Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Torek,
17. 1. 2017,
4.02

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58

Natisni članek

Nika Veger dobro počutje zdrave navade zdravje lepota

Torek, 17. 1. 2017, 4.02

6 let, 6 mesecev

Pet zdravih navad lepotne blogerke Nike Veger

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,58
Nika Veger, ulični stil, ulična moda | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Vizažistka in lepotna blogerka Nika Veger ne mara novoletnih zaobljub, a jo na začetku leta kljub temu vleče k bolj zdravemu načinu življenja.

Nika Veger se trudi vse leto živeti kar se da zdravo. V njen vsakdan je zato vključenih pet zdravih navad, za katere pravi, da so drobne, a vseeno pripomorejo k boljšemu počutju telesa in duha.

  1. Jutro začne s prehranskimi dodatki. "Jemati sem jih začela zaradi želje po izboljšanju gostote las, še naprej pa jih uživam, ker se mi je izboljšalo tudi splošno počutje in povečala energija. Ne jem vedno istih, zagotovo pa so na jedilniku cink, selen, B-vitamini, omega 3, kolagen ..."
     
  2. Gibanje vključi v dnevne opravke. "Priznam, ta hip sem zelooo lena, čeprav vem, da je gibanje nujno za dobro počutje, uravnotežene misli in zdravje. Zato ga dodajam vsaj tako, da med umivanjem zob naredim še počepe, med pisanjem bloga raztegujem ramenski obroč, med čakanjem v vrsti pa stiskam zadnjico. In čim večkrat plešem."

    Med zdravimi navadami pa ne pozabi še malo uživati in se nagraditi s tortico:
     

    Arasidi, banana, kofein 😝🙉🌋 vulkan energije, se posebej ker ga je zakuhala @barbarellagchef 💕

    A photo posted by Beautyfullblog.si (@beautyfullblog) on


  3. Privošči si zdravo kosilo. "Za kuhanje med tednom nimam časa, za zdravo prehranjevanje v gostilni pa ne denarja. Ker vem, da je zdrav obrok z veliko zelenjave s slovenskih kmetij in s čim manj glutena ter sladkorja zame nuja, hodim po kosilo v bližnji vrtec. Odlično in ugodno je."
     
  4. Poskrbi za popoldansko razvedritev. "Štiri ure zase si pa res zaslužim, si mislim, ko popoldne pozabim na e-pošto, telefon in vse obveznosti. Preživim jih z družino ali pa se posvetim svojim hobijem. Odločila sem se, da moji otroci ne bodo vrhunski športniki ali glasbeniki pri trinajstih, ker jaz ne bom taksi mama. Bodo pa imeli več možnosti, da so družabni, zabavni in ustvarjalni, ker se igramo, družimo, ustvarjamo in zabavamo."
     
  5. Prizadeva si za celodnevno varčevanje. "Pa sploh ne finančno. Varčujem z naravnimi dobrinami, predvsem pa ne kupujem nepotrebnih stvari in poskušam proizvesti čim manj smeti. Veliko recikliram, predrugačim in ponovno uporabim."

Nika Veger | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Motivira tudi druge

Nikine zdrave navade so lahko motivacija tudi za druge, pri čemer ima kar nekaj nasvetov. Da bi se pridno držali zdravih navad, svetuje:

Dober načrt. "Ko imate čas ali voljo samo za sanjarjenje, ne pa za akcijo, si naredite načrt. Tega urnika se držite brez odstopanja, saj se je izkazalo, da je v stresnih situacijah lažje slediti začrtanim obveznostim in ignorirati izgovore v stilu 'nimam časa'."

Vizualizirajte si cilj. "Pravzaprav je najbolje, da si to, kar želite doseči, v sliki ali zapisano obesite na vidno mesto. Tako boste lažje prebrodili krize, saj boste jasno vedeli, za kaj 'garate'."

Ne bodite prestrogi do sebe, če ne boste vseh začrtanih ciljev povsem izpolnili, pravi Nika. Mali koraki pripeljejo do velikih zmag. | Foto: Vid Ponikvar Ne bodite prestrogi do sebe, če ne boste vseh začrtanih ciljev povsem izpolnili, pravi Nika. Mali koraki pripeljejo do velikih zmag. Foto: Vid Ponikvar

Dodajte strast. "Strast je kot dobra začimba, z njo vam bo vse okusnejše, lažje in boljše. Pa kaj, če tri četrt Slovenije teče, moje miganje mora vključevati koreografijo, dobro glasbo in vrhunskega učitelja ali učiteljico."

Nagradite se. "Že ob začetku vpeljave bolj zdravih navad si določite nagrado, ki si jo boste privoščili ob prvem zastavljenem cilju. Motivacija bo tako še večja."

Napredujte počasi. "Nova rutina prinese obsežnejše spremembe; pri uvajanju zdrave prehrane boste morda morali poiskati novo trgovino, ponudnike in izdelke. Priporočam, da se s tem spopadete takrat, ko postane nov vsakdan že utečen (po enem mesecu) in boste zaradi pozitivnih sprememb in nove energije lažje uvajali tudi druge spremembe."

In če spodleti?

Nikar ne bodite prestrogi do sebe, tolaži Nika in dodaja, da je tudi sama že velikokrat obupala. "Predvsem takrat, kadar so cilji nerealni in pretiravam. Ampak vedno je pomembna poteza, ki jo naredim za tem, drugi korak." Ob vsem tem se je naučila, da se zdrave navade v rutino spremenijo z majhnimi in načrtovanimi koraki, ne z impulzivnim zaganjanjem.

Preberite si še pet zdravih navad pevke Kataye.

Save

Save

Ne spreglejte