Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
7. 12. 2015,
11.03

Osveženo pred

2 meseca, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Odkrivaj Slovenijo božični sejem prazniki prazniki kuhano vino darila Božič novo leto advertorial

Ponedeljek, 7. 12. 2015, 11.03

2 meseca, 1 teden

Kam na kuhano vino, "šmoren" in čudovito darilo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Po mestnih ulicah že diši po praznikih. Preverili smo, kje v Sloveniji lahko doživite najbolj čaroben praznični utrip.

Doživetje z družino, prijatelji ali sodelavci: adventni utrip v slovenskih mestih vabi k brezskrbnemu druženju ob kozarčku toplega napitka in pokušanju različnih kulinaričnih dobrot, tudi v ritmih domače glasbe. Kako boste praznovali december na naših ulicah?

Domače v Portorožu: Romantično zimsko idilo lahko poiščete ob morju. V Portorožu bodo tudi letos organizirali božično-novoletno tržnico, na kateri bodo ponujali domače gurmanske izdelke – od olivnega olja, namazov, medu do slastnih marmelad.

Prešerni december: Prve dni decembra so tudi v Kranju zagnali praznično kolesje in pripravili program, ki bo ves mesec navduševal tako Kranjčane kot vse ljubitelje tradicionalnih prazničnih zabav. Organizatorji so poskrbeli za zabavo za vse generacije – od bogatega sejma, sprevoda Miklavža in dedka Mraza, pestrega program za otroke do številnih glasbenih gostov, med drugim bodo v Kranju zaigrali Orleki in Andrej Šifrer.

Pravljično Celje: Sejem v Celju bo potekal v znamenju pravljic, na njem pa bodo na svoj račun prišli predvsem najmlajši, saj so organizatorji poskrbeli za pravljični vlakec in vrtiljak, ves mesec pa bodo na različnih lokacijah potekale pravljične ustvarjalnice za najmlajše.

Tradicionalni božični sejem v Ljubljani: Prestolnica svojim gostom ponuja ogromno prazničnega vzdušja tako na tradicionalnih stojnicah po starem mestnem jedru kot s številnimi družabnimi prireditvami, ki so prilagojene vsem generacijam in različnim okusom. Na tradicionalnem sejmu vsako leto poskrbijo za pestrejšo ponudbo, od različnih gostinskih specialitet do pisanih daril in izdelkov slovenskih oblikovalcev.

Čarobni december v Mariboru: V štajerski prestolnici so postavili novoletni ArtMar, sejem sodobne obrti, umetnosti in oblikovanja, 22. 12. pa bodo odprli božični sejem, ki bo potekal na Grajskem trgu in Trgu svobode, kjer so postavili tudi mestno drsališče. Ves mesec bodo potekale tudi številne glasbene prireditve, na katerih bodo nastopali številni glasbeniki iz Sloveniji in tudi Hrvaške, najpogumnejši obiskovalci se bodo lahko preizkusili tudi na karaokah.

Veseli december v alpski vasici Kranjska Gora: Konec decembra je tudi v Kranjski Gori zadišalo po praznikih. V alpski vasici v središču mesta poteka pravi sejem, ki ga bodo popestrile številne glasbene in kulturne prireditve. 19. decembra bo Kranjsko Goro obiskal tudi Božiček, na silvestrovo pa so ob popoldanski urah pripravili tudi posebno otroško silvestrovanje. Vstop v novo leto bodo vsi obiskovalci pričakali v družbi skupine Zahod band.

Pravljično na Bledu: Če sanjate o pristnem idiličnem adventnem vzdušju, potem morate obiskati tudi Bled. Tukaj so letos postavili Praznično zimsko vas, kjer boste na številnih stojnicah lahko kupili darila in se okrepčali s številnimi dobrotami. Ena izmed hišk bo še posebej pravljična, v njej bodo otroci lahko oblikovali novoletna darila in pisali pisma za Božička.

Ne spreglejte