Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
24. 10. 2016,
4.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73

Natisni članek

ulični stil ulična moda moda trend oblikovalka nakita oblikovalka Katja Koselj

Ponedeljek, 24. 10. 2016, 4.00

6 let, 7 mesecev

#UličniStil Katje Koselj: Brez nakita ne grem od doma

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,73
Katja Koselj | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Naša uspešna oblikovalka nakita Katja Koselj ima poseben, damski in klasični stil, ki ga zna odlično kombinirati s trendi, ki jo trenutno prevzamejo.

Katja Koselj je oblikovalka nakita, katere kose nosijo številne znane Slovenke: stilistka, manekenka in voditeljica Tjaša Kokalj, blogerki Ajda Sitar in Eva Ahačevčič ter pevke Rebeka Dremelj, Nuša Derenda, Alenka Godec, pa še številne misice in manekenke.

Pod lastni nakit se podpisuje že od leta 2004, v teh letih je veliko eksperimentirala, a je pred kratkim ugotovila, da je najbolje biti zvest sami sebi.

"Naj bodo trendi še tako super in luštni, jih je vedno za upoštevati zgolj kot piko na i. Edini pravi in zares tvoj pa je tvoj stil in tudi pri nakitu sem se vrnila k zelo osnovnim kosom. V detajlih in materialu sem jih nadgradila, ampak sem se vrnila k osnovam, ker sem ugotovila, da me imajo ravno zaradi tega ljudje radi. Vmesna eksperimentiranja so luštna, a to nisem jaz."

Katjin ulični stil:

Fotogalerija
1 / 9

Nakit ni dodatek, temveč osrednji kos

Medtem ko večina žensk nakit doda na koncu, kot piko na svoji opravi, je pri Katji ravno obratno. Brez nakita ne gre, pravi, in brez njega ne gre od doma. "Sama stajling velikokrat gradim okrog nakita. Ne vidim ga kot dodatek, ampak kot osrednji kos."

Ko jo vprašamo o najljubšem kosu nakita, brez premisleka izbere ogrlico, a tudi prstani so ji blizu. Kar  se stila tiče, pa prisega na klasiko in ni za minljive trende. Letošnjo mrzlo sezono bo nakit nadgradila z nakupom enega kosa ali dveh.

"Moram si kupiti še kakšen bolj klasičen plašč od tega, ki ga imam na sebi danes, morda v bolj temni barvi in pa kakšne čezkolenske škornje. Morda si bom kupila še kakšen kos v bordo rdeči barvi."

Združuje srebrno in zlato

V tem času ima Katja vedno veliko dela, saj se bliža čas novoletnih zabav in obdarovanj. Pri njenih zimskih kolekcijah prevladujejo črna, zlata in srebrna, sama pa trenutno najraje nosi rose gold, kombinira pa tudi zlato s srebrnim.

Čeprav je njen nakit vpadljiv, ima rada tudi manj opazne kose. "Mislim, da je dobro imeti oboje. Če bi morala izbirati, bi izbrala bolj vpadljiv nakit, saj mi je bolj všeč, a imam tudi precej preproste prstane in je lepo imeti kaj majhnega in drobnega."

Katja na hitro o ...:

... naj modnem kosu: Čevlji, ki jih imam trenutno na sebi. Zelo so mi všeč, to je daleč najboljši nakup, čeprav so zelo posebni. Ugotovila sem naslednje: če ti je ena stvar zelo všeč, če jo občuduješ dlje časa, pa čeprav ne veš, kako bi jo nosil, jo preprosto moraš imeti.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan: Nakit, seveda (smeh, op. p).

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla: Mislim, da takšnega kosa ni, morda bi ga oblekla pa za pust.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč: Osebnega stila.

... izbiri med visokimi petami ali čevlji brez pete: Oboje. Rada nosim čevlje brez pet, zaradi zdravja in udobja, a za posebne priložnosti so visoke pete čisto nekaj drugega. V njih je občutek povsem drugačen, prav tako videz.

... svoji modni ikoni: Zelo rada spremljam slovenske blogerke in stilistke, zelo mi je všeč stil Barbare Žgalin, Tese Jurjaševič in Maje štamol.

Vsak ponedeljek vam bomo predstavljali ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Ne spreglejte