Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 10. 2013,
7.14

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

teden mode Beograd moda modna revija

Četrtek, 31. 10. 2013, 7.14

7 let, 12 mesecev

Slovenska oblikovalka na beograjskem tednu mode

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Na tednu modne v srbski prestolnici se je s svojo kolekcijo predstavila tudi slovenska oblikovalka Irena Rugel Krajcar in dosegla svoj cilj.

Slovenska oblikovalka Irena Rugel Krajcar, ki smo jo spoznali že pred odhodom mis Slovenije Maje Cotič na svetovno tekmovanje in si nedvomno zapomnili njeno obleko z imenom Rešite delfine, je na svoji poslovni poti obrnila nov list. "Pred časom sem se želela prijaviti na slovenski teden mode. Ker niso pokazali zanimanja, sem se odločila, da svojo prijavo pošljem v Beograd. Tam so me sprejeli. Odločila sem se za avtorsko modno revijo, saj sem imela tako vse niti v svojih rokah. Beograd se mi je zdel tudi neka logična izbira, saj je tržišče v Srbiji precej veliko in zato tudi zanimivo," je povedala Irena, ki je svojo kolekcijo začela pripravljati že februarja.

"Zamisel se je pojavila že zgodaj, februarja. Vmes je bilo še veliko različnih navdihov. Vesela sem, da mi je uspelo spretno krmariti med osnovno zastavljeno rdečo nitjo in temi navdihi, saj lahko človeka tudi zanese. Znati moraš živeti z navdihi, mislim, da mi je uspelo tako obdržati mojo osnovno idejo, ki pa sem jo pozneje še nadgrajevala, čeprav moram povedati, da se tem navdihom vseeno nisem povsem izognila, nisem se jim niti upirala," še pove Irena, ki je vse obleke, predstavljene v Beogradu, naredila posebej za to revijo, razen ene.

"Želela sem si, da bi v revijo vključila obleko Rešite delfine, s katero je Maja Cotič nastopila na tekmovanju oblek na svetovnem izboru za mis sveta. Žal je zadnja še vedno, po vsem tem času v Indoneziji, na carini. Zadeva se ne premakne nikamor. Sicer sem ves čas na zvezi s tamkajšnjimi kurirskimi službami, a zaradi meni neznanega vzroka je obleka še vedno tam," nam pove Irena, ki pa je z lepotnega tekmovanja vseeno v kolekcijo vključila obleko, s katero je Maja nastopila na finalu za mis Slovenije in zmagala. "Odzivi so bili nad pričakovanji. Najbolj mi je všeč, da so ljudje opazili, da je kolekcija drugačna, nosljiva, ženstvena in narejena z dobro mero elegance in nosljivosti. Tudi naziv kolekcije Lucky to be a Woman (Srečna, da sem ženska) želi povedati prav to. Všeč mi je, kako se v tej kolekciji lahko najde vsaka ženska, ki se rada nekoliko pocrklja," je še povedala Irena.

Ne spreglejte