Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
3. 10. 2024,
13.37

Osveženo pred

2 uri, 42 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Natisni članek

ličila barve senčila

Četrtek, 3. 10. 2024, 13.37

2 uri, 42 minut

Ličila in barva oči: kateri odtenki vam najbolj pristajajo?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,04
ličila | Foto Shutterstock

Foto: Shutterstock

Barva oči je eden izmed najpomembnejših dejavnikov, ki vplivajo na izbiro ličil, še posebej senčil za oči, svinčnikov in maskar. Pravilen izbor barv lahko poudari naravno lepoto oči in jim doda globino, medtem ko nepravilno izbrane barve lahko zasenčijo njihov sijaj in celoten videz poslabšajo. V nadaljevanju članka vam razkrijemo, kakšne odtenke morate izbrati glede na svojo barvo oči. 

Modre oči

Modre oči imajo naravno svetlost in so že same po sebi zelo privlačne. Da bi poudarili njihovo barvo, so najbolj priporočljive tople barve, kot so zlati, bronasti in bakreni toni. Kontrasti teh toplih barv naredijo modre oči še bolj svetleče in izrazite. Tudi odtenki vijoličaste, kot je sivka ali sliva, so odlična izbira za modre oči, saj ustvarjajo privlačen, a dramatičen učinek. Izogibajte se modrim tonom, saj lahko zasenčijo naravno modrino oči in ne bodo ustvarili kontrasta, ki ga želite doseči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tobi Henney (@tobimakeup)

Zelene oči

Zelene oči so redke in imajo čudovit, edinstven odtenek, ki ga je mogoče poudariti z barvami, ki dopolnjujejo njihovo toplino. Najboljši odtenki za zelene oči so toni rdeče barve in njene različice, kot so bordo, marelična ali rožnata, ter topli rjavi toni. Vijoličasta in slivova barva sta tudi primerni, saj ustvarjata čudovit kontrast, ki zelene oči še bolj poudari. Izogibajte pa se zelenim odtenkom senčil, ker lahko zabrišejo naravno zeleno barvo oči.

Rjave oči

Rjave oči so zelo univerzalne, saj se prilegajo skoraj vsaki barvi ličil, zato boste z izbiro odtenka težko zgrešili. Za ustvarjanje dramatičnega učinka lahko uporabite temne barve, kot so temno vijoličasta, črna ali temno modra. Za naravnejši videz pa so idealni topli zemeljski toni, kot so bronasti, bakreni in zlati. Ti odtenki dodajo sijaj, oči pa naredijo še bolj intenzivne. Sive in hladne modre odtenke je dobro uporabljati previdno, saj morda ne bodo tako učinkoviti pri poudarjanju toplih tonov.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by lily chee (@lilychee)

Lešnikove oči

Lešnikove oči vsebujejo mešanico rjavih, zelenih in včasih zlatih tonov, kar jih naredi zares posebne. Te oči najbolje izstopajo z zemeljskimi in bronastimi odtenki, ki poudarjajo njihove zlate tone. Rdečkasti toni, kot so bordo, marelična ali celo bakrena, so odlični za dodajanje globine. Vijoličasti in sivi odtenki prav tako delujejo, saj ustvarjajo dramatičen kontrast in poudarjajo različne tone.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)

Sive oči

Sive oči so zelo redke in imajo sposobnost spreminjanja odtenka glede na osvetlitev in barve okoli njih. Da bi poudarili to unikatno lastnost, so najboljši odtenki za sive oči modri, srebrni in hladni sivi toni. Vijoličaste in rožnate barve lahko dodajo kanček topline in ustvarijo lep kontrast. Če želite ustvariti dramatičen videz, pa lahko posežete po črnih ali oglenih tonih. Vsekakor pa se izogibajte preveč živahnim barvam, saj lahko odvzamejo pozornost od naravnega sijaja sivih oči.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Shari Kramer (@shari.mua)

Preberite še:

ličila
Trendi Trendi ličenja, ki so to jesen najbolj priljubljeni
lepota
Trendi Rjava maskara postaja še bolj priljubljena kot črna
Obrvi
Trendi Trik, kako do lepših obrvi kar doma
Ne spreglejte