Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
15. 8. 2024,
19.29

Osveženo pred

21 ur, 47 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
modni hit živalski potisk trend moda živali

Natisni članek

Četrtek, 15. 8. 2024, 19.29

21 ur, 47 minut

Živalski vzorci so letos pravi modni hit

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,22
živalski potisk | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Vsako leto modni oblikovalci obudijo pozabljene modne smernice in tudi letos so jih. Letos so modni svet prevzeli živalski vzorci, ki so postali modni hit, ki ga vsekakor ne smemo spregledati. Od vzorcev leoparda in zebre do kačje kože in tigrovih črt, ta modni trend prinaša drzen videz, ki bo brez dvoma poudaril vašo osebnost.  

Raznolikost živalskih vzorcev 

So izjemno raznoliki in ponujajo široko paleto možnosti za ustvarjanje edinstvenih stilov, ki bodo pritegnili pozornost že na prvi pogled. Med najpriljubljenejšimi so leopardji, tigrasti in kačji vzorec ter zebrine črte. Leopardji vzorec velja za simbol drznosti in eksotičnosti, medtem ko zebrine črte predstavljajo eleganco in prefinjenost. Kačji vzorec doda videzu pridih skrivnostnosti, tigrove proge pa izražajo moč in divjost. 

Vzorec zebre je obvezen del vaše garderobne omare.
 | Foto: Shutterstock Vzorec zebre je obvezen del vaše garderobne omare. Foto: Shutterstock

Kako jih nositi? 

Za nošenje zahtevajo nekaj poguma in tudi občutka za stil. Vaš stajling bo popoln, če bo ravnovesje med vzorci in barvami pravo. Preveč živalskega vzorca lahko hitro deluje kičasto, zato vsekakor ne pretiravajte. Razkrivamo nekaj nasvetov, ki vam bodo pomagali ustvariti prefinjen stajling z živalskimi vzorci.  

En kos naenkrat: če niste prepričani, začnite z enim kosom z živalskim vzorcem, na primer z bluzo, krilom ali torbico. To bo omogočilo, da vzorec izstopa, ne da bi bil preveč dominanten.  

Vzorci se dobro podajo na nevtralne barve, ob katerih se izrazijo. | Foto: Shutterstock Vzorci se dobro podajo na nevtralne barve, ob katerih se izrazijo. Foto: Shutterstock

Nevtralne barve: kombinirajte jih z nevtralnimi barvami, kot so črna, bela, bež ali siva. Te barve omogočajo, da se vzorec brez dvoma izrazi, ter hkrati ustvarijo damski in eleganten videz. 

Mešanje vzorcev: za drznejše je mešanje različnih živalskih vzorcev prava izbira. Na primer kombinacija leopardjega in zebrinega vzorca lahko ustvari zelo zanimiv videz, vendar bodite previdni, da ne pretiravate. Meja med kičastim in elegantnim je tukaj zelo tanka. 

Kačji vzorec je zelo priljubljen tudi poleti.
 | Foto: Shutterstock Kačji vzorec je zelo priljubljen tudi poleti. Foto: Shutterstock

Vključite dodatke: če želite živalski potisk še bolje vključiti, izberite dodatke, kot so šal, čevlji ali nakit s tem vzorcem. Tako boste svojemu videzu dodali kanček drznosti, ne da bi bili preveč vpadljivi. 

Z dodajanjem živalskih vzorcev boste pričarali drznost.
 | Foto: Shutterstock Z dodajanjem živalskih vzorcev boste pričarali drznost. Foto: Shutterstock

Živalski vzorci na vseh oblačilih 

Ne glede na to, ali gre za dnevni ali večerni videz, jih lahko nosite za vse priložnosti. Na ulicah velikih modnih prestolnic lahko vidimo ženske, ki nosijo plašče z živalskimi vzorci, medtem ko subtilnejše večerne obleke navdušujejo na rdečih preprogah. 

Eleganten stajling z živalskim vzorcem. | Foto: Shutterstock Eleganten stajling z živalskim vzorcem. Foto: Shutterstock

Tudi moška moda ni ravno imuna na ta trend. Živalski vzorci se pojavljajo na srajcah, jaknah in celo čevljih, kar dokazuje, da modni hit ni omejen le na žensko garderobo.  

Preberite še:

Hailey Bieber
Trendi Jagodno poletje po besedah Hailey Bieber ostaja v modi
Jelena Đoković
Trendi Izbranka Novaka Đokovića v Parizu pritegnila pozornost
Poslovne ženske
Trendi Poslovni stajlingi, ki vas bodo navdušili
Ne spreglejte