Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
14. 11. 2014,
9.22

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

izbor

Petek, 14. 11. 2014, 9.22

6 let, 7 mesecev

Pravila sodelovanja v izboru Najlepši trenutki 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
S temi pravili in pogoji organizator določa pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v izboru za Najlepše trenutke 2014.

TSmedia, d. o. o., Cigaletova 15, 1000 Ljubljana (v nadaljevanju organizator), z namenom spodbujanja bralcev k širjenju pozitivnih trenutkov v letu 2014 organizira izbor Najlepši trenutki 2014 (v nadaljevanju izbor) od 17. 11. 2014 do vključno 4. 1. 2015 (do polnoči). Izbor poteka na mediju Planet Siol.net (www.siol.net).

S temi pravili in pogoji organizator določa tudi pravice, obveznosti in pogoje za sodelovanje v izboru.

Kdo lahko sodeluje? V izboru lahko sodelujejo fizične ali pravne osebe (v nadaljevanju: udeleženci), ki so državljani Republike Slovenije oziroma imajo sedež v Republiki Sloveniji in ki lahko dostopajo do spletnega naslova http://www.siol.net ter se prijavijo za sodelovanje v izboru.

V izboru lahko sodelujejo, vendar ne morejo biti nagrajeni, zaposleni pri organizatorju ter njihovi ožji družinski člani, uporabniki družinskih bonusov zaposlenih v TSmedia, d. o. o., in druge osebe, ki so vključene v organizacijo tega izbora.

S prijavo v izbor udeleženec soglaša s temi pravili sodelovanja v izboru in pod pogoji, navedenimi v teh pravilih.

Fizične osebe, mlajše od 18 let, lahko v izboru sodelujejo le ob pisnem soglasju staršev ali zakonitih zastopnikov.

Način sodelovanja Udeleženec lahko sodeluje v izboru tako, da prek obrazca na strani www.siol.net/trendi/najlepsi_trenutki_2014.aspx odda fotografijo najlepšega trenutka v letu 2014 (rojstvo, poroka, matura, prvi poljub, piknik z družino, trenutek po izboru), odda elektronski naslov, ime, priimek, kraj, pripiše naslov in kratek opis najlepšega trenutka, označi, kateremu Junaku za jutri (Matej Markovič, Društvo Never give up, društvo Sladki nasmehi, Domen Pavlič, PGD Begunje, Nasmeh z gugalnice in Zavod Vista, Društvo Mačjelovka) želi prispevati svoje glasove, in se strinja s pravili in pogoji sodelovanja v izboru. Udeleženec lahko sodeluje z več deli, vendar največ s petimi. Fotografija za oddajo je lahko v formatu .jpg ali .png in velika maksimalno 8 MB. Po oddaji dela in vseh zahtevanih podatkov se delo samodejno objavi v obliki članka na Planet Siol.net (objavi se fotografija, ime in priimek, kraj ter naslov in kratek opis najlepšega trenutka). Vsako objavljeno delo bo po uredniški potrditvi objavljeno na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), na profilu na Facebooku oz. Twitterju Siol.net Novice (izbrani trenutki). Po vsakem prijavljenem delu/najlepšem trenutku udeleženec na elektronski naslov, ki ga je zapisal v prijavi, prejme sistemsko elektronsko sporočilo o objavljenem delu/najlepšem trenutku s povabilom, da ga deli naprej. Udeleženec izbora lahko tako takoj deli delo naprej, povabi h glasovanju in se poteguje za nagrade.

Objava del in glasovanje Z oddajo del se udeleženec strinja, da bodo oddana dela objavljena na spletnem mestu www.siol.net, na profilu na Facebooku oz. Twitterju Siol.net Novice, za časovno neomejeno obdobje. S sodelovanjem v izboru se udeleženci strinjajo s tem, da se njihovo ime, priimek, kraj, elektronski naslov in preostali podatki (naslov in kratek opis najlepšega trenutka ter davčna številka v primeru, da so nagrajeni) (v nadaljevanju podatki), ki jih udeleženci izbora navedejo v prijavi na izbor, posredujejo organizatorju, ter se strinjajo, da se njihovi podatki (ime, priimek, kraj, fotografija/najlepši trenutek, naslov in kratek opis) objavijo na spletni strani organizatorja www.siol.net v primeru, da so nagrajeni.

Sodelujoči organizatorju v času trajanja izbora dovoljuje neodplačno javno objavo oddanih fotografij in vseh dodanih elementov (komentarji) (vključno s soglasjem za radiodifuzno oddajanje, radiodifuzno retransmisijo ali sekundarno radiodifuzno oddajanje), dajanje na voljo javnosti, javno predvajanje, javno prikazovanje, reproduciranje in distribuiranje, prodajo in dajanje v najem, tako na fizičnih nosilcih del (CD, DVD, USB, …) kot tudi prek svetovnega spleta, v vseh medijih, ki so v lasti ali upravljanju organizatorja.

V izboru se upoštevajo le pravilno izpolnjene prijave. Pridržujemo si pravico, da fotografije najlepših trenutkov, ki so žaljive, diskriminatorne, zlonamerne, nespodobne, obrekljive, sovražne, grozeče, vulgarne in/ali napeljujejo k sovraštvu, nasilju, razširjanju in izražanju rasne, narodnostne, verske ali spolne nestrpnosti, vsebujejo simbole, znake, ki simbolizirajo totalitaristične režime ali kako drugače vznemirjajo ljudi in/ali so po presoji organizatorja neprimerne za objavo, izbriše s strežnika. Tovrstna dela bo organizator izbrisal.

Fotografije izražajo stališča avtorjev, ne uredništva in/ali organizatorja Planet Siol.net. Za vsako delo (fotografija), ki bo objavljeno na mediju Planet Siol.net, bo mogoče glasovati, udeleženec se bo na podlagi števila prejetih glasov potegoval za glavne nagrade. Ena nagrada bo podeljena po izboru uredništva. Glasovanje bo potekalo prek medija Planet Siol.net (www.siol.net), kjer bodo objavljena vsa dela. Pot do glasovanja bo omogočena tudi prek družabnih omrežij (Facebook, Twitter, Google+, Pinterest). Ko bo uporabnik oddal svoje delo in bo to objavljeno, bo lahko na članku z njegovim delom kliknil na ikono posameznega družbenega omrežja in s tem delil povezavo do objavljenega dela na mediju Planet Siol.net (www.siol.net), kjer bodo uporabniki lahko oddali svoj glas.

Glasuje lahko vsak uporabnik spleta, ki uporablja medij Planet Siol.net (www.siol.net). Uporabniki lahko za isti izdelek glasujejo večkrat (vsake tri minute) – več glasov bo za posamezen izdelek oddanih, več možnosti za glavne nagrade (z izjemo strokovne nagrade) ima to delo. Glasovi se beležijo s pomočjo računalniškega sistema in so shranjeni v računalniški bazi.

Dostop do objavljenih del Vsa oddana in uredniško potrjena dela bodo dostopna prek spleta na www.siol.net/trendi/najlepsi_trenutki_2014.aspx.

Podelitev nagrad Organizator bo podelil naslednje nagrade:

Glas ljudstva

1. nagrado bo prejel avtor fotografije, ki bo zbrala največ glasov: vikend paket za dve osebi s polpenzionom v hotelu Park**** na Bledu. Nagrado zagotavlja Sava Hotels & Resorts.

2.–15. nagrada: prejeli jo bodo tisti, ki bodo v izboru sodelovali s svojimi deli in bodo imeli največ glasov obiskovalcev Planet Siol.net: enkrat memo (post it) blok Planet Siol.net

Glas uredništva Planet Siol.net

– najlepši trenutek po izboru uredništva (komisijo sestavljajo: Lojze Grčman, Alenka Teran Košir, Mihaela Leskovec): bon v vrednosti 100 evrov za trgovine Intersport.

Skupaj bo podeljenih 16 nagrad.

Pri podeljevanju nagrad sodelujejo vsi udeleženci, ki v času trajanja izbora pravilno izpolnijo prijavnico, oddajo fotografijo najlepšega trenutka in pripišejo podatke: ime, priimek, kraj, e-poštni naslov, pripišejo naslov in kratek opis najlepšega trenutka, označijo, kateremu Junaku za jutri (Matej Markovič, Društvo Never give up, društvo Sladki nasmehi, Domen Pavlič, PGD Begunje, Nasmeh z gugalnice in Zavod Vista, Društvo Mačjelovka) želijo prispevati svoje glasove, in se strinjajo s pravili in pogoji sodelovanja v izboru. Vsak udeleženec izbora lahko prejme le eno nagrado in je lahko nagrajen samo enkrat ne glede na število oddanih prijav. Podjetje Lidl Slovenija d.o.o., ki je podpornik projekta bo tistemu Junaku za jutri (Matej Markovič, Društvo Never give up, društvo Sladki nasmehi, Domen Pavlič, PGD Begunje, Nasmeh z gugalnice in Zavod Vista, Društvo Mačjelovka), ki bo s pomočjo glasov vseh sodelujočih zbral največ glasov, podarilo 300 evrov, preostalim izbranim Junakom za jutri pa po 100 evrov.

V izboru se upoštevajo le pravilno izpolnjene prijavnice. Razglasitev končnih rezultatov bo 5. 1. 2015 v prostorih organizatorja. Razglasitev ne bo javna. O razglasitvi zmagovalcev in podelitvi nagrad izbora se vodi zapisnik, ki vsebuje podatke o: datumu, uri in kraju razglasitve zmagovalcev izbora, navzočih osebah, poteku razglasitve, nagrajencih ter uri zaključka razglasitve izbora. Zapisnik podpišejo vsi člani komisije. Razglasitev zmagovalcev in podelitev nagrad sta dokončna in na rezultate pritožba ni mogoča.

Za izvedbo izbora in nadzor nad njenim potekom ter izborom nagrajencev skrbi komisija v sestavi treh članov, ki so predstavniki organizatorja. Komisija bo izmed vseh veljavno izpolnjenih prijavnic razglasila skupaj 15 nagrajencev. Če se nagrajenci s pogoji in pravili sodelovanja v izboru ne strinjajo, se lahko nagrada naknadno podeli drugemu udeležencu, ki je prejel največ glasov, oz. drugemu udeležencu po izboru strokovne komisije.

Obveščanje nagrajencev in prevzem nagrade Nagrajenci bodo o nagradi in načinu prevzema nagrade obveščeni po e-pošti najpozneje v desetih dneh po razglasitvi nagrajencev, seznam nagrajencev pa bo najpozneje v treh dneh po razglasitvi zmagovalcev objavljen na www.siol.net.

Nagrajenci se morajo na obvestilo odzvati v roku, navedenem v e-pošti. V primeru, da se v tem roku ne odzovejo, izgubijo pravico do nagrade in nagrada zapade oz. se podeli naslednjim sodelujočim.

V skladu z veljavno zakonodajo so darila, prejeta v izborih, predmet obdavčitve. Nagrajenca nagrad Glas ljudstva in Glas uredništva Planet Siol.net morata za prevzem nagrade organizatorju predložiti: • osebni dokument (osebno izkaznico ali potni list) in • davčno številko ter navesti davčni urad.

Nagrajenca Glas ljudstva in Glas uredništva Planet Siol.net bosta organizatorju povrnila del stroškov nagrade v višini akontacij dohodnine, ki jo mora, v skladu z drugim odstavkom 126. člena ZDoh-2 in prvim odstavkom 58. in 59. člena Zakona o davčnem postopku – ZdavP-2, za nagrajenca/davčnega zavezanca poravnati podeljevalec nagrade/izplačevalec dohodka.

Vrednostni boni, ki jih Junakom za jutri podarja podjetje Lidl Slovenija, bodo predani neposredno društvom Junakov za jutri, znotraj katerih ti delujejo.

Če je nagrajenec mladoletna oseba, morajo starši oziroma zakoniti zastopniki pisno odobriti prevzem nagrade.

Če nagrajenec v 14 dneh po razglasitvi nagrajencev nagrade ne prevzame, izgubi pravico do nje brez pravice do kakršnegakoli drugega ali drugačnega nadomestila. Nagrade ni mogoče zamenjati za gotovino ali drugo nagrado, denarno izplačilo nagrade ni mogoče, niti je ni mogoče prenesti na tretjo osebo.

Organizator izbora si pridržuje pravico, da ne podeli nagrade, če: • se pojavi dvom o istovetnosti podatkov, • se ugotovi, da je uporabnik v izboru sodeloval v nasprotju s pravili in pogoji izbora.

Fotografije nagrad so simbolične, nagrajenci bodo nagrade prevzeli na sedežu organizatorja ali na drugem dogovorjenem kraju.

Zasebnost in varstvo podatkov S sodelovanjem v izboru se uporabnik strinja s tem, da se njegovi osebni podatki, ki jih je posredoval v tem izboru, vključijo v zbirko podatkov o uporabnikih in naročnikih organizatorja; da se ti podatki obdelujejo za potrebe obveščanja o izboru in obveščanje nagrajencev, vzorčenje, anketiranje in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o komercialnih in nekomercialnih ponudbah, novostih, ugodnostih ter za druge trženjske namene organizatorja ter pošiljanje dnevnega elektronskega časopisa. Uporabljajo se za neposredno trženje po e-pošti na navedeni e-poštni naslov; pri tem gre lahko za obveščanje o novostih ter trženje blaga in storitev, ki jih ponuja organizator, kot tudi blaga in storitev, ki jih ponujajo tretje osebe, pogodbeno povezane z organizatorjem. Organizator se zaveže, da v razmiku 30 dni ne bo poslal več kot sedem elektronskih sporočil. Omejitev števila ne velja za sporočila komercialne narave, ki jih o svojih storitvah in izdelkih ter novostih pošiljata organizator in soorganizator.

V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Udeleženec lahko od organizatorja kadarkoli zahteva, da v 15 dneh trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke za namen neposrednega trženja. Soglasje lahko kadarkoli trajno ali začasno prekliče na sledeči način: odjavo od prejemanja elektronskih sporočil udeleženec uredi s klikom na povezavo "Odjava", ki bo sestavni del sistemskega elektronskega sporočila ob oddaji fotografije.

Uporabnik izbora organizatorju dovoljuje, da do preklica vodi, vzdržuje in obdeluje zbirko zbranih osebnih podatkov uporabnika v skladu z zakonom o varovanju osebnih podatkov. Organizator zagotavlja varstvo osebnih podatkov po zakonu.

Organizator izbora se obvezuje, da bo s posredovanimi podatki ravnal skrbno in v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Organizator bo uporabljal posredovane podatke izključno v namen, kot je razvidno in opisano v teh pravilih.

Avtorstvo Uporabnik organizatorju jamči, da so vsebine, ki jih je oz. jih bo organizatorju izročil, njegova lastna in izvirna avtorska dela oziroma da ima na delih ustrezne pravice in da z njihovo izročitvijo in prenosom pravic organizatorju ne krši avtorskih in drugih pravic tretjih oseb.

S sodelovanjem pri tem izboru uporabnik prenaša na organizatorja izključno in vsebinsko, časovno ter teritorialno neomejeno vse materialne avtorske pravice in druge pravice avtorjev, in sicer na avtorskem delu, njegovem prevodu, njegovih avdiovizualnih predelavah ali na fotografijah, nastalih v zvezi z avtorskim delom. Obenem se prenesejo izključno in vsebinsko, časovno ter teritorialno neomejeno tudi vse materialne avtorske pravice uporabnikovih prispevkov za namen dokončanja avtorskega dela.

Končne določbe Organizator izbora ne odgovarja za morebitno škodo, nastalo zaradi tehničnih težav pri operaterju omrežja oziroma zaradi napak pri internetnih povezavah oziroma zaradi tehničnih težav, ki lahko nastanejo zaradi napak v delovanju nagradnega natečaja.

Udeležencem izbora sta zagotovljeni podpora in pomoč na elektronskem naslovu info@tsmedia.si.

Za vsa vprašanja, ki se lahko pojavijo v zvezi z izborom in niso urejena s temi pravili, daje ustrezna tolmačenja komisija organizatorja.

Odločitev komisije o vseh vprašanjih v zvezi s tem izborom ter s povezanimi pravili je dokončna, velja za vse udeležence in nanjo ni mogoča pritožba.

Organizator izbora lahko v vsakem trenutku popolnoma spremeni zasnovo izbora, če to zahtevajo vzroki tehnične ali komercialne narave ali vzroki, ki so na strani javnosti. Organizator bo na primeren način in na primernem mestu udeležence obvestil o vsakršni spremembi oziroma dopolnitvi teh pravil.

Pravila izbora so dostopna na spletni strani na www.siol.net.

Ljubljana, 13. 11. 2014

TSmedia, d.o.o.

Ne spreglejte