Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Ponedeljek,
21. 11. 2016,
4.04

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

2

Natisni članek

trend moda stil Nika Veger ulična moda ulični stil

Ponedeljek, 21. 11. 2016, 4.04

6 let, 7 mesecev

Ulični stil

Nika Veger, lepotna blogerka, katere nasveti so eni najbolj cenjenih

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,70

2

Nika Veger, ulični stil, ulična moda | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Lepotni blogi so se v zadnjih letih razpasli po spletu. A komu verjeti, komu zaupati? To in še več nam je zaupala Nika Veger, ko smo njen ulični stil ujeli kar v Narodni galeriji.

Deževen novembrski dan nas je pregnal pod streho Narodne galerije, v kateri je klasičen ulični stil Nike Veger morda prišel še bolj do izraza kot na ulici.

Nika je v svet mode in lepote vpeta že veliko let. Bila je lepotna urednica, vizažistka, zdaj pa se že tri leta ukvarja z lepotnim bloganjem, ki je vedno bolj priljubljeno. "Blogati sem začela, ko sem začutila, da potrebujem nove izzive, da me takratno delo v tiskanih medijih ne izpolnjuje več."

Nikin stil v Narodni galeriji:

Fotogalerija
1 / 14

Kako ločiti zrnje od plev?

Svoje znanje o lepoti je odlično prenesla na priljubljeno spletno platformo, kjer se zadnje čase pojavlja vse več "poznavalk", ki pa jih je potrebno jemati za rezervo, pravi Nika.

"Na spletu je poplava informacij, med njimi je ogromno neresnic, ugibanj, 'rekla-kazala' trditev. Zato bi se bralci morali zavedati, da s prebiranjem blogov lahko naletijo tudi na takšne informacije, prej kot na strokovno preverjene trditve. Sama vedno preberem, kdo je avtor bloga, kakšno je njegovo strokovno znanje, kakšni so njegovi lepotni standardi in tudi druge vrednote … Na podlagi tega se nato odločim, ali lahko zapisanemu verjamem ali ne."

Nika si zato želi, da bi lepotni blogi postali kakovostni butični mediji, na katerih bi bralke našle preverjene informacije. "Predvsem pa iskrene nasvete glede lepotnih izdelkov in postopkov ter inspiracije, kako trende vpeljati v vsakodnevno lepotno rutino."

Moti jo pretirano ličenje običajnih deklet na ulici

Kot profesionalna mojstrica ličenja je na lepoto pozorna vedno in povsod, njena največja kritika bi bila uporaba pripomočkov in tehnik ličenja, ki ne spadajo v dnevi videz.

"Jezijo me tehnike ličenja, ki jih profesionalni vizažisti že desetletja uporabljajo za filmsko ali gledališko ličenje, starlete pa so jih s prodorom družbenih omrežij z odra pod novimi imeni prenesle v vsakodnevno ličenje. Močno senčenje in svetlenje, uporaba XXL umetnih trepalnic, poudarjene šobice … Tako ličenje sem pred leti ustvarjala za razgaljena Playboyeva dekleta, danes pa se tako močno namazane po cesti sprehajajo običajna dekleta."

Nika v bloganju vidi en minus: prevelika vpetost v digitalni svet. | Foto: Vid Ponikvar Nika v bloganju vidi en minus: prevelika vpetost v digitalni svet. Foto: Vid Ponikvar

Po njenem mnenju je najlepši mejkap takšen, ki na prvi pogled sploh ni opazen in le poskrbi, da zažarijo najlepše poteze posameznice. "Da do izraza pride naša naravna lepota, ne pa oblačila." Ličenje opravo dopolni in obogati, pravi, ter jo poveže v neko posebno zgodbo.

Podrobnosti o tem, kaj na fotografijah nosi Nika, najdete na njenem blogu. | Foto: Vid Ponikvar Podrobnosti o tem, kaj na fotografijah nosi Nika, najdete na njenem blogu. Foto: Vid Ponikvar

Specialistka za domače recepte

Na Nikinem blogu Beautyfullblog so najbolj brani domači recepti za nego las in kože, najboljši triki za nanos pudra in prekrivanje nepravilnosti, kako izbrati pravi odtenek rdeče šminke … Praktični nasveti za rešitev lepotnih težav. Bralke jo večkrat prosijo za mnenje. "Name se obračajo, ko iščejo konkretni lepotni izdelek ali postopek za odpravo določene težave, npr. izpadanja las, mladostnejši videz, najboljši osvetljevalec."

Katere pripomočke naj ima po Nikinem mnenju v kopalnici vsaka ženska:

Osnova za zdravo in sijočo kožo je dobro čiščenje, vlaženje in SPF zaščita (zaščita pred soncem, op. a.). Minimalno ličenje z maksimalnim učinkom pa lahko dosežemo že z dobrim korektorjem, rdečilom, izdelkom za oblikovanje obrvi, svetlim in temnim senčilom v naravnem tonu ter maskaro in/ali šminko.

Nika na hitro o ...

... naj modnem kosu:
V moji garderobi bo to vlogo letos odigrala temna šminka.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Obožujem pokrivala in broške. Ampak ne enega ne drugega ne nosim vsak dan.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Takega kosa ni, se pa zadnje čase izogibam nakupu znamk, ki forsirajo hitro modo po prenizkih cenah na račun slabe kakovosti in plačila delavcev.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Detajlov. Tudi etno pridiha, ročnega dela, unikatnih kosov, trajnostnih znamk.

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Pete so mi všeč, če so noro visoke, čevlji brez pa, če so zares udobni.

... svoji modni ikoni:
Občudujem stile veliko žensk iz različnih obdobij, kultur in starosti, a kot zgled jemljem te, ki so skozi modo izvajale tudi revolucijo: Coco Chanel, Vivienne Westwood, Stella McCartney.

 

Nika Veger, ulični stil, ulična moda | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar


Vsak ponedeljek vam bomo predstavljali ulični stil znanih Slovencev in blogerjev. Spremljajte Trende in sledite uličnim trendom.


Save

Ne spreglejte