Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
6. 3. 2019,
12.58

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

1

Natisni članek

počutje astrologija retrogradni Merkur

Sreda, 6. 3. 2019, 12.58

5 let, 3 mesece

Retrogradni Merkur je tu - kaj to pomeni?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,36

1

osončje | Foto Pixabay

Foto: Pixabay

Te dni se (spet) veliko govori o retrogradnem Merkurju in nevšečnostih, ki jih ta pojav povzroča. Za kaj gre?

Za nevšečnosti, ki se nam dogajajo, pogosto krivimo polno luno, spomladansko utrujenost ali pomanjkanje sončne svetlobe, torej tisto, kar je ravnokar pri roki. Med krivce za vse, kar gre narobe, pa se uvršča tudi retrogradni Merkur, nebesni pojav, ki nas je te dni spet začel "strašiti".

Retrogradno gibanje planeta je optična iluzija, ko je z Zemlje videti, da se neki planet giblje vzvratno. Z astrološkega vidika je še posebej težavno, ko se to zgodi z Merkurjem, planetom, ki vpliva na komunikacijo. Astrologi pri tem govorijo o vseh vidikih komunikacije, od naših pogovorov do medosebnih odnosov, pa tudi trgovskih in drugih transakcijah in celo potovanjih. Ko smo v obdobju retrogradnega Merkurja, se v vseh teh vrstah komunikacije pojavljajo težave. Po domače: v njih gre vedno kaj narobe.

nočno nebo | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Pokvaril nam bo skoraj ves marec

In če vam gre te dni vse narobe, lahko krivite retrogradni Merkur. To obdobje se je namreč začelo 5. marca in bo trajalo vse do 28. marca, njegove vplive pa bo čutiti vse do 17. aprila, ko bo Merkur izstopil iz tako imenovane sence in vstopil v znamenje ovna.

Trenutno je retrogradni Merkur v znamenju rib, v tem času pa so motene vse vrste komunikacije. Med drugim to pomeni, da bo v tem času veliko računalniških okvar, sesuvanja sistemov in motenih signalov. Pričakujete lahko tudi pomote pri pisanju in dopisovanju, pomote pri telefonskih klicih, okvare mobilnih telefonov in izgubo najrazličnejših podatkov. Prav tako se v tem obdobju odsvetuje odločanje za investicije ali sklepanje pogodb.

horoskop | Foto: Pixabay Foto: Pixabay

Na koga retrogradni Merkur vpliva najmočneje?

Vpliv retrogradnega Merkurja po trditvah astrologov občutimo prav vsi, a ne z enako intenzivnostjo. Najbolj so na udaru tisti, ki imajo v svoji astrološki karti poudarjen Merkur, to so tisti, ki so rojeni v znamenju device ali dvojčkov.

Mimogrede, po marčevskem nas letos čakata še dve obdobji retrogradnega Merkurja. Naslednje se bo začelo 7. julija in bo trajalo do 1. avgusta, nato pa nas bo retrogradni Merkur mučil še od 31. oktobra do 20. novembra.

Ne spreglejte