Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
22. 9. 2014,
15.31

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Julianne Moore

Ponedeljek, 22. 9. 2014, 15.31

8 let, 3 mesece

Rdečelasa Julianne Moore je ponosna na svoje pegice

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Ameriška igralka Julianne Moore s svojimi rdečimi lasmi, porcelanasto kožo in vedno brezhibnim občutkom za dovršeno oblačenje navdušuje modne kritike in svoje filmske oboževalce.

Triinpetdesetletna ameriška igralka Julianne Moore, štirikratna nominiranka za oskarja in dobitnica zlatega globusa in emmyja, je poleg odlične igre znana tudi po svojem dovršenem slogu oblačenja, rdečih laseh in pegicah, ki so z leti tudi njej zlezle pod kožo. A če se je tega navadila in sprejela sebe takšno, kot je, njenih peg včasih mediji ne želijo posebej poudarjati, zato jih pogosto retuširajo.

"Včasih modni uredniki želijo videti mojo kožo, takšna kot je, včasih niti ne in jo retuširajo. To me več ne zanima. Ko me je hčerka videla na naslovnici revije, na kateri so odstranili moje pege, je rekla, da to sploh nisem jaz, in dodala: 'Rajši te imam z njimi,'"je povedala v pogovoru za Redbook.

Kontrastne barve Julianne, ki je navdušila v filmih Samski moški, Konec afere, Ure do večnosti in Otroci so super, kljub temu, da je v enem izmed intervjujev omenila, da nima rada barv, ker so njeni rdeči lasje že dovolj opazni, na rdeči preprogi pogosto videvamo v zeleni, rdeči, rumeni in vijolični barvi. Mogoče res izbira barve za rdečo preprogo, a je v vsakdanjem življenju rada sproščena v teniskah, "jakni Isabel Marant in hlačah iz džinsa znamke J Brand", je povedala za E! News.

Njeni dolgi rdeči lasje so najpogosteje spuščeni, včasih valoviti, najpogosteje ravno polikani, a za veličastne prireditve jih najpogosteje spne v čop na strani. Da ustvari kontrast bledolični koži, se za večerne prireditve odloči za rdečo šminko. Pred dvema letoma se je pridružila ekipi ambasadorjev L'oreala, ki jih je navdušila z duhom moderne ženske. "Je naravno lepa, neodvisna in predana," so zapisali v obrazložitvi.

Predanost Tomu Fordu Svojo predanost kaže tudi v modi. Z modnim oblikovalcem Tomom Fordom ju veže tesno prijateljstvo do leta 1998, ko je zanjo ustvaril obleko za podelitev oskarjev. "Takrat sem bila nekaj mesecev po porodu in sem imela velike prsi, zato nisem želela nositi njegove izzivalne kreacije, zavrnila sem ga. Bil je tako simpatičen in dostopen, razumel je mojo težavo." Oboževanost je vzajemna. Ameriški oblikovalec je Julianne ponudil vodilno vlogo v svojem filmu Samski moški ter pokazal, da Julianne ceni tudi kot igralko.

Pegasta Jagoda Julianne Moore poleg uspešnega filmskega in družinskega življenja, poročena je z režiserjem Bartom Freundlichom, s katerim ima sina Caleba in hčerko Liv, pridno piše otroške slikanice. Njena prva knjiga Pegasta Jagoda je bila leta 2007 na lestvici najbolje prodajnih knjig. Sledile so ji še tri. Da je Pegasta Jagoda ona sama in da ima deklica težave s pegami, verjetno ni treba posebej omenjati!

Ne spreglejte