Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
22. 6. 2024,
22.21

Osveženo pred

5 dni, 3 ure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41

Natisni članek

Uživajmo poletje Uživajmo poletje glass nails Hailey Bieber Kylie Jenner

Sobota, 22. 6. 2024, 22.21

5 dni, 3 ure

Stekleni nohti: nov trend, ki ga je napovedala Kylie Jenner

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,41
glass nails | Foto Profimedia

Foto: Profimedia

Leto 2024 prinaša sveže trende na področju manikire, eden izmed najopaznejših pa so "glass nails", ki jih je pokazala Kylie Jenner. Ta trend, ki združuje prosojnost in visok sijaj, ustvarja videz stekla na nohtih in postaja izjemno priljubljen med ljubitelji mode in lepote.

Kaj sploh so stekleni nohti?

Stekleni nohti vključujejo uporabo prosojnih ali rahlo obarvanih lakov za nohte, ki so nato prekriti z bleščečim ali kromiranim nadlakom. Končni rezultat je videz, ki spominja na lom svetlobe skozi steklo ali morsko steklo, kar daje nohtom čaroben, bleščeč učinek. Kylie Jenner je ta trend predstavila s kombinacijo pastelnih barv in kromiranega nadlaka, kar je ustvarilo čudovite mavrične nohte, popolne za poletne mesece. Prav tako je pred kratkim na svoj profil na Instagramu objavila prozorne nohte z nadlakom, ki je poskrbel za steklen videz.

Hailey je pokazala steklene nohte v rožnatih odtenkih. | Foto: Profimedia Hailey je pokazala steklene nohte v rožnatih odtenkih. Foto: Profimedia

Kako doseči videz steklenih nohtov?

Da bi dosegli popoln videz steklenih nohtov, sledite naslednjim korakom:

  1. Priprava nohtov: Začnite z odstranjevanjem starega laka in oblikovanjem nohtov po želji. Nato nanesite osnovni premaz in pustite, da se posuši.
  2. Nanašanje barv: Izberite pastelne odtenke, kot so svetlo modra, vijolična in zelena. Vsak noht pobarvajte v drugo barvo za pester učinek. Lahko pa se odločite tudi za prozorne.
  3. Bleščeči nadlak: Da dosežete pravi "stekleni" učinek, uporabite nadlak, ki vsebuje bleščice. Ta bo vašim nohtom dal tisti želeni stekleni videz.
  4. Zaključek: Zaključite z visokosijajnim nadlakom, ki bo zapečatil barvo in dodal dodatni sijaj. Pri prozornih je odličen tudi mlečni nadlak.

Zakaj je ta trend tako zelo priljubljen?

Stekleni nohti so hitro postali priljubljeni zaradi njihove vizualne privlačnosti, ki se več kot odlično sklada s poletjem. Ponuja minimalistično, a hkrati glamurozno alternativo bolj klasičnim manikiram. Idealni so za vse, ki želijo svoje nohte popestriti s pridihom elegance, ne da bi pri tem posegali po preveč vpadljivih barvah. Poleg tega je ta videz relativno preprosto doseči doma, čeprav se za popoln kromiran učinek priporoča obisk salona.

Ob predstavitvi novih produktov so nam v oči najprej padli hohti Kylie Jenner. | Foto: Profimedia Ob predstavitvi novih produktov so nam v oči najprej padli hohti Kylie Jenner. Foto: Profimedia

Za navdih so poskrbeli slavni

Kylie Jenner ni edina, ki promovira ta trend. Poleg nje so tudi druge zvezdnice, kot je Hailey Bieber, eksperimentirale z bleščečimi nohti, kar je pripomoglo k priljubljenosti tega elegantnega videza. Njihovi inovativni pristopi in raznoliki dizajni so navdih za mnoge, ki želijo slediti najnovejšim modnim smernicam.

K širitvi tega trenda so slavni vsekakor pripomogli. | Foto: Profimedia K širitvi tega trenda so slavni vsekakor pripomogli. Foto: Profimedia

Preberite še:

Makeup trendi 2024
Trendi Trendi ličenja za leto 2024
Hailey Bieber
Trendi Kakšna je razlika med oljem in glossom za ustnice?
Športna oblačila in dodatki
Trendi Najlepša športna oblačila za poletje: kako biti trendovski tudi pri športu?
Ne spreglejte