Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
17. 4. 2023,
11.41

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Yves Saint Laurent filmska industrija modna hiša moda Saint laurent

Ponedeljek, 17. 4. 2023, 11.41

1 leto

Luksuzni modni velikan ustanavlja podjetje za filmsko produkcijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Saint Lauren | Modni hiša Saint Laurent je del Keringa, multinacionalne korporacije s sedežem v Franciji. | Foto Guliverimage

Modni hiša Saint Laurent je del Keringa, multinacionalne korporacije s sedežem v Franciji.

Foto: Guliverimage

Francoska luksuzna modna hiša Saint Laurent je nedavno sporočila, da ustanavlja filmsko produkcijsko podjetje, ki bo sodelovalo s slavnimi režiserji, kot so Pedro Almodovar, David Cronenberg in Paolo Sorrentino. Prvi film novega podjetja bo Almodovarjev kratki film Strange Way of Life (Čuden način življenja).

Almodovarjev "kvir vestern" z Ethanom Hawkom in Pedrom Pascalom v glavnih vlogah bodo po poročanju francoske tiskovne agencije AFP premierno prikazali maja na filmskem festivalu v Cannesu.

Prva luksuzna hiša, ki bo v celoti financirala filme

"Želim sodelovati z vsemi velikimi filmskimi talenti, ki so me v preteklih letih navdihovali, in jim ponuditi prostor," je v izjavi povedal kreativni direktor hiše Saint Laurentov Anthony Vaccarello. Ta je leta 2016 prevzel mesto prvega oblikovalca modne hiše in bo tudi vodil kostumografijo novega filmskega podjetja.

Prav Vaccarello naj bi bil zaslužen za razcvet omenjene modne hiše, ki je lani ustvarila 3,3 milijarde evrov, kar je za tretjino več kot leta 2021. Iz modne hiše sicer niso sporočili, koliko denarja nameravajo nameniti za filmsko produkcijo.

So pa v modni hiši Saint Laurent, ki je del Keringa, multinacionalne korporacije s sedežem v Franciji, navedli, da bodo prva luksuzna modna hiša, ki bo v celoti financirala filme.

Kering na filmskem festivalu v francoskem mestu Cannes sponzorira program Women In Motion, v okviru katerega podeljuje nagrado, ki izpostavlja filmske ustvarjalke. Letošnja nagrajenka je Michelle Yeoh, ki je letos prejela oskarja za glavno žensko vlogo v filmu Vsepovsod naenkrat.

Podjetje Saint Lauren je lani ustvarilo 3,3 milijarde evrov, kar je za tretjino več kot leta 2021. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Podjetje Saint Lauren je lani ustvarilo 3,3 milijarde evrov, kar je za tretjino več kot leta 2021. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Georgina Rodriguez
Trendi Ronaldova Georgina s fotografijami luksuzne jahte razjezila oboževalce #foto
Trendi Umrla modna oblikovalka, ki je popularizirala mini krilo
Vesoljska odiseja
Trendi Najboljši filmi o vesolju v pretočnih videotekah
Ne spreglejte