SiolNET. Trendi Moda
3,75

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Ulični stil

Nina Štajner je našla blogersko nišo, ki zanima vse več ljudi #UličniStil

3,75

termometer

Nina Štajner, ulični stil |  | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida
Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Med poplavo modnih in lepotnih blogerk iz množice izstopa Nina Štajner, arhitektka, ki piše blog o notranjem oblikovanju. Ti so pri nas prava redkost.

"Ko sem leta 2008 začela pisati blog, je bil ta bolj modno obarvan, saj me je to takrat bolj veselilo, počasi pa se je nanj skladno z mojim poklicem arhitektke začelo vpletati vse več tem o oblikovanju prostora," svoje začetke opisuje Nina, ki jo lahko berete na blogu Kitchy World.

Pisanje o notranjem opremljanju je tudi nekaj let pozneje bolj nišna tema, pravi Nina, a vztraja, saj Slovence oprema doma zanima vedno bolj. "Morda so za to delno kriva družabna omrežja, ki na neki način tudi popolnim tujcem omogočajo vpogled v intimnost stanovanja; delno pa verjetno tudi dejstvo, da je navdih zdaj na voljo na praktično vsakem koraku, pohištvo in dodatki za dom pa so postali tudi bolj (cenovno) dostopni."

1 / 6
2 / 6
3 / 6
4 / 6
5 / 6
6 / 6

Poklic je v obliki bloga tudi hobi

Ninin blog je nekakšen podaljšek njenega "pravega" dela arhitektke, zato so njeni nasveti profesionalni in preizkušeni. "Je odličen način razširjanja zavesti o lepo oblikovanem prostoru ter tudi način promoviranja mojih storitev."

Poklicno se večinoma ukvarja z oblikovanjem interjerjev, predvsem prenovami, kot svetovalko in strokovno pomoč pri opremljanju pa jo lahko najamejo vsi, večinoma svetuje posameznikom. Občasno dela tudi kot scenografka in stilistka na snemanjih reklam. Z nami je na primer delila odlične nasvete o praznični okrasitvi doma.

[video: 61389 / ]

Moda in notranja oprema gresta z roko v roki

Ko pogovor nanese na trende notranjega oblikovanja, Nina pravi, da so vzporednice z modo vedno opazne in močno izrazite. "Trendi z modnega in pohištvenega področja se redno križajo, opažam, da se ponavadi z manjšim časovnim zamikom skoraj vsi modni trendi prenesejo v domove. Letos je tako modni kot pohištveni svet na primer preplavljen z istimi materiali, kot so žamet, pleksi steklo, marmor in tople kovine (baker, medenina). Tudi slogovno je mogoče opaziti veliko vzporednic – ko je v modi določen slog, npr. minimalizem, ali kakšno historično obdobje, ga je mogoče opaziti povsod."

Trenutno je zelo moden sproščen, skandinavski minimalizem, ki je nekakšen kolaž izčiščenih linij, mehkih tekstur in pastelnih barv. Od materialov je še vedno zelo moden marmor, tudi baker se še ne poslavlja s seznama trendov. Opaziti je mogoče tudi vedno večjo popularnost sobnih rastlin ter naravnih materialov, kot je les. Od barv bosta v prihajajočem letu menda aktualni mornarsko modra, ki bo nadomestila priljubljenost črne, ter živahna zelena, ki je Pantone barva leta 2017.

[video: 61391 / ]

Trendi naj se izražajo z majhnimi kosi

Ultimativni in večni nasvet, ki se ga Nina redno drži, je ta, da naj se v večje pohištvene elemente ne posega po navdihu trendov.

"Sama se držim oblikovalskega principa, pri katerem velja večje pohištvene elemente (npr. kuhinja, sedežna garnitura itd.) izbrati v vizualno nevtralnem slogu, saj jih ne menjamo prav pogosto. Prostor lahko nato preprosto in ugodno spreminjamo s pomočjo trendovskih manjših pohištvenih kosov (npr. stoli, klubske mizice) in dodatkov."

Na njenem blogu lahko med drugim najdete tudi zanimive ideje, kako lahko obnovite rabljen pohištven kos in ga vključite v modno bivalno okolje.

Nina Štajner, ulični stil | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

[video: 61390 / ]

Nina na hitro o:

... naj modnem kosu:
V teoriji obožujem klobuke, zdi se mi, da odlično zaokrožijo videz – kljub temu jih ne nosim, saj je klobuk v praksi precej neuporaben modni kos, sploh za dinamično življenje in vožnjo s kolesom.

... dodatku, ki jo spremlja vsak dan:
Načeloma ne nosim veliko nakita, vedno pa sta z mano en mamin in en babičin prstan.

... kosu, ki ga ne bi nikoli oblekla:
Nikoli ne reci nikoli, ne predstavljam pa si sebe v kakšni princeskasti krinolinasti večerni obleki.

... tem, česa v modi ni nikoli preveč:
Zanimivih, nepričakovanih silhuet.

... visokih petah ali čevljih brez pet:
Visoke pete že od nekdaj naravnost obožujem, na žalost pa imam ortopedske težave s stopalom, tako da jih zadnje leto in pol skoraj ne morem več nositi. To me neizmerno žalosti, je pa res, da sem posledično odkrila številne lepe čevlje brez pet.

... svoji modni ikoni:
Mojih modnih ikon je več – to so gospe z bloga Advanced style, ki dokazujejo, da leta niso ovira za kreativno oblačenje in ličenje.


Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 48
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin