Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
19. 3. 2019,
11.18

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Natisni članek

moda Barbara Palvin Victoria's Secret

Torek, 19. 3. 2019, 11.18

5 let, 1 mesec

Madžarko so pri Victoria's Secret razglasili za model "močnejše postave"

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,45

3

Barbara Palvin | Barbara Palvin je prva manekenka, ki pri Victoria's Secret ne predstavlja njihovega klasičnega tipa manekenke z angelskimi krili. | Foto Getty Images

Barbara Palvin je prva manekenka, ki pri Victoria's Secret ne predstavlja njihovega klasičnega tipa manekenke z angelskimi krili.

Foto: Getty Images

Po številnih kritikah je znamka Victoria's Secret k svojim angelčkom končno dodala takšnega, ki nima neskončno dolgih nog in previtke postave. A njihovo pojmovanje modela močnejše postave je po mnenju številnih malce sprto z realno sliko.

Medtem ko številne znamke spodnjega perila in kopalk že nekaj let pozornost namenjajo (tudi) modelom močnejše postave, so pri Victoria's Secret to ignorirali. Do zdaj.

Strankam in občinstvu so se nekako oddolžili tako, da so manekenko Barbaro Palvin povišali v angelčka, pri čemer se 25-letna Madžarka od preostalih angelčkov po postavi malce razlikuje. Nima neskončno dolgih nog in ni videti (pre)vitka, kar so številni pozdravili, spet drugi pa se čudijo temu, kako pojem modela "plus size" dojemajo pri znamki.

Mlada Madžarka po mnenju številnih ni "plus size", a se z njo lahko poistoveti bistveno več resničnih deklet kot z drugimi manekenkami znamke Victoria's Secret. | Foto: Getty Images Mlada Madžarka po mnenju številnih ni "plus size", a se z njo lahko poistoveti bistveno več resničnih deklet kot z drugimi manekenkami znamke Victoria's Secret. Foto: Getty Images

Madžarka končno kot malce manj klasičen angelček

Barbara Palvin je namreč daleč od manekenke z oblinami, saj naj bi pri svojih 175 centimetrih tehtala 55 kilogramov, a znamki lahko vseeno čestitamo, da je vsaj malo pogledala zunaj svojih okvirjev, ki se jih drži že desetletja.

Njihov tip manekenke (visoka in vitka z neskončno dolgimi nogami) se namreč ni spremenil že od leta 1995.

Z Barbaro, čeprav ni "plus size", pa se lahko končno poistoveti bistveno več deklet kot z drugimi angelčki, denimo Josephine Skriver, Elso Hosk in Jasmine Tookes.

Od leve proti desni, supervitke: Josephine Skriver, Elsa Hosk in Jasmine Tookes. | Foto: Getty Images Od leve proti desni, supervitke: Josephine Skriver, Elsa Hosk in Jasmine Tookes. Foto: Getty Images

In glede na lanskoletno izjavo vodje marketinga pri Victoria's Secret Eda Razeka Barbare morda resnično ne vidijo kot manekenke z oblinami, saj je dejal, da nikakor ne razmišljajo, da bi v svojo slavno modno revijo vključili tudi manekenke z oblinami in transseksualce, angelčki pa so že od nekdaj glavne zvezde teh revij.

"Zakaj ne? Zato, ker je šov fantazija in 42-minutni spektakel. Je edina takšna revija na svetu in katerakoli druga znamka bi jo takoj vzela za svojo, vključno z našimi tekmeci, ki nas ves čas kritizirajo," je dejal za revijo Vogue.

Njegova izjava je takoj sprožila val zgražanja in še bolj zamajala ugled znamke.

Victoria's Secret
Trendi Zaradi izjav o transseksualnih in obilnejših modelih se Victorii Secret majejo tla

Kdo so "prave" manekenke z oblinami?

Močnejše manekenke so zdaj končno našle svoje mesto v svetu mode, pri čemer jim je zelo pomagala nadvse uspešna manekenka z oblinami Ashley Graham. A Ashley ni edini "vroči" močnejši model na trgu, tu so še druge:

obline
Trendi To so obline, ki spreminjajo svet mode #foto

Se bodo lahko oddolžili za leta ignoriranja?

A očitno so vseeno dosegli svoje, saj so po najavi, da je Barbara postala angelček, na družbenih omrežjih začeli prejemati večinoma pozitivne odzive.

"Bravo za izbiro malce drugačnega modela, njeno telo predstavlja večino Američank v resničnem življenju. Nismo se vse rodile supervitke," se je glasil eden od komentarjev ter: "To! Končno nekdo, ki ima postavo resničnega dekleta. Zdaj takšne potrebujemo še na naslednji modni reviji."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria's Secret (@victoriassecret) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Barbara Palvin (@realbarbarapalvin) on

"Ta manekenka je dejansko videti zdrava," se je glasil še en zapis, drugi pa: "Končno lahko vidimo pravo človeško telo." Med njimi je bil tudi komentar, da je to "najboljša odločitev, ki jo je znamka sprejela".  

A poznavalci pravijo, da je treba storiti še veliko več, če se hočejo oddolžiti za leta ignoriranja in preferiranja enega tipa modelov, ter da jih en malce manj vitek angelček ne bo rešil.

Preverite tudi:

Robyn Lawley
Trendi Manekenka poziva k popolnemu bojkotu šova Victoria’s Secret
Victoria's Secret
Trendi Adriana Lima se je poslovila od angelskih kril #foto
Ne spreglejte