Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Branka Grbin

Petek,
19. 10. 2018,
4.10

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34

Natisni članek

lepota kozmetika Darja Blatnik nega kože

Petek, 19. 10. 2018, 4.10

5 let, 6 mesecev

Ljubljančanka, ki vam zmeša lastno kremo za obraz

Branka Grbin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,34
Darja Blatnik, Moika, kozmetika | Darja ne ponuja le kozmetičnih izdelkov, temveč tudi izobraževanja o pravi uporabi. | Foto Ana Kovač

Darja ne ponuja le kozmetičnih izdelkov, temveč tudi izobraževanja o pravi uporabi.

Foto: Ana Kovač

Prečna ulica v strogem središču Ljubljane je bogatejša za lepotni kotiček, ki ponuja povsem naravno kozmetiko. Posebno kremo, prilagojeno posamezniku, lahko tam zmeša kar lastnica in s tem poskrbi za kremo po meri stranke.

Darja Blatnik je še ena Slovenka, ki jo je močna želja po nečem svojem pripeljala do lastne znamke, do kozmetičnega butika, ki ga imenuje kar lepoteka. "Ideja o lepoteki se je rojevala počasi, pravzaprav je uresničitev dolgoletnih sanjarjenj, da bi ljudem v središču mesta približala proizvodnjo, svežino in vse, kar nas dela drugačne."

Še bolj pa je dozorevala želja, da bi stranki lahko zmešala kremo, medtem ko se ta sproščeno sprehaja po tržnici, da bi izobraževala ljudi o naravni kozmetiki in jim prikazovala nastanek naravne kozmetike. Vmes jo je splet okoliščin pripeljal do lokacije na Prečni ulici.

"Do prostora, v katerega sem se preprosto zaljubila," pravi. "Prečna ulica je ljubek in srčen del mestnega središča, kjer se Moika počuti odlično."

Z lepoteko je Darja hotela ustvariti prostor, kjer bo stranka našla pravo naravno kozmetiko. | Foto: Ana Kovač Z lepoteko je Darja hotela ustvariti prostor, kjer bo stranka našla pravo naravno kozmetiko. Foto: Ana Kovač

Darja pravi, da pri izbiri lokacije ni šlo za strateško odločitev, temveč sta k odprtju vodila instinkt in duša ulice. | Foto: Ana Kovač Darja pravi, da pri izbiri lokacije ni šlo za strateško odločitev, temveč sta k odprtju vodila instinkt in duša ulice. Foto: Ana Kovač

Za dvome in strahove ne sme biti preveč prostora

Darja priznava, da je za odprtje lepoteke Moika potrebovala zelo veliko poguma, pomešanega s pozitvnimi mislimi o prihodnosti svoje znamke, ki bi očarala marsikatero uporabnico. "Za dvome in strahove v takih obdobjih preprosto ne sme biti preveč prostora, sicer se utegne pogum preleviti v kolebanje in oddaljevanje od sanj," razlaga.

Ljubezen do naravne kozmetike se je v ekonomistki razvila v trenutku zavedanja, kako cenjen je lahko izdelek, ki ga namešaš z lastnimi rokami in je plod narave.

"Da vsebuje olje, za katero so se koščice trle na roke, da je v njem čutiti vonj rastline, ki si jo od semena vzgajal v čudoviti cvet in ga na koncu z veliko spoštovanja žrtvoval za izvleček."

Kozmetika je primerna za vso družino in vse tipe kože.  | Foto: Ana Kovač Kozmetika je primerna za vso družino in vse tipe kože. Foto: Ana Kovač

Lepoteka ponuja različne linije, ki pomagajo blažiti vse vrste težav s kožo, a hujših stanj ne zdravijo. | Foto: Ana Kovač Lepoteka ponuja različne linije, ki pomagajo blažiti vse vrste težav s kožo, a hujših stanj ne zdravijo. Foto: Ana Kovač

Gre za dimenzijo, ki jo težko pojasni, pravi.

Imeti tolikšen delež pri nastajanju kompleksnega proizvoda, ki je zdrav za telo in odgovoren do narave, človeka, je mešanica vsega prijetnega; veselja, ponosa, vzhičenosti, čutenja, da si na pravi poti, predvsem pa zavedanja, da dejansko, čeprav z minimalnimi delčki, prispevaš k boljšemu jutri vseh nas.   

Učenje strank, kako si lahko same namešajo aromatični gel ali masko

V Darjini lepoteki niso na voljo le kreme za obraz, temveč vse za dobro počutje kože, poudarja. "Skrbimo za kakovostno in predvsem naravno nego obraza, las in telesa."

Pred nekaj meseci so negovalnim izdelkom dodali tekoče pudre, tudi spodnja in vrhnja oblačila iz ekološkega bombaža.

V lepoteki so na voljo kreme za obraz in vse za dobro počutje kože. | Foto: Ana Kovač V lepoteki so na voljo kreme za obraz in vse za dobro počutje kože. Foto: Ana Kovač

Rdeča nit je naravna lepota z vseh vidikov. | Foto: Ana Kovač Rdeča nit je naravna lepota z vseh vidikov. Foto: Ana Kovač

Rdeča nit lepoteke bo vselej "naravna lepota z vseh vidikov", dodaja Darja. Sem spadajo učenje samomasaže, priprava preprostih kozmetičnih preparatov in čistilno-negovalnih mask ter izobraževanja o pravilni negi kože in tem, kako od svojih izdelkov pridobiti največ.

"Naša druženja bodo včasih čisto debatne narave, trudili pa se bomo tudi izpeljati čim več prikazov same proizvodnje in izkustveno popeljati vsako stranko skozi vstopne surovine v naših izdelkih."

Lepoteka bo ponujala tudi hladno stisnjena kozmetična olja ter izvlečke, pri čemer si bodo lahko stranke same namešale svojo aromatično mešanico za odišavljenje gela za prhanje ali svoji koži prilagojeno glineno masko.

Darja Blatnik, Moika, kozmetika | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Darja Blatnik, Moika, kozmetika | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Darja Blatnik, Moika, kozmetika | Foto: Ana Kovač Foto: Ana Kovač

Preverite tudi:

Karmen Novak
Trendi Slovenka je na Nizozemskem ustvarila svojo znamko kozmetike
Ne spreglejte