečke in osmimi za deklice, zanimiva možnost pa so tudi Pustolovnik z različnimi igrami in ugankami ter različne sestavljanke, prav tako personalizirane.

Večina zgodbic v naboru Malih junakov je primerna tako za deklice kot dečke, so pa tudi takšne, ki so narejene za dečke in deklice posebej. Pri slikanicah Tine reši mavrico oziroma Tinkara reši mavrico lahko poleg glavnega junaka dodamo stranski lik – sestrico, bratca, prijatelja, tako da bo dogodivščina popolna.

Ne spreglejte