SiolNET. Trendi Odnosi
3,30

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Kako je videti vsakdan družine z desetimi otroki #video

3,30

termometer

Novakovi so ena od 14 družin v Sloveniji, ki šteje kar 12 članov, z desetimi otroki. Vas zanima, kako je videti njihov dan zdaj, ko je konec počitnic in se je začela šola?

[video: 64495 / ]

Mojca Novak je mama desetim otrokom; dva sta se že osamosvojila in odselila, osem pa jih še živi pod skupno družinsko streho. Njihovi dnevi so zato zelo pestri, a dobro organizirani, Mojca pa je videti mirna in hvaležna starejšim otrokom, da ji pomagajo pri gospodinjskih opravilih.

Kako je videti jutro pri Novakovih:

[video: 64478 / ]

Z možem sta si od nekdaj želela veliko otrok, a nista načrtovala, da jih bosta imela deset. Čeprav se pri skrbi za toliko otrok morda sliši nemogoče, Mojca ni ostala doma. Prej je bila vrsto let vzgojiteljica, zdaj že dve leti pomaga možu v domačem podjetju, v katerem pomaga tudi starejši sin.

Mojca o tem, ali je načrtovala toliko otrok:

[video: 64476 / ]

Jutra med šolo so pestra

Po koncu počitnic, ko se začne šola, je pri njih precej pestro. Mojca zbudi mlajše otroke, starejši se zbudijo sami. Trenutno je doma le pet otrok, oče pa je na službenem potovanju, zato mizo napolnijo le do polovice.

Mlajše v šolo odpelje mama, druga dva sta uro prej odšla z avtobusom. Pri Novakovih avto ne pride v poštev, na dvorišču je parkiran kombi. Drugače v 12-članski družini pač ne gre.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 254
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin