Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
28. 6. 2014,
13.59

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Wimbledon bela oblačila

Sobota, 28. 6. 2014, 13.59

7 let, 12 mesecev

Wimbledon: zaradi strogih pravil so tenisačice igrale brez modrčka

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Wimbledon ne popušča teniškim zvezdnikom in se še naprej drži strogih pravil oblačenja na igriščih. Vsa oblačila morajo biti bela, če te barve ni, pa morajo igrati brez njih.

Teniški turnir za grand slam v Wimbledonu je najstarejši teniški turnir, zato je poln togih pravil. Med drugim pravijo, da igralci ne smejo imeti oblačil druge barve kot bele. Da bi se ženske teniške igralke zares držale pravila, da je v Wimbledonu dovoljeno igrati le v belem, so organizatorji letos uvedli določilo, po katerem imajo lahko tudi le belo spodnje perilo. Če ga nimajo, morajo igrati brez njega.

Smešna pravila organizatorjev Nekdanji teniški igralec Pat Cash, ki je bil že dolga leta nazaj zaradi črno-belega traku za znojenje pod drobnogledom organizatorjev, presojali so, ali je primeren za nastop ali ni, je napadel nova pravila in dodal, da so morale nekatere tenisačice igrati celo brez modrčka, ker njihov ni bil prave barve.

"Nekatera dekleta so se morala vrniti v garderobe in spremeniti oblačila, ker niso bila popolnoma bele barve. Ker nekatera niso imela primernega belega športnega modrčka, so igrala brez njega. To je popolnoma smešno," je dejal v intervjuju za postajo BBC Radio 5.

Nova pravila je Wimbledon predstavil, ker so nekateri teniški igralci začeli igrati v barviti športni opremi. Med igralkami upornicami prednjači Serena Williams. Njena sestra Venus Williams brani pravilo in pravi, da je igranje v beli lepo: "Mislim, da je dobra sprememba. Če bi to pravilo držalo za vse turnirje, bi bilo seveda dolgočasno, vendar je v teh dveh tednih to zelo lepo."

Belo mora biti tudi spodnje perilo Organizatorji so v pismu športnikom zapisali nove smernice. "Spodnje perilo, ki se med igro vidi ali pa lahko postane vidno (zaradi znojenja), mora biti prav tako povsem bele barve z največ centimeter široko obrobo."

Britanski mediji poročajo, da je ena od žrtev tega pravila Britanka Naomi Broady, ta je v sredo proti Caroline Wozniacki igrala brez modrčka, a v medijih niso zapisali, ali je to bilo namerno ali pa ga je morala zaradi neustrezne barvne sneti.

Uporniki na igrišču Poiskali smo nekaj upornikov na wimbledonskem igrišču, ki so kršili stroga pravila o primernem angleškem teniškem oblačenju.

Ameriška igralka Serena Williams je bila pod drobnogledom modne policije v Wimbledonu leta 2012, ko je nosila rožnate spodnjice in rožnat trak na roki.

Ani Kurnikovi je "teniška modna policija" prepovedala, da bi igrala v črnem spodnjem perilu. Tekmovanje je nadaljevala z belimi spodnjicami svojega trenerja. Kritizirali so jo tudi, ker je nosila prekratko majico.

Andre Agassi je bil v svojih mladih letih velik upornik. S kratkimi hlačami iz džinsa, pod njimi pa rožnatimi tesnimi hlačami in z divjo pričesko res ni bil primeren za strogi Wimbledon. Najprej je glasno protestiral, a je kot večina klonil pred pravili.

Ruska igralka Marija Šarapova je leta 2008 pravilo o angleškem načinu oblačenja vzela zelo dobesedno. Zgornji del njenega oblačila je bil narejen kot brezrokavnik.

Ne spreglejte