Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Sreda,
13. 9. 2017,
17.12

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Natisni članek

arganovo olje nega obraza nega Nika Veger

Sreda, 13. 9. 2017, 17.12

6 let, 6 mesecev

Priznana blogerka o olju, brez katerega si ne predstavlja več svoje kopalnice

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

1

Nika Veger, ulični stil, ulična moda | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V zadnjem letu je eno olje za nego obraza in las še posebej v ospredju. Po tem, ko je svojo slavo doživljalo olivno olje, se zdaj na veliko hvali arganovo olje, ki je odlično za kožo, ustnice, lase, nohte in še kaj. Prav zaradi te vsestranke uporabe ga hvali tudi priznana blogerka Nika Veger.

Nika Veger med slovenskimi lepotnimi blogerkami velja za najbolj kredibilno. Ker ima kot priznana vizažistka za seboj dolga leta izkušenj in veliko znanja s področja nege kože in ličenja, ji zaupa največ žensk.

Zato marsikatera bralka njenega Beautyfullblog bloga ve: če Nika pravi, da je neka stvar dobra, je dobra. Pove pa tudi, če kaj ni dobro. Primer: zloglasna črna maska, ki je obnorela svet in postala trend na Instagramu. Nika je zapisala, da je edini plus te maske en dober selfie.

Potem je prišlo na vrsto arganovo olje, olje, o katerem se letos govori bolj kot kdajkoli prej.

Gre za olje, ki ga daje arganovo drevo, to pa raste samo v maroški pokrajini Essaouira, saj je prilagojeno na tamkajšnje sušno in sončno podnebje ter specifične vremenske razmere. To endemično in dragoceno maroško drevo velja za čudežno zaradi svojih oreščkov; berberske ženske že stoletja ohranjajo tradicijo nabiranja arganovih oreščkov, iz katerih pridobivajo arganovo olje.

Arganovo olje je vsestransko in uporabno za vse dele telesa. | Foto: Thinkstock Arganovo olje je vsestransko in uporabno za vse dele telesa. Foto: Thinkstock

Nepogrešljiv v njeni kopalnici

Nika razlaga, da je arganovo olje spoznala že pred dvajsetimi leti, a je zaradi močnega naravnega vonja ni pritegnilo. Kozmetični industriji ga je v tem času uspelo predelati tako, da je ohranilo naravne učinkovine, a izgubilo močen, za nekatere celo moteč vonj.

Je odlično za nego kože od glave do pet, vključno z lasmi, nohti in ustnicami. Mnogo uporabnic je navdušenih nad njegovim učinkom na lase, Niko pa je prepričal pri koži.

"To je eno najučinkovitejših olj, primernih za vsakdanjo uporabo, in hkrati lepotilo, ki je odlično še za anti-aging nego." Predvsem ji je všeč njegova vsestranskot, zato je postal nujen pripomoček v njeni kopalnici, poleg aloe vere in karitejevega masla. "Vse to so lepotila, ki jih doma moraš imeti in jih z užitkom in veseljem uporabljaš."

Pomaga tudi pri pomlajevanju, pravi Nika. | Foto: Thinkstock Pomaga tudi pri pomlajevanju, pravi Nika. Foto: Thinkstock

Sama ga najraje uporablja na obrazu, pravi, prisega pa na znamko Melvita. | Foto: Ana Kovač Sama ga najraje uporablja na obrazu, pravi, prisega pa na znamko Melvita. Foto: Ana Kovač

Ponudbe za preizkušanje izdelkov dežujejo

Ponudbe, da nekaj preizkusi prva, Nika dobiva vsak dan. Ker podjetja vedo, da njena ocena bralkam in uporabnicam pomeni veliko, jo oblegajo z različnimi ponudbami, a ima stroge kriterije, ki se jih drži in zaradi katerih velja za najbolj priznano slovensko lepotno blogerko.

Preizkušam izdelke, za katere vem, da me bodo navdušili, ali pa da vem, da ustrezajo mojemu vsakdanu. Ne preizkušam čelade za motor, ker se z motorjem pač ne vozim. Preizkusila ne bi niti avtomobila, ki ni električen, saj si v prihodnje želim voziti takšen avto. Želim podpirati takšno vrsto industrije.

Enako je pri kozmetiki, dodaja: "Preizkušam stvari, pri katerih me navduši že koncept. Nato seveda pregledam sestavine in si poskušam zamisliti, kako bi lahko ta stvar postala del mojega vsakdana."

Podjetja vnaprej opozori na morebitno negativno oceno. Nekatera to sprejmejo, druga ne. "Že prej jim povem, naj mi ne ponudijo izdelka, za katerega potrebujejo samo dobro reklamo. Jaz svojim bralkam iskreno podam svojo oceno, one pa me že poznajo, vedo, kaj imam rada in kaj so moje prioritete."

A nekaj odgovornosti leži tudi na bralkah, dodaja. Te morajo poznati avtorja, vedeti, kaj berejo, in ne le slepo slediti napisanemu. "Poznati morajo avtorjeve potrebe, kakšna je njegova koža (koža lepotnega blogerja, op. p.) in znati skupaj z oceno izdelka izluščiti koristno informacijo."

Preberite še Nikino mnenje o silikonskih gobicah za nanašanje pudra, nasvet o tem, ali kremo za sončenje na obraz nanesti pred ličenjem ali po njem, ter pet njenih zdravih vsakodnevnih navad.

Save

Ne spreglejte