Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
29. 8. 2016,
8.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Vsebino omogočajo Mali junaki

Natisni članek

Žiga X. Gombač advertorial vzgoja slikanice Mali junaki

Ponedeljek, 29. 8. 2016, 8.03

2 meseca, 1 teden

Se vaš malček noče in noče posloviti od dude? Poskusite s to knjigico!

Vsebino omogočajo Mali junaki
mama hči zabava | Foto Thinkstock

Foto: Thinkstock

Priznani mladinski pisatelj Žiga X Gombač je v svojo biografijo dodal tri nove knjige. Te bodo v veliko pomoč staršem, ki se soočajo s težavami odraščanja svojih malčkov. Priskrbite si svojo slikanico, ki je popolnoma prilagojena prav vašemu otroku.

Ko otrok odrašča, se iz nebogljenega dojenčka spreminja v samostojno osebo. Otroci nam večkrat povsem nazorno pokažejo, kako radi bi bili čim bolj samostojni – takrat starši stalno poslušajo, da bo otrok nekaj naredil "sam". Malčku pa se na poti odraščanja včasih postavi kar nekaj ovir, ki jih lahko s starševsko spodbudo uspešno prebrodi.

Med pomembnimi mejniki v otrokovem življenju je čas, ko se začne odvajanje od dude, verjetno prvega predmeta, na katerega se je kot dojenček navezal. Če ste kot novopečeni starši "klonili" in otroku ponudili dudo, ste se verjetno zavedali, da se boste slej ko prej znašli pred izzivom, kako otroka odvaditi od nje.

Ker pa otroci včasih ne prerastejo potrebe po dudi sami od sebe, se starši zatekajo k različnim metodam. Tokrat so jim na pomoč priskočili ustvarjalci personaliziranih slikanic Mali junaki mladinski pisatelj Žiga X Gombač in ilustratorka Nana Homovec sta ustvarila serijo treh otroških slikanic.

S prebiranjem zabavne slikanice Papa, duda boste morda kar naenkrat opazili, da je duda izginila neznano kam in nihče več ne joče za njo.

Vaš zaveznik pri premagovanju težav z odvajanjem od dude, pri navajanju na kahlico in pri odganjanju strahov so lahko tudi tri čudovite slikanice. | Foto: Mali junaki Vaš zaveznik pri premagovanju težav z odvajanjem od dude, pri navajanju na kahlico in pri odganjanju strahov so lahko tudi tri čudovite slikanice. Foto: Mali junaki

Ko je treba dudi pomahati v slovo

Ste že skoraj obupali? Poskusite še s slikanico Papa, duda. | Foto: Mali junaki Ste že skoraj obupali? Poskusite še s slikanico Papa, duda. Foto: Mali junaki

Vaš malček kot glavni junak knjige bo ugotovil, da siničke v sosednji gnezdilnici dudo potrebujejo mnogo bolj kot on. Ker mu je zanje še kako mar, jim bo sam odnesel dudo.

Za punčke jo naročite tukaj, za fantke pa tukaj.

Kako naročite knjige Mali junaki: Mali junaki knjige | Foto:

1. Na www.malijunaki.si izberete najljubšo knjigo.
2. Določite spol, ime in videz glavnega junaka.
3. Napišete osebno posvetilo za malčka.
4. Počakate nekaj dni in knjiga bo pri vas.
5. Uživate ob branju skupaj z malčkom.

Vaš malček noče na kahlico?

Skupaj preberite slikanico Kahlica je zakon. V njej bo vaš malček skozi dogodivščine v naravi in z opazovanjem oblakov sam prišel do pomembnega odkritja, da je lahko pravzaprav on tisti, ki svojega plišastega slončka Bimbota nauči, kako se uporablja kahlico.

Navajanje na kahlico ni mačji kašelj - s knjigico Kahlica je zakon bo gotovo lažje. | Foto: Mali junaki Navajanje na kahlico ni mačji kašelj - s knjigico Kahlica je zakon bo gotovo lažje. Foto: Mali junaki

Za punčke jo naročite tukaj, za fantke pa tukaj.

Se vaš malček boji zaspati sam?

Podarite mu knjigo Lahko noč, bavbav. To je izjemna slikanica, v kateri starši s pesmico uspavajo malčka, vse pošasti iz sobe pa hitro poberejo šila in kopita ter odidejo neznano kam.

Zvečer se nam pred očmi včasih prikazujejo nenavadne stvari - čas je za slikanico Lahko noč, bavbav. | Foto: Mali junaki Zvečer se nam pred očmi včasih prikazujejo nenavadne stvari - čas je za slikanico Lahko noč, bavbav. Foto: Mali junaki

Za punčke jo naročite tukaj, za fantke pa tukaj.

Še ne poznate Malih junakov? Poglejte tole risanko!

Kako lahko vaš otrok postane glavni junaki v slikanicah Mali junaki?

Žiga X. Gombač se je poglobil v težave z odraščanjem in jih predstavil na zabaven način. | Foto: Mali junaki Žiga X. Gombač se je poglobil v težave z odraščanjem in jih predstavil na zabaven način. Foto: Mali junaki

Mali junaki so prve personalizirane slikanice v slovenščini in so primerne za otroke do 12. leta.

Vsaka knjiga Mali junaki je unikatna – ima prirejeno naslovnico, osebno posvetilo, prirejene ilustracije in besedilo. Ob naročilu lahko izberemo ime glavnega junaka, določimo pričesko in barvo las ter mu celo narišemo pegice na lička in mu nadenemo očala. Vsaka slikanica ponuja različne kombinacije, zato si je vredno vzeti čas in pripraviti popolno darilo.

Zgodbe so avtorsko delo priznanih slovenskih piscev – med njimi so Desa Muck, Feri Lainšček in Žiga X Gombač, zato je skrb za to, kakšno zgodbo bomo podarili otroku, povsem odveč. Izbirate lahko med osmimi naslovi za dečke in osmimi za deklice, zanimiva možnost pa so tudi Pustolovnik z različnimi igrami in ugankami ter različne sestavljanke, prav tako personalizirane.

Večina zgodbic v naboru Malih junakov je primerna tako za deklice kot dečke, so pa tudi takšne, ki so narejene za dečke in deklice posebej. Pri slikanicah Tine reši mavrico oziroma Tinkara reši mavrico lahko poleg glavnega junaka dodamo stranski lik – sestrico, bratca, prijatelja, tako da bo dogodivščina popolna.

Preberite še:

Slikanica, za katero vsak dan v vrsti stoji sto kupcev

Slovenijo je obnorel knjižni unikat svetovnih razsežnosti

Feri Lainšček – vsak otrok je lahko glavni junak v knjigi

Otroško darilo, ki ostane za vedno: manj stvari – več doživetij

Kaj otrokom podarjajo znani Slovenci?

Ne spreglejte