Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
20. 1. 2013,
20.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

stil moda trendi

Nedelja, 20. 1. 2013, 20.58

8 let

"Teniske s peto bi prepovedala in pajkice NISO hlače"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Medeja, 20 let: matematičarka s stilom, ki ostaja zvesta tiskanim modnim revijam

Dvajsetletna Mariborčanka v Ljubljani študira finančno matematiko, njen prosti čas pa je predvsem modno obarvan. Medejo smo urejeno od glave do pet ujeli v središču Ljubljane, sicer pa njena podoba predstavlja vse drugo, kot bi na prvo žogo pričakovali od študentke matematike. In zakaj matematika? Medeja pravi, da jo pri vseh teh številkah in računskih operacijah privlači ravno nasprotje od modnega sveta, ki ji je tako blizu.

Privrženka modnih revij Čeprav se zdi, da je v dobi elektronike tisk na robu izumrtja, pa Medeja še vedno najraje prelista modno revijo, saj gre za pristnejši občutek – in prav ima, nobena spletna različica nima vonja po pravkar natisnjenem izvodu!

Ravno tako se izogiba nakupovanju prek spleta, ki postaja stalna praksa številnih zapravljivcev, saj pravi, da se mora oblačil pred nakupom dotakniti, zato ostaja pri "starodobnem" nakupovanju.

Prepovedala bi pajkice in superge s peto Medeja prizna, da se nikoli ne zna obuti vremenu primerno, zgodilo pa se je že, da je v najhujši zimi obula balerinke. Precej ostra je bila glede letošnjega modnega hita – superg, ki v sebi skrivajo peto. ''Teniske s peto bi prepovedala. Prav tako bolero! In pa pajkice NISO hlače!''

Nedelujoča ura, moške srajce in velike torbe Medeja ne nosi zapestnic, zato pa ima na roki vedno uro, pa čeprav ne deluje. Nosi velike torbice, saj ima vedno ogromno stvari, ki jih mora spraviti vanje – na primer revije! Rada obleče tudi moške srajce, tiste velikosti XL, ki jim zaviha rokave. Svoje goste lase si večinoma spenja z elastiko za lase z blagom – scrunchie, ki sicer spada v osemdeseta, zanjo pa pravi, da je še pred kratkim spadala v kategorijo prepovedano.

Nikamor brez šminke! Medeja nekje na pol leta zamenja odtenek šminke, pred to, ki jo ima zdaj, je nosila neonsko oranžno. Njen lak za nohte pa je vedno rdeč.

Vintage in krzneno Medeja obožuje krzno, doma ima krznen plašč, ki ga je pred njo nosila njena babica, mi pa smo jo ujeli v plašču, ki ga je kupila v mariborski trgovini z oblačili iz druge roke. Pravi, da z nošenjem krznenega plašča nima slabih izkušenj in da jo je do zdaj zaradi plašča ustavil le neki moški, ki ga je zanimalo, ali je pravi, sicer pa je bil videti navdušen.

Ne spreglejte