Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
14. 9. 2016,
10.19

Osveženo pred

4 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

Natisni članek

modni slog stil moda Lea Pisani Barbara Čeferin Aleksander Čeferin

Sreda, 14. 9. 2016, 10.19

4 leta, 10 mesecev

Slog Aleksandra Čeferina: Če ne bi bil že zdaj tako dodelan, ne bi imel toliko možnosti za uspeh

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 10

7

S svetovalko za kulturo oblačenja smo pod drobnogled vzeli modni slog Aleksandra Čeferina in njegove žene Barbare. Glavna razsodba? Pohvale, a svetovalka ima nekaj napotkov za naprej.

Zakonca Čeferin imata po mnenju poznavalke dober modni slog. | Foto: Mediaspeed Zakonca Čeferin imata po mnenju poznavalke dober modni slog. Foto: Mediaspeed

Aleksander Čeferin je prevzel najvplivnejši položaj v evropskem nogometu, postal je predsednik Evropske nogometne zveze in z veliko večino glasov (42 od 55) premagal Nizozemca Michaela van Praaga.

A ta položaj zahteva tudi nekaj modnega poznavanja. Ni namreč dovolj biti dober v funkciji, ki jo bo opravljal, temveč tudi pri stilskih odločitvah, ki pa mu gredo že zdaj dobro od rok, pravi svetovalka za kulturo oblačenja Lea Pisani. Enako velja za njegovo ženo Barbaro, fotografinjo in lastnico galerije Fotografija.

Aleksander Čeferin, Barbara Čeferin | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Čeferin deluje zanesljivo in zaupanja vredno

"Njun slog govori, da sta delavna človeka, ki se ne ukvarjata pretirano s svojo podobo, kar vidim kot pozitivno. Vsak je uspešen na svojem področju, imata veliko družino in ne potrebujeta izpostavljanja s posebnimi oblačili in dodatki," meni Pisanijeva, ki odobrava tudi Aleksandrovo odvetniško podobo.

"Ta mora biti anonimna, ugledna in ne ekstravagantna. Takšen človek deluje zanesljivo in zaupanja vredno. Predvidevam, da je takšen tudi Aleksander Čeferin. Nekaj zadnjih fotografij, ki so zaokrožile po medijih, je odličnih. Pogled v prihodnost, resnost, rahla zaskrbljenost in odločnost sijejo z njegovega obraza. Zagotovo tudi to pomaga k uspehu."

Aleksander Čeferin, Barbara Čeferin | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Gospa Čeferin bolj klasična

Tudi Barbara si zasluži pohvale, predvsem ker se odloča za dobro staro klasiko, čeprav se ta morda komu zdi premalo sodobna, pravi Pisanijeva. "Meni je takšen slog blizu in predvidevam, da je ta njena izbira posledica številnih obveznosti. Želi si poenostaviti življenje z izbiro kakovostnih kosov, ki jih lahko preprosto kombinira."

Preberite še: Kakšen šef Uefe bo Aleksander Čeferin?

Gospa Čeferin si poenostavlja življenje s preprostimi kosi. | Foto: Mediaspeed Gospa Čeferin si poenostavlja življenje s preprostimi kosi. Foto: Mediaspeed

Aleksander Čeferin, Barbara Čeferin | Foto: Mediaspeed Foto: Mediaspeed

Njegova podoba je že bila primerna za predsednika Uefe, potrebuje le ...

Na vprašanje, kaj bi priporočila zakoncema Čeferin po osvojitvi položaja, svetovalka odgovarja, da se podoba Aleksandra verjetno ne bo bistveno spremenila, saj je že primerna. "Prepričana sem, da če ne bi bila takšna, tudi ne bi imel toliko možnosti za uspeh. Če nisi videti tako kot ljudje, med katere želiš priti, tja tudi veliko težje prideš."

"Pomembno je, da bo dovolj občutljiv, da se bo tudi s podobo prilagajal različnim priložnostim. Potreboval bo črno obleko, temnomodro, nekaj sivomodrih ter veliko srajc z dolgimi rokavi. Zagotovo bo potreboval smoking, a tega morda že ima. Gospa Čeferin pa bo potrebovala nekaj oblek za koktajl večere in tudi kakšno dolgo večerno obleko za večere, ko bo zaželen smoking."

Aleksander Čeferin | Foto: Reuters Foto: Reuters

Čeferinova z družino | Foto: Mediaspeed Čeferinova z družino Foto: Mediaspeed

Lea Pisani je svoje strokovno mnenje z nami delila tudi o modnem slogu naših politikov. Preverite, kaj je povedala v članku Kaj so se o modi in oblačenju v četrt stoletja naučili slovenski politiki.

Save

Save

Ne spreglejte