SiolNET. Trendi Odnosi
0,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Policija opozarja: na spletu ne objavljajte fotografij otrok

0,75

termometer

telefon
Fotografije otrok ne spadajo na splet. Foto: Getty Images

Na spletu se pogosto znajdejo fotografije, ki prikazujejo otroke v najrazličnejših situacijah, policija pa svari, da fotografije otrok ne spadajo na splet.

V času množične uporabe družbenih omrežij so fotografije otrok na spletu postale stalnica. Starši se pogosto pohvalijo z dosežki svojih otrok, pri tem pa se ne zavedajo nevarnosti, ki so le klik stran.

Z objavo fotografij otroka v vrtcu, šoli, na treningu, nastopu ali lastnem dvorišču starši razkrivajo njegovo lokacijo, dejavnosti in mesta, kjer se pogosto zadržujejo.

Z razkrivanjem osebnih informacij otroka starši javnosti nehote omogočajo zlorabo identitete. Takšne fotografije omogočajo tudi olajšan dostop do otroka vsem, ki bi z njim želeli vzpostaviti stike.

Objava fotografij otroka omogoča zlorabo njegove identitete. Objava fotografij otroka omogoča zlorabo njegove identitete. Foto: Getty Images

Policija opozarja, da so še posebej sporne fotografije otrok v kopalkah, spodnjem perilu ali celo brez oblačil. Takšno fotografijo lahko zlorabijo spolni izkoriščevalci, ki se odločijo, da jo bodo delili na pedofilskih mrežah.

Na spletu prav tako ni dovoljeno deliti fotografij tujih otrok brez privolitve njihovih staršev, ki objavi morda nasprotujejo.

Pomembno je poudariti tudi, da bodo fotografije otroka nekoč lahko vidne njegovim učiteljem, delodajalcem, partnerjem in drugim, s čimer mu lahko škodijo in povzročajo občutek sramu.

Preberite tudi:

Policija Novice Policija izvedla 49 hišnih preiskav zaradi posnetkov spolnih zlorab otrok šola promet Novice Okoli mariborske šole je ogovarjal otroka: šolar se je odzval pravilno

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin