SiolNET. Trendi Moda
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lepotni nasvet: Trend vrisovanja obrvi narašča tudi pri nas

4

termometer

Trendi se spreminjajo tudi pri obrveh. Če smo jih še pred nekaj leti pulili na tanke črtice, so danes bolj modne goste in temne. Kako do njih, če mati narava noče sodelovati, svetuje maskerka Petra.

Pri vrisovanju obrvi po japonski metodi gre za poltrajno metodo ličenja. To pomeni, da traja obstojnost pigmenta do enega leta, po tem obdobju pa je treba barvo osvežiti, odgovarja maskerka.

"Pri tej metodi gre za vrisovanje posameznih dlačic z majhnim nožkom v vrhnji sloj kože (epidermis), tam, kjer so predeli brez dlačic – na primer zaradi pretiranega puljenja, kjer obrvi ne rastejo več, zaradi redkih obrvi ali v primeru, da so dlačice odpadle zaradi različnih bolezni. Metode se poslužujejo tudi tiste, ki si zgolj želijo izenačiti simetrijo obrvi."

Končni videz je precej naraven, a premislite dvakrat

Med tehnikami permanentnega ličenja ta metoda poskrbi za najbolj naraven končni videz. Pa vendar: "Po mojem mnenju se je k trajnim oziroma poltrajnim metodam dobro zateči samo v primeru, ko res skoraj nimate obrvi, ne zato, ker je to trenutni trend. Pred obiskom se res dobro pozanimajte o kvalifikacijah, izobrazbi in mnenju preostalih strank o mojstru vrisovanja obrvi, saj bo le tako manj negativnih presenečenj in nezadovoljstva, ki lahko traja kar precej časa," svetuje Petra.

Postopek vrisovanja traja od ene ure do dveh in ni popolnoma brez bolečin. Barva pigmenta se mora skladati z barvo las in odtenkom vaše kože, uporabljati pa morajo kakovostne, netoksične pigmente.

Maskerka: Ličila so še vedno najboljša rešitev

Maskerka dodaja, da sama še vedno raje prisega na dobro začrtovanje in senčenje obrvi z ličili, kjer lahko videz in barvo obrvi vedno znova prilagajamo glede na barvo polti ali morebitno spreminjanje barve las ter tudi trende.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin