Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
31. 1. 2017,
16.40

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Natisni članek

Nika Veger Natalie Portman silikon mejkap trend ličenje

Torek, 31. 1. 2017, 16.40

6 let, 6 mesecev

Bizaren lepotni trend: nanašanje ličil s silikonskim vložkom

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,13

Foto: Instagram

Lepotne blogerke si v zadnjem času mejkap nanašajo kar s silikonskimi blazinicami, ki lahko služijo tudi kot vložek v modrčku, da poveča volumen dekolteja.

Trend se nekaterim zdi naravnost smešen, mnoge pa pravijo, da deluje. No, zdaj ga je odobrila še zvezdnica Natalie Portman oziroma njena osebna vizažistka Pati Dubroff, ki je razkrila, da je igralki mejkap za podelitev nagrad SAG nanesla s silikonsko blazinico.

Nataliejin mejkap je vizažistka nanesla s pomočjo silikona. | Foto: Getty Images Nataliejin mejkap je vizažistka nanesla s pomočjo silikona. Foto: Getty Images

Blogerke so trend sprejele že pred časom in si sprva ličila nanašale kar z vložkom iz modrčka, lepotna industrija pa je trend takoj izkoristila in na prodajne police že poslala tako imenovane silikonske kapljice, ki so namenjene zgolj nanašanju mejkapa.

Niso pa vse blogerke za takšno ličenje. Tole je denimo parodija na ličenje s silikonskim vložkom za modrček:

Silikonske kapljice so naslednice rožnatih gobic, le da silikonske ne vpijajo ličil in je uporaba čistejša. Ravno to je tudi prepričalo Pati: "Navdušena sem! Zelo rada uporabljam gobice za nanašanje mejkapa, a sovražim, kako veliko ličil vpijejo in še težko jih je čistiti. Čiščenje silikonske kapljice pa je povsem preprosto."

 

A video posted by patidubroff💋 (@patidubroff) on

Ravno s tem se tudi hvali podjetje, ki je na trg poslalo silikonske kapljice: da so preproste za čiščenje in so kot nalašč za tiste, ki ne marajo nečistih rok med ličenjem.

Vendar pa niso vse tako prevzete. Lepotna vlogerka Tati Westbrook se ne bo ličila s silikonom:

Kaj pa o tem trendu meni vizažistka in priznana slovenska blogerka Nika Veger? Pravi, da silikonske kapljice še ni preizkusila, a njene prijateljice, ki so jo, niso navdušene. Nika ji bo sicer dala priložnost, čeprav meni, da ni potrebno, da podležemo prav vsem marketinškim potezam.

"Nisem za malo morje lepotnih pripomočkov, še vedno menim, da so prsti, navadna 'old school' gobica in kakšen čopič povsem dovolj za nanašanje mejkapa."

Ne spreglejte